ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

Arguvan belediye başkanı Kızıldaş “İlçe halkını, doğasını taciz eden söz konusu kişilerden özür dilemedim dilemem”

 

29 Aralık 2022 03:54
Arguvan belediye başkanı Kızıldaş  “İlçe halkını, doğasını taciz eden söz konusu kişilerden özür dilemedim dilemem”

 

 

           Arguvan yöresinde geçen Pazar Günü Yeşilyurt Avcılar Derneği Başkan ve üyelerinin toplu olarak avcılık adı altında silahlı gurupların ekili ve tapulu alanlarda, yerleşim yerlerine yakın köylerde avlanma yapmak istemelerine tepki verilmesi neticesinde, kamuoyuna yansıyan bilgiler ve muhatapları adına Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'ın yapmış olduğu açıklama;

Kamuoyuna Duyurulur!

              "Geçtiğimiz günlerde ilçemizde yaşanmasından son derece rahatsız olduğumuz bir durum gerçekleşmiştir. Yeşilyurt Doğa Avcılar Derneği Başkanı ve beraberindeki 100' e yakın kişi tehdit varı bir şekilde ilçemize gelerek bölge halkını da tahrik edecek davranışlar sergilemişlerdi.

             Doğasını korumak isteyen, her türden canlının yaşam hakkını savunan vatandaşlarımız gibi ben de sorumluluk hissederek olaya müdahil olma gereği duydum. İlçemize gelip pervasızca hareket edildiğinde tüm ilçe halkıyla karşılarında olacağımı ifade ettim.

            Çünkü söz konusu kişi sayısı ve bu kişilerin tavırları göz önüne alındığında durumun avlanma faaliyeti olmadığı aşikârdı.

            Sonrasında Yeşilyurt Doğa Avcılar Derneği Başkanı kendilerinden özür dilediğime ilişkin açıklamalarda bulunmuş. Bunun doğru olmadığını belirtme ihtiyacı duydum. İlçe halkını, doğasını taciz eden söz konusu kişilerden özür dilemedim ve aynı durum tekrar yaşanacak olursa tüm ilçe halkı ile yine karşılarında olacağımı buradan belirtmek isterim.

              Bizler ilçemizi tüm unsurları ile sahiplenen insanlar olarak öncelikle onurumuzu sonrasındaysa doğamızı, ağacımızı, hayvanımızı, suyumuzu korumaya devam edeceğiz" dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.