ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

ARGUVANLI LAR İLÇELERİNE ve HALKINA SAHİP ÇIKTI

    Geçen hafta Yeşilyurt Avcılar Derneği organizasyonuyla Arguvan bölgesine iki gurup halinde zoraki ve zorba vari gelen 150 nin üzerinde doğa katliamcısı halkı taciz ve tehdit ederek uzaklaşmışlardı. 

03 Ocak 2023 20:58
ARGUVANLI LAR İLÇELERİNE ve HALKINA SAHİP ÇIKTI

 

            Geçen hafta Yeşilyurt Avcılar Derneği organizasyonuyla Arguvan bölgesine iki gurup halinde zoraki ve zorba vari gelen 150 nin üzerinde doğa katliamcısı halkı taciz ve tehdit ederek uzaklaşmışlardı.

             Yeşilyurt Avcılar Derneği başkanı tarafından "haftaya daha kalabalık geleceğiz " tehdidi üzerine Arguvan halkı toplanıp avcıların geleceği yerlere protesto amaçlı gitmişlerdir.

Doğa Da yaşayan keklik ve benzeri hayvanları acımasızca tuzaklar kurarak öldüren doğa ve yaşayanları her türlü canlıya zarar veren öldüren katliamcı avcıları ile Arguvan da doğa koruma ve çevreci derneği üyeleri arasında yaşanan bu olumsuz gereksiz tehdit savurma olayları tüm Arguvan halkını bir araya getirdi.

             Birlik beraberlik içerisinde bir araya gelen Arguvan doğa koruma derneği üyeleri ve çevre ve doğayı doğada ki hayvanları koruma derneği ile birlikte nefsi müdafaa amaçlı bir hafta önceki arazilere

           İlk önce Ermişli bölgesinde topluca bir araya gelip çevre platformu ve Arguvan doğa derneği ve halkın katılımı ile ortak bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasından sonra Arguvan belediye başkanı, ziraat odası başkanı, kooperatif başkanı, atmalılar derneği başkanı, çevre platformu temsilcileri, doğa derneği başkanı ile halk Gürge köyüne gittiler.

            Belediye başkanı Mehmet Kızıldaş ve diğer yetkililer dernekler açıklamalarda bulunarak “ Arguvan halkı her zaman ülkesine toprağına sahip çıkmıştır bundan sonrada çıkacaktır. Geçen hafta bölgemize gelen bazı avcı kılıklı provokatörler Arguvan da belki de bir karmaşa yaratmak istediler ancak Arguvan halkı bu oyuna gelmemiş olaylara daha soğukkanlı yaklaşmış ve olumsuz bir hadiseye mahal vermemişlerdir.

             Ancak şunu da ifade ederiz ki Arguvan halkı hiç yalnız değildir her zaman bir yumruk olarak arazilerine topraklarına ülkelerine sahip çıkıyorlar çıkarlar çıkacaklar.

              Buradan bir kısım kalabalık av bölgesi olan Arpa tarla bölgesine gitti. Orada bir süre beklendikten sonra herkes köylerine dağıldı. Bu esnada Arguvan merkezde toplanan halk orda da bir basın açıklaması yaparak nöbeti bitirdi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.