ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

Engelsiz Yaşam Merkezi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Yapımına kısa süre önce başlanan Engelsiz Yaşam Merkezi, düzenlenen açılış töreni ile faaliyete geçti. 

09 Şubat 2024 13:32
Engelsiz Yaşam Merkezi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Adıyaman Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle kısa süre önce yapımına başlanan ve özel gereksinimli bireyler için büyük önem arz eden Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatında sona gelindi.

Karapınar mahallesinde bulunan Adıyaman Belediyesi Sağlıklı Yaşam ve Spor Kompleksinin arka tarafında yapımına başlanan Engelsiz Yaşam Merkezi, yoğun çalışmalar sonucu kısa süre içerisinde tamamlandı.

Yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezi 5 dönümlük alan üzerine kuruldu. İçerisinde çocuk destek birimi, kadın destek birimi, yaşlı destek birimi, çocuk sanat atölyesi, seminer odası ve kütüphane gibi alanlar bulunan 350 metrekare kapalı alana sahip olan proje, özel gereksinimli bireyler için daha yaşanılabilir bir ortam sunmayı hedefliyor.

İnşaatı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezi açılış töreni Ak Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa Alkayış, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton, Özel Gereksinimli Bireyler ve Ailelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşma yapan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, “Çok kıymetli, saf, temiz bu bireylerimizin her biri bir melektir. Onların daha güzel şartlar altında eğitim alıp kendilerini geliştirebilmesi adına bu Engelsiz Yaşam Merkezi yapıldı. Engelsiz Yaşam Merkezini özel gereksinimli bireylerimiz yüzme havuzundan faydalanabilsinler diye özellikle yüzme havuzumuza yakın bir yerde yapılmasını istedik. İçerisinde beceri atölyeleri, kütüphanesi, danışma ofisiyle birlikte özel bireylerimize çok güzel hizmetler verecektir buna eminim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” sözlerini dile getirdi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.