Aleviler savaşa karşı birlik cemine durdu
Kültür, 17 Ocak 2016 20:49
Devrimci Kızılbaş Hareketi’nin, “Saraya karşı Aleviler ceme duruyor” çağrısıyla Gazi Cemevi’nde bir araya gelen Aleviler, birlik cemine durdu.
Barış Anneleri Meclisi, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerinin de katıldığı cem etkinliğinde konuşan Barış Anneleri Meclisi üyesi Aslıhan Aslan, Kürdistan’daki katliamlara dikkat çekerek, “Kürtler her gün çocuk, yaşlı, kadın demeden öldürülüyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı nefret diline de tepki gösteren Aslan, “Bu kadar çok insan eziliyor. Her sabah Cizre, Dargeçit, Sur, Van’da katliam haberlerine uyanıyoruz. İnsanlara duyarlı olma çağrısı yapıyoruz. Artık konuşamıyoruz” dedi.
SGDF üyesi İlke Başak Baydar ise özyönetimi Türkiye halklarına ve gençliğine anlatmaya, Türkiye halklarını özyönetim direnişinin bir parçası haline getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.
Alevi Dedesi Mehmet Pir de birlik cemini Kürdistan’da yaşanan saldırılara karşı direnenlere adadıklarını belirtti. “Umarız ki hak ve adalet yerini bulur” diyen Pir, şöyle devam etti: “Doğu bugün kan ağlıyor, çok ağır bedeller ödüyor. Analar ağlamasın, katliamlar olmasın barış olsun demek bile suç sayılıyor. Bu yüzden bizler de bunu sona erdirmek için, barış dilini kullanarak, sevgiden hoşgörüden yana oturup birbirimizi dinleme tahammülüne sahip olarak bu acılara son verebiliriz. Bizler de buradan haykırıyoruz, oturup konuşun. Doğal olanı istiyoruz. Sizden lütuf da istemiyoruz. Buradan haykırıyoruz, hakkımız olanı istiyoruz.”
Konuşmaların ardından cem erkanına geçildi. Mahir Yetmen ve Anılcan Duygulu tarafından seslendirilen deyişler ile zakirler eşliğinde semaha duruldu. (DİHA)
Kültür, 17 Ocak 2016 20:49
Yorumlar (0)

AGBABA'DAN MERKEZ BANKASI BASKANI KARAHANA: " ENFLASYONUN SEBEBİ YASTIK LOBİSİ OLDU "

BASKAN GEÇİT MAHALLERI GEZEREK TALEPLERI DİNLİYOR,ÇÖZÜM ÜRETİYOR

MALATYA NIN O ÜRÜNÜNDEN 15 IN ÜZERİNDEN YAN ÜRÜN ÜRETİLİYOR

ARGUVAN BELEDIYE BAŞKANI ERSOY ERENIN MISAFIRLERI

ASLANTEPE HÖYÜĞÜN'DE KARŞILAMA MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

MALATYA DA ILK KEZ GASTROENTEROHEPRTOLOJİ GÜNLERİ DÜZENLENDİ

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

" GAZETECIYE YUMRUK DEMOKRASİYE DARBE :

AGBABA " DİNİ İNANCI NE OLURSA OLSUN MAZLUM MAZLUMDUR "

CHP YESILYURT İLÇE BAŞKANI MAZBATASINI ALDI

MALATYA KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞUYOR

MAGİNDER DEN MESOB BASKANI KESKİN E ZIYARET

SOSYAL MEDYA'DAKİ KAYISI FABRİKALARINA YÖNELİK İDDİALARA RAMAZAN ÖZCAN'DAN YANIT

MALATYA KRİTERLERİ İLE DÜNYAYA AÇILAN BAŞARI KAPISJ

CHP MALATYA MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA " YAPILACAK İLK SEÇİMLERDE CHP TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ YONETECEK "

ÇGD " TELE 1 E YONELIK BU UYGULAMA KABUL EDILEMEZ "

BATTALGAZI BELEDIYE SPORCU ZAGREPTE MADALYA KAZANDI

AGBABA " DEPREMZEDENİN KİRA YARDIMINI KESMEK VIJDANSIZLIKTIR"

YESILYURT BELEDİYE'SİNİN MİLLİ SPORCUSU AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

MESOB BASKANI KESKIN DEN AHİLİK HAFTASI " BİRLİK DAYANIŞMA VE ADALET "

BAŞKAN GEÇİT " İKİNCİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİMİZİ İLÇEMİZE KAZANDIRACAGIZ

MEYDANLARA, CADDELERE SIĞMAYAN MİTİNG

ALEVİ ÖRGÜTLERİNDEN MERDAN YANARDAĞ'A TEPKİ: " ALEVİ TOPLUMUNDAN ÖZÜR DILEMEYE DAVET EDIYORUZ "

FIRAT EDAS'DAN 15 - 16 EYLÜL İÇİN ÖNEMLİ UYARI

MALATYA İL EMNIYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

CHP MALATYA İLÇE KONGRELERI DEVAM EDIYOR

BASKAN GEÇIT " EGITIME DESTEK " PROJESİNDE N YARARLANAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

CHP DOĞANŞEHİR KONGRESİ YAPILDI

CHP: KALE ,KULUNCAK VE HEKİMHAN İLÇE KONGRELERI TAMAMLANDI.

12 EYLUL 1980 DARBESİ DEMOKRASİ TARİHİMIZE KARA BİR LEKEDİR

SDD 12 EYLÜL FAŞİZMİNİ KINADI

İNSANLIĞIN KARA EYLÜL’Ü



YEŞİLYURT BELEDİYESINDEN AVRUPA ARENASINA!

AGBABA ÜRETİCİ BORÇLARININ EETELENM3SİNİ İSTEDİ BOTCLAR ERTELENMEZSE BİNLERCE.ÇİFTCİ İCRALIK OLUR.İ

CHP NİN 102 YIL DÖNÜMÜ MALATYA’DA BUYUK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

BAŞKAN SADIKOĞLU'NDAN 6.BOLGE TEŞVIKLEEI VE DESTEK ÇAĞRISI

" İÇERİDE VE DISARIDA BÖLGEDEN BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN DİRENECEĞİZ "
