" HDK: SİVİL HALKA SALDIRMAK İNSANLIK SUÇUDUR
Yaşam, 16 Mart 2016 02:00
Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Ankara’da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili “Sivil Halka Saldırmak İnsanlık Suçudur” başlıklı yazılı açıklama yayınladı.
Açıklama;
Halklarımıza!
13 Mart Pazar akşamı Ankara’daki bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden onlarca insanımıza rahmet, yakınlarına ve halklarımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz.
Bu saldırı, hiçbir gerekçeyle mazur gösterilemeyecek, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği bir kıyımdır. Hangi çatışmayla, hangi çatışmanın hangi tarafıyla ilişkilendirilirse ilişkilendirilsin, sivil halka yönelik bu saldırı insanlığa karşı suçtur.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) son 8 ay içinde birbirini izleyen katliamlar zincirine eklenen bu sonuncu halkanın önceki katliamların cezasızlığıyla doğrudan doğruya ilişkili olduğu kanısındadır. Cezalandırılmayan her katliam bir sonrakini tetiklemiş ve teşvik etmiştir.
Öte yandan HDK, “çözüm süreci”ni sonlandırarak Kürt Sorunu’nda savaş konseptine geri dönen ve Suriye’deki mezhep savaşının tarafı haline gelen AKP hükümetinin “güvenlik siyaseti”nin katliamlar için en elverişli iklimi sağlayarak “kamu güvenliği” ve “istikrar” önünde büyük bir engel halini aldığını gözlemlemektedir.
Halklarımızın savaşa onayı yoktur. “Barış içinde yaşama hakkı” halklarımız için temel bir hak, başta gelen bir insan hakkıdır. Halklarımızın barış içinde yaşama hakkını sağlamak devletin, dolayısıyla onun yürütme gücü olan hükümetin başta gelen görevidir. Ne yazık ki, AKP hükümeti, Haziran 2015’ten bu yana gözlerimizin önünde ülkeyi ve halklarımızı içeride ve dışarıda adım adım savaşa sürükleyerek “barış içinde yaşama hakkı”nın ortadan kaldırılmasında merkezi bir rol üstlenmektedir.
HDK, AKP hükümetini derhal “çözüm süreci”ne geri dönmeye, Suriye’deki savaştan elini çekerek barışın onarılması için sorumluluk almaya, ya da derhal istifa ederek yerini halkın “barış içinde yaşama hakkı”nı güvence altına alacak başka bir hükümete bırakmaya çağırıyor.
HDK adına bir kere daha halklarımıza başsağlığı diliyor, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaşıyor; yaralılara acil şifa diliyoruz. Halklarımızın bu zor zamanları dayanışma ve büyük insanlık değerlerini paylaşarak aşacağından kuşku duymuyoruz.
13 Mart 2016
HDK Eşsözcüleri
Gülistan Kılıç Koçyiğit
Ertuğrul Kürkçü
Yaşam, 16 Mart 2016 02:00
Yorumlar (0)
AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "
MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ
CHP DE "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI
AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK
MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI
AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "
ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK
ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "
MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI..!
TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE "
ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI: ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP
FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!
AAKÇADAGDA ILK PROJENIN TEMELI ATILDI
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALİ RENKLİ VE COŞKU DOLU ANLARA SAHNE OLDU
MALATYA'DA BİR STK , BİR VİZYON BİR İZ
MALATYANIN " SARI ALTINI " AVRUPA YOLLARINDA
CHP MALATYA'DA KRİZ DERİNLEŞIYOR: İKİ HAFTADIR YÖNETİM LİSTESİ H
Arguvanda birlik beraberlik aşureikrami
AĞBABA " SUÇUMUZ CHP 1. PARTİ YAPMAK "
BAŞKAN SADIKOĞLU: İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI VALİ YAVUZA İLETTİ.A
NATO ZİRVESİ VE BASIN
MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI
MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "
BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI
CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK
ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN
ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA SPORCU YETİŞTİ
BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "
