MÜSLÜM DOĞAN “YENİ DEVLET MODELİNDE ALEVİLERE YER YOK”
Gündem, 04 Aralık 2016 14:14
AKP ve MHP’nin anayasa görüşmeleri sürerken, kamuoyunun ve siyasilerin tepkileri devam ediyor. HDP’ nin Alevi vekillerinden İzmir Milletvekili Müslüm Doğan PİRHA’ ya yaptığı açıklamada, Alevilerin esas olarak siyasal İslam’ın yeni devlet modeliyle karşı karşıya olduklarına dikkat çekti. Doğan, “Alevilere yaşam hakkı yok. Hiçbir şekilde yeni toplum düzeni olarak değerlendirdikleri bu siyasal İslam’ın yeni devlet modeli içinde kesinlikle Alevilere yer yok” dedi.
Anayasa paketiyle ilgili kritik görüşme bugün gerçekleşecek. Başbakan Binali Yıldırım, MHP ile yürütülen anayasa değişikliği sürecinde son görüşmeyi bugün mini paketle ilgili olarak ‘birkaç pürüz var’ ifadesini kullanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü’nde yapacak.
“MİLLİYETÇİ CEPHE, OLİGARŞİK YAPI VAR”
Anayasa görüşmelerine ilişkin PİRHA’ ya konuşan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, bugün ortaya konan milliyetçi cephe oligarşi’k yapısının ortaya koyduğu yeni bir anayasa düzenleme çalışması var” dedi. Bu anayasal düzenlemenin kesinlikle kabul edilebilecek bir nitelikte olmadığını belirten Doğan, “Ta Osmanlı’ya götüren yeni bir sistemin ürünüdür bu. Geri bir düzenleme olarak karşımızda durmaktadır” diye konuştu.
“TÜM KESİMLER SOKAĞA ÇIKMALI, DEMOKRATİK HAKKINI KULLANMALI”
Başta Aleviler olmak üzere tüm demokrasi güçlerinin bu yeni diktatörlük anlayışına karşı geriye gitmeye düzenine karşı büyük bir mücadele örgütlemesi gerektiğinin altını çizen Müslüm Doğan, “Alevi derneklerinin sivil toplum örgütlerinin, örgütlü tüm toplumun tüm kesimlerinin bir araya gelerek sokağa çıkması gerekiyor. Demokratik haklarını kullanması gerekiyor. Üzerimizdeki bu külleri atmak gerekiyor. Eğer bu küller atılırsa bu gericilik geriletir” ifadesini kullandı.
“ALEVİLER İSLAMIN YENİ DEVLET MODELİYLE KARŞI KARŞIYA”
Alevilerin esas olarak siyasal İslamın yeni devlet modeliyle karşı karşıya olduklarına dikkat çeken HDP Milletvekili Doğan, şunları kaydetti:
“Bu yeni devlet modelinde Alevilere yer yok. Alevilere yaşam hakkı yok. Hiçbir şekilde yeni toplum düzeni olarak değerlendirdikleri bu siyasal İslam’ın yeni devlet modeli içinde kesinlikle Alevilere yer yok.”
Gündem, 04 Aralık 2016 14:14
Yorumlar (0)
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
MALATYA 2030 ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Esenlik eski Genel MÜDÜRÜ VEYSEL TAY ' HERKES HESAP VERECEK
BELEDİYE BAŞKANI TAŞKIN ESNAF ODA BASKANLARINI ZİYARET ETTİ
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR VE ENGELLENEMEZ
BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK ACIKLAMA
MALATYA HAYVANCILIKTA TÜRKIYE'NİN MERKEZİ OLUYOR
MALATYA TSO DA İSTİHDAMA VE YENİDEN İNŞAYA GÜÇ VERECEK PROJE
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
TESLİM ABDAL CEM EVİ İNŞAATI TEMEL BETONU ATILIYOT
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLIĞIMİZIN GÜÇLENDİĞİ MÜSTESNA ZAMANLARDIR "
HALKIMIZ YİĞİT BİR EVLADINI KAYBETTİ
HASAN BASRİ ORHANDAN RAMAZAN BAYRAM MESAJI
EMİRCAN EREN " BAYRAMLAR DAYANIŞMANIN CÜÇLENDİĞİ GÜNLERDİR "
CHPİL BAŞKANI BARIS YILDIZDAN BAYRAM MESAJI
ESOB BAŞKANI KESKİN: ASIL BAYRAMI ÇARŞILARIMIZIN DOLUP TASTIGINDA YASAYACAĞIZ
AĞBABA'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJİ: " BİZLERE YOL GÖSTEREN EN BUYÜK DEĞER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EMANET ETTİĞİ LAİK VE DEMOKRATİK CUMHURİYETTİR "
CHP İMAMOĞLU İÇİN SAHADA: DURMAYACAGIZ , SUSMAYACAĞIZ, BİR AN BİLE YORULMAYACAĞIZ
ARGUVAN BAYRAMA HAZIRLANIYOR
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
