Şiddete ve Katliamlara Alışmayacağız!
Gündem, 03 Ocak 2017 06:23
İstanbul’da bir eğlence merkezine düzenlenen silahlı katliamda 39 kişi hayatını kaybederken 65 kişide yaralanmıştır.
Konu ile ilgili İHD şubesinde bir açıklama yapan Malatya şube başkanı Gönül Öztürkoğlu şiddete ve katliamlara alışmayacağız diyerek “ 2017 yılına girildiği ilk saatlerde İstanbul Ortaköy’deki Reina isimli eğlence merkezine silahlı saldırı düzenlenmiş; bu saldırıda 39 kişinin yaşamını yitirdiği ve 4’ü ağır olmak üzere 65 kişinin yaralı olduğu açıklanmıştır. Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri kınıyoruz, lanetleniyoruz.
Ajanslara yansıdığı kadarıyla bu saldırıyı IŞİD/DAEŞ isimli cihatçı çete yapılanması üstlenmiştir. Saldırıdan hemen sonra hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamalardan benzer saldırıların olabileceğini söylemeleri oldukça vahimdir. Hükümet edenlerin görevi halkın can ve mal güvenliğini sağlamak ve hukukun üstünlüğü ilkesine uygun bir şekilde adaletin yerine getirilmesine yardımcı olmaktır. Hükümet yetkililerinin adeta topluma korku salan ve toplumu şiddetle yaşamaya alışmaya özendiren sözleri siyasi sorumsuzluktur. Kaldı ki bu hükümet daha önce gerçekleştirilen çok sayıda benzer katliamlar karşısında hiçbir şekilde siyasi sorumluluk üstlenmemiş, hükümetin bir bakanı dahi istifa etmemiş ya da azledilmemiştir. Hükümeti bir kez daha önleyemediği bu tip saldırılar için özeleştiri yapmaya ve siyasi sorumluluk almaya davet ediyoruz.
Türkiye’nin içeride ve dışarıda yürüttüğü savaş politikasının acı sonuçlarını yaşamaya devam etmekteyiz. 2017 yılında İstanbul Ortaköy’de gerçekleştirilen bu katliam vesilesi ile hükümeti bir an önce savaşçı politikalardan vazgeçmeye, halka baskı yapmaktan başka hiçbir işe yaramayan ve halkı koruyamayan OHAL’e son vermeye ve de elbette barış politikaları izlemeye davet ediyoruz.
Yeni yıl kutlamaları nedeniyle başta sorumluluk mevkiinde bulunan siyasiler ve bürokratlar olmak üzere çok sayıda cemaat ve kanaat liderinin kullanmış olduğu nefret söyleminin şiddeti meşrulaştırmaya hizmet ettiği unutulmamalıdır. Bu tür bir dil Ortaköy’de yaşanan katliama açıkça zemin oluşturmuş, adeta davetiye çıkarmıştır. Türkiye’nin bir an önce nefret suçlarını düzenlemesi ve nefret söylemini yasaklaması gerekmektedir. Nefret söyleminin doğrudan doğruya insanların yaşam biçimine yönelmesi ve bunun toplumda kutuplaşmaya yol açması toplumsal çatışma riskini de doğurmaktadır. Sosyal medyada yer alan en küçük eleştiri/muhalif tutum bile suç unsuru olarak değerlendirilip ifade özgürlüğü baskı altına alınırken yeni yıl kutlamaları ile ilgili yaygın olarak geliştirilen nefret söylemleri karşısında hiçbir şekilde harekete geçilmemesi ve Cumhuriyet Savcılarının seyirci kalması manidar ve kaygı vericidir.
Hayır! Şiddete ve katliamlara alışmayacağız, nefret söylemleri karşısında sessiz kalmayacağız. Her şeye rağmen savaşsız, şiddetsiz ve barışın tesis edildiği bir dünyaya olan umutlarımızı 2017’de de inatla korumaya devam edeceğiz.” dedi
Gündem, 03 Ocak 2017 06:23
Yorumlar (0)
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI
MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "
ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI
ABDİ İPEKÇİYİ ANARKEN
AGBABA'DAN SANAYİ BAKANINA ÇAĞRI; MALATYA SANAYİ KORİDORUNUN DIŞINDA BIRAKILAMAZ...!
KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "
ARGUVAN'DA DOĞAL YAŞAMA SES OLANLAR
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
