Sağlardan Kılıçdaroğluna sert tepki; Anayasaya aykırı ama Evet dediğinizde Meclisi feshettiniz
Siyaset, 18 Nisan 2017 18:02
Anayasa değişikliği gündemini değerlendiren CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu isim vermeden eleştirdi: “Dokunulmazlık teklifi için ‘Anayasa’ya aykırı ama ‘Evet’ diyeceğiz’ dediğinizde parlamentoyu feshettiniz.”
Kılıçdaroğlu, 13 Nisan 2016 tarihinde katıldığı CNN Türk yayınında AKP’li 316 milletvekilinin imzasıyla TBMM başkanlığına sunulan dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifine ‘Anayasa’ya aykırı’ olmasına rağmen ‘Evet’ diyeceklerini söylemişti.
Sağlar, teklife ret oyu vereceğini beyan eden CHP’li vekillerden biriydi.
20 Mayıs’ta Meclis’te yapılan oylamada, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliğinin tümü 376 oyla kabul edilmişti. Böylelikle referanduma da gerek kalmamıştı.
Nihai oylamada 531 vekil oy kullanmış, 376 ‘Evet’, 140 ‘Hayır‘, beş çekimser, üç geçersiz, yedi de boş oy verilmişti.
‘CHP parlamento dışında yok’
RS FM’den Enver Aysever’e konuşan Sağlar, CHP’li olarak kendi partisini de eleştirmekten kaçınmadığını söyleyerek gerçek anlamda bir muhalefetin olmadığını savundu.
Sağlar, “CHP parlamento dışında, demokrasinin beşiği olan sokaklarda, mahallelerde nedense yok. Halka, ‘Yeter artık’ dedirtemiyor. Sessizlik içerisinde parlamentoda muhalefet yapmaya çalışıyor. Bir diğer taraftan da muhalefet partisi gibi görünen bir diğer parti de, iktidar partisinin aklına gelmeyenleri aklına getiriyor. Muhalefet de böyle bir muhalefet” dedi.
‘Cumhuriyetin artık yıkıldığını kabul etmek gerekiyor’
CHP’nin yetkili organlarında yer almasından dolayı eleştirisinin bir anlamda parti yönetiminin de eleştirilmesi anlamına geldiğine yönelik soruyu ise CHP’li vekil şöyle yanıtladı: “Doğru, Parti Meclisi üyesiyim, Parti Meclisi karar almıyor. Parti Meclisi’ni topluyoruz, ertesi gün Anayasa değişikliği ile ilgili karar Meclis’e geliyor. Peki, ne karar alacağız? Daha önce arkadaşlarımız tamamen kendi iradeleri doğrultusunda, kendi güçleriyle ve bilgileriyle müthiş mücadele verdiler. Bu mücadelede partinin organları bir karar vermedi ki. Onlar kendi iradeleriyle mücadele ettiler.”
Başkanlık tartışmalarının yalnızca CHP’nin meselesi olmadığını, esasen Türkiye’nin meselesi olduğunu belirten Sağlar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oyunun yüzde 49 olduğunu savunarak, “Benim üzüntüm, biz bu yüzde 51’i örgütleyemiyoruz. Cumhuriyetin artık yıkıldığını kabul etmek gerekiyor. Rejim değişiyor” dedi.
‘Dokunulmazlık kalktığı için HDP’ li ler cezaevinde’
CHP’li vekil, muhalefetin sadece CHP’nin üzerine bindiğini ve CHP’nin ana muhalefet partisi olmaktan öte ‘cumhuriyeti koruyacak güç’ olduğunu kendilerine parti tabanının söylediğini aktardı.
Sağlar şöyle devam etti: “Örgüt hazır. Ama örgüte ‘Hadi koşun’ diyen bir noktada değilsiniz. Miting yapıyorsunuz, 150 bin kişi topluyorsunuz. Söylediğiniz bir sözden dolayı rejimin değiştiğini söylemekten çıkıyorsunuz. Bu bir özeleştiriyse özeleştiri, yeteneksizlikse ben de yeteneksizim. Benim de payım var. Benim kabul ettiğim gibi başkaları da kabul etsin. Dokunulmazlık teklifi için ‘Anayasa’ya aykırı ama ‘Evet’ diyeceğiz’ dediğinizde parlamentoyu feshettiniz. Bugün vekillerin dokunulmazlıkları kalktığı için HDP’liler cezaevinde. Onlar milletvekili şu anda. Ziyaret edenleri de PKK ile bir araya gelmekle suçluyorlar. ‘Asıl terörle birlikte olan sensin, FETÖ’yü sen buraya getirdin’ diyemiyorsunuz. Bunları söyleyemeyen bir anlayışın insanlara rejimin değiştiğini inandırması zor.”
‘Ben sadece bir neferim’
Sözlerinin partisine olası bir ‘liderlik adaylığı’ anlamına mı geldiğinin sorulması üzerine CHP’li vekil, “Bu bir kişi meselesi değil. Emperyalizmle mücadele vermiş bir partinin artık harekete geçmesi gerekiyor. Ben sadece bir neferim. Bu ne demek? Mücadeleyi kazanacak gücün içinde olmak demektir. Sistem değişiyor ve buna göz yumanların karşısında olacağız. Kiminle bunu yapacaksak bu mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Siyaset, 18 Nisan 2017 18:02
Yorumlar (0)
İŞTE CHP NİN SEÇİM SONUÇLARJ
BATTALGAZİDE BELEDİYE HİZMETLERİ PLANLI BİR ŞEKILDE DEVAM EDIYOR
YEŞİLYURT"TA SOZ VERILEN YATIRIMLAR TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR
PLAN BÜTCEDE AGBABA RÜGARI: AĞBABA HEM TÜRKİYE HEM MALATYA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
DENİZ ÇAKIR GÜVEN TAZELEDİ
ALİ KAPISI VE CEMEVİ" SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI :
ÇGD BURSA DAN OZAN KAPLANOGLU AÇIKLAMASI." GAZETECİLİK SUÇ DEĞILDİR "
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
ÇGD DEN FATİH ALTAYLIYA VERİLEN CEZAYA TEPKİ
AĞBABA " YONCALININ SULAMA KANALI YOK. ÇAT BARAJ̌I SU TUTMUYOR "
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
BATTALGAZİ'DE ARA TATİL ÇOCUK ŞEMLIKLERİ YOĞUN ILGİ GORDÜ
BAŞKAN GEÇİTTEN İŞ DÜNYASIYLA EKONOMİK İSTİŞARE TOPLANTISI..
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURS DESTEĞİ
MALATYA VALİSI SEDDAR YAVUZ:BATTALGA:I BELEDIYESINİN HAYVAN BARINAĞI PROJESİNİ INCELEDI
CHP Lİ GENÇLERDEN ATA'YA SAYGI NÖBETİ " ATATÜRKÜ UNUTTURMA ÇABALARI BEYHUDEDİR "
İYI PARTİ MEVLIDI -ŞERİFTE ATATURKUN ISMİ YİNE HİC ANILMADI " MUFTU ATATURKÜN İSMİNI DUYUNCA " TERBİYESİZ ADAM " DEDİ
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDEN KIRSAL BOLGELERE DEV YATIRIMLAR
ATATURK'UN MİRASINA SAHİP ÇIKALIM
MALATYA DEMİR YOL - İŞ SENDİKASI SEÇİMI YARGIYA TAŞIYOR
BAŞKAN GEÇİT " IKİZCE MALATYA'NIN YÜKSELEN DEGERİ "
BASKAN TAŞKIN " BATTAKGAZİNIN HER NOKTASINFA KALICI ESERLER YÜKSELİYOR "
AĞBABA " BU ÇAĞDA ELEKTRİKSİZ YAŞAMAK MALATYAMIZA YAKIŞMIYOR "
AĞBABA TİCARET BAKANINA SESLENDİ: DEPREM BÖLGESİNDE ESNAFA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI" REİS ÜZÜLÜR DİYE MALATYADAKI DEPREMİN BOYUTU Gİ:LENDİ :ALI
AĞBABADAN SANAYİ BAKANINA:İNŞALLAH GELECEK YIL SÖYLETMEZSİNİZ
19 AYDA BATTALGAZI' DE NELER OLDU ?
TELE 1 EMEKÇİLERİNIN YANINDAYIZ " TESLİM OLMUYORUZ "
İKTİDAR GÖZDAĞI VERIYOR
CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ CUMHURİYETİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI
AKİF ÜSTÜNDAĞ ANKARA'DA 44 MİŞMİS CAFEDE MALATYALILARLA BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " CUMHURİYET BU TOPRAKLARIN EN BÜYÜK DEVRİMİDİR "
KESKİN : KURUMLARI GOREVLERINİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ "
ARGUVANDA CUMHURIYET KONSERİ DÜZENLENDİ
ECE BUDAN ANKARADA IS YERİ ACTI
BATTALGAZI BELEDİYESİNIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
