Avukatlar çekildi, duruşma başlamadan ertelendi
Yaşam, 15 Ağustos 2017 20:06
Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak’ın tutuklu yargılandığı davanın 3’üncü duruşmasında avukatlar, içeri izleyici alınmaması ve polislerin duruşma salonuna silahlı girmesine tepki göstererek duruşmadan çekildi. Duruşma başlamadan ertelendi.
Yerine kayyım atanarak tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in tutuklu yargılandığı ve “güvenlik” gerekçesiyle Malatya’da görülen davanın 3’üncü duruşması Malatya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.
Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, HDP, DBP yöneticileri, Tuncel'in babası Fahrettin Tuncel, Kışanak'ın babası Lütfü Özel, eşi Zülküf Kışanak, kızı Jiyan Kışanak ve çok sayıda kişi duruşmaya katılmak için Malatya Adliyesi’ne geldi. Duruşmada çok sayıda avukat ise hazır bulundu.
Saat 14.00'da başlaması gereken duruşma 1 saat geç başladı. Mahkeme salonunun uygun olmadığı gerekçesiyle mahkeme başkanının talimat verdiği bu nedenle izleyici alınmadığı bildirildi. Bunun üzerine Tuncel'in babası Fahrettin Tuncel, “Bizi içeri almayacaksanız duruşma da görülmesin” diyerek tepki gösterdi.
Avukatlar mahkeme heyetiyle görüşerek izleyicilerin alınmaması halinde duruşmadan çekileceğini belirtti. Avukatlar aynı zamanda polislerin mahkeme salonuna silahlı olarak gelmesine tepki gösterdi. Mahkeme heyeti izleyici almayacağını belirtmesi üzerine avukatlar duruşmadan çekildi.
Avukatların çekilmesiyle duruşma 15 Eylül'e ertelendi.
385 YIL HAPİS İSTENİYOR
Tuncel ile Kışanak, toplam 385 yıl hapisle yargılanıyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kışanak için “Örgüt kurmak ve yönetmek”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak” ve 41 kez “Örgüt propagandası yapmak” suçlamalarıyla 240 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.
Tuncel hakkında ise “Örgüte üye olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” suçlarından 145 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Yaşam, 15 Ağustos 2017 20:06
Yorumlar (0)
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
MALATYA 2030 ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Esenlik eski Genel MÜDÜRÜ VEYSEL TAY ' HERKES HESAP VERECEK
BELEDİYE BAŞKANI TAŞKIN ESNAF ODA BASKANLARINI ZİYARET ETTİ
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR VE ENGELLENEMEZ
BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK ACIKLAMA
MALATYA HAYVANCILIKTA TÜRKIYE'NİN MERKEZİ OLUYOR
MALATYA TSO DA İSTİHDAMA VE YENİDEN İNŞAYA GÜÇ VERECEK PROJE
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
TESLİM ABDAL CEM EVİ İNŞAATI TEMEL BETONU ATILIYOT
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLIĞIMİZIN GÜÇLENDİĞİ MÜSTESNA ZAMANLARDIR "
HALKIMIZ YİĞİT BİR EVLADINI KAYBETTİ
HASAN BASRİ ORHANDAN RAMAZAN BAYRAM MESAJI
EMİRCAN EREN " BAYRAMLAR DAYANIŞMANIN CÜÇLENDİĞİ GÜNLERDİR "
CHPİL BAŞKANI BARIS YILDIZDAN BAYRAM MESAJI
ESOB BAŞKANI KESKİN: ASIL BAYRAMI ÇARŞILARIMIZIN DOLUP TASTIGINDA YASAYACAĞIZ
AĞBABA'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJİ: " BİZLERE YOL GÖSTEREN EN BUYÜK DEĞER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EMANET ETTİĞİ LAİK VE DEMOKRATİK CUMHURİYETTİR "
CHP İMAMOĞLU İÇİN SAHADA: DURMAYACAGIZ , SUSMAYACAĞIZ, BİR AN BİLE YORULMAYACAĞIZ
ARGUVAN BAYRAMA HAZIRLANIYOR
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
