Keskin, Söylediklerimin Arkasındayım
Ekonomi, 16 Ekim 2018 19:39
Malatya Büyükşehir Belediyesine ait ve kamu malı olan Esenlik Şirketi ile ilgili olarak gündeme getirmiş olduğum iddialar üzerine Malatya Milletvekili Sayın Hakan Kahtalı’nın kamuoyuna yansıyan bazı ifadelerine cevap verme hususu ortaya çıkmıştır.
1-Kamuoyuna yansıyan tüm ifade ve iddialarımın sonuna kadar arkasındayım.
2-Malatya Büyükşehir Belediyesine ait ve kamu malı olan Esenlik Şirketinin Genel Müdürünün basın toplantısında yaptığı açıklamada, akabinde sayın milletvekilinin avukatı aracılığı ile kamuoyuna yapmış olduğu açıklama da ve yine sayın milletvekilinin televizyon programında yapmış olduğu açıklama da GÜNDEME GETİRMİŞ OLDUĞUM İDDİA DOĞRULANMIŞTIR, KAMUOYUNUN BİLMEDİĞİ HUSUSLAR ORTAYA DÖKÜLMÜŞTÜR. Yani sayın milletvekilinin kendi ifadesi ile ortağı olduğu şirkete, ESENLİK Şirketi tarafından gayrimenkul verildiği DOĞRULANMIŞTIR, DOĞRULAMIŞLARDIR. Kamu malı Esenlik Şirketi ile sayın milletvekilinin ortağı olduğu şirket arasındaki ticari ilişkinin durumunu değerlendirmek ise kamuoyuna aittir. Sayın milletvekilinin bizzat kendisinin doğrulamış olduğu bir iddiayı dönüp beni ispata davet etmesini yine kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
3-Sayın milletvekili televizyon programında şahsıma seslenerek, “Eğer bu malı satamazlarsa benim malım ortada duruyor, tapuda kaydı da duruyor, yüzde 10 aşağısına da müşteri bulamazlarsa iftiranın katmerlisiyle kesinlikle iftara atmış olduğu kesin ve kesin olacak.
Bulduğu zaman da haber versin, ben bir esnafım o da esnaf odası başkanı, yardımcı olsun bana, bir tane müşteri bulsun hemen yüzde 10 aşağısına vereceğim” demiştir. Şirketiniz, kamu malı Esenlik şirketinden ihale yapılmadan, kamuoyuna duyuru yapılmadan gayrimenkul alırken kime sordunuz ki, şimdi kamuoyu önünde müşteri bulunmasını istiyorsunuz?
Ben, sayın milletvekilinin ve ortağı bulunduğu şirketinin Emlakçısı değilim. Ölü yıkayıcısı hiç değilim. Sayın Milletvekili şunu da bilsin; maalesef ben şehir merkezindeki Büyükşehir Belediyesine ait olan dükkân yeri ile Çırmıhtı’ da sonradan Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa sunulduğu halde alıcısı çıkmayan dağın başındaki arsayı takas etmeyi bile beceremem, bilemem. O takasın ortaya çıkardığı büyük rantın hesabını da yapamam. Siz biliyor yada o hesabı yapabiliyor musunuz? Büyükşehir Belediyesinin şehir merkezindeki dükkanı ile yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Çırmıhtı‘da dağlık alandaki arsa ile takas etmek sizce ahlaki mi, etik mi? Böyle bir rant Malatya’da herkese nasip olur mu? O rant kim yada kimlere sağlandı?
4- Malatya Büyükşehir Belediyesine ait ve kamu malı olan Esenlik Şirketinin Genel Müdürünün resmi basın açıklanmasında, “Ülke olarak İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar dikkate alındığında ne kadar isabetli ve yerinde bir karar verildiği görülmektedir” denilmektedir, öncesinde ise kamu malı olan şirketin gayrimenkul ve araçlarının Haziran ayında mal aldıkları şirketlere borçları karşılığında verildiği anlatılmaktır.
Kimse Malatyalıların aklıyla alay etmesin. Dolardaki artış Haziran ayında yaşanmadıki, borcun artsın. Görüldüğü kadarıyla borç miktarı Haziran ayı öncesinde artmış. Esenlik Şirketinin borçlarını ödeyemez hale gelişini anlatmak yerine, Malatyalıların kendilerine “Aferin, iyi etmişsiniz” demeyi bekliyorlar. Hadi oradan. Esenlik Şirketinin gayrimenkulleri aynı zamanda Malatyalıların malıdır. Orası hiç kimsenin babasının çiftliği değildir. O şirket neden ve nasıl bu hale getirildi, çıkın onu anlatın. Çıkın hesabınızı verin.
5-Malatya Büyükşehir Belediyesine ait ve kamu malı olan Esenlik Şirketinin Genel Müdürü şu sorulara da kamuoyu önünde yanıt versin; “Malatya’da faaliyet gösteren bir marketler zincirini satın aldınız mı? O marketler zincirini satın alırken, o şirketin bazı şirketlere olan borçlarını da devraldınız mı? O şirketler kimlere aittir? O marketler zincirinin satın alınmasının maliyeti ne kadardır? Esenlik Şirketinin mali durumunu denetleyen şirketin sahibinin Büyükşehir Belediyesinde siyaseten üstlendiği bir görevi var mı?. Pazarlık usulü 10 tane aracı kime verdiniz?”
6-Esenlik Şirketi, her ne kadar marketçilik yapmasına karşı olsam da, belediyenin çiklet satmasını doğru bulmasam da sonuçta Malatyalıların kamu malıdır. Elbette bu şirket ile ilgili kamuoyuna yansıyan iddialar varsa çıkıp bunu söylemek, hesap verilmesini istemek her Malatyalı kadar benimde sorumluluğum ve görevimdir. O kadar.
7-Başta sayın milletvekilimiz Hakan Kahtalı olmak üzere hiçbir siyasetçi yada kamu görevini üslenen kimse ile hiçbir düşmanlığım, ön yargım yoktur. Herkesin nefsi benim nefsimin üzerindedir. Ben, eleştirdiğim ve yaptıkları yanlışı söylediğim insanların, aynı zamanda Malatya için doğru bir iş yaptıklarında çıkıp kamuoyu önünde destekleyecek kadar de cesaretimi gösterebileceğim bir noktadayım.
8-Malatya’da siyaset yaptıktan sonra ikinci döneminde seçim masraflarını ödemek için sahip olduğu tek evini satan, milletvekilliği yaptıktan sonra halen kirada oturan, milletvekilliği yaparken şirketi zarar ediyor diye kapatan ve milletvekilliği yaparken şirketi iflas eden güzel insanları yürekten selamlıyorum. Ancak; siyaseten sorumluluğunu üstlendikleri ve siyaseten sorumlu göründükleri kamu malı şirketler iflasın eşiğine gelirken, borçlarını ödeyemez bir hal alırken, kendi şirketlerini ve işlerini kat kat büyütenleri ise selamlamıyorum. 9-Bundan sonrada Malatya’nın ve Malatyalıların yanında olmaya devam edeceğim.
Şevket KESKİN
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar
Birliği Başkanı
Ekonomi, 16 Ekim 2018 19:39
Yorumlar (0)

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...

" ÇARŞI " DA YAPILAN HATA İNÖNÜ CADDESİ'NDE YAPILMASIN

TÜRKİYE'Yİ SARSAN TBMM ESKI BASKANLARININ BİLDİRİSİ

Ramazan keskin " Malatya sahipsiz değildir "

Ağbaba muhtarlarla bir araya geldi."MALATYA YERİNDE DÖNÜŞÜMDE SINIFTA KALDI "

VALİ YAVUZ'DAN HIDIRELLAZ HAFTASI MESAJI

CHP MALATYA İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " GENEL BASKANIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR CHP DİMDİK AYAKTADIR "

TGC BAŞKANI BİLGIN " ÖZGUR BASIN İCİN MÜCADELE ÖZGÜR TOPLUM İÇİNDİR

BAŞKAN GEÇİT " İLÇEMIZDE MİLLETLE BÜTUNLEŞEN BELEDİYECİLIK ANLAYIŞI HAKİM OLUYOR "

BARIŞ GÜVERCİNI SIRRI SÜRUYA ÖNDER HAYATINI KAYBETTİ

BASKAN KILIÇ " BASIN ÖZGÜR KALDIKÇA DEMOKRASİ İŞLER

"ADALET VE DEMOKRASİ "ARIYORUZ!!
