CHP Lİ BELEDİYE NİN DÜNYA DA ALDIĞI ÖDÜL İLE GÖĞSÜMÜZ KABARDI
Gündem, 16 Aralık 2018 19:28
Eskişehir, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen şehircilik projeleri ile Dünya’nın dört bir yanından 115 kentin yaklaşık 200 projeyle yarıştığı WRI Ross Ödülü’nde finale kaldı. Türkiye’den 9 ayrı şehrin yer aldığı yarışmada Londra, Barcelona, New York, Dubai gibi metropolleri geride bırakan Eskişehir, finale kalarak büyük bir başarı gösterdi.
Şehirlerde yaşayan milyonlarca insana daha iyi bir yaşam sunmayı hedefleyen WRI Ross Center’ın bu yıl ilk defa verdiği ‘WRI Ross Ödülü’nde 115 kentin arasında 5 finalist şehirden biri Eskişehir oldu. Ekonomik, çevresel ve sosyal açıdan çok yönlü dönüştürücü bir etkiye sahip olan projelerin ön plana çıktığı yarışmada Başkan Büyükerşen’in şehircilik vizyonuyla hayata geçirilen ‘Eskişehir Kentsel Gelişim Projeleri’ dikkatleri üzerine çekti. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Gelişim Projeleri kapsamında, Porsuk Çayı’nda gerçekleştirilen ıslah çalışmaları, yaya ve taşıt köprülerinin yenilenmesi, tematik parklarla şehirde kişi başına düşen yeşil alan oranının yüzde 215 artması, şehir içi raylı sistem ağı ile tüm bu projeler sonrası turizmde gerçekleşen gelişim Eskişehir’in finale kalmasında önemli rol oynadı.
NE MUTLU BİZE
Eskişehir’in yarışmada finale kalmasından dolayı gurur duyduklarını ifade eden Başkan Büyükerşen, “Bir yandan değerlerimizi korurken bir yandan da şehrimizi yaşanabilir, temiz ve çağdaş bir kent haline getirmeyi hedeflediğimiz bu projelerin böylesi uluslar arası yarışmalarda Dünya’nın marka şehirlerini geride bırakıyor olması her yönüyle gurur vericidir. Aslında bu başarı halkımızın bizlere olan güveninin bir sonucudur.
Eskişehir’in irice bir kasaba görünümünden, örnek bir şehre dönüştürülmesi çabalarımızın takdir topluyor olması ne derece doğru hizmetler ürettiğimizin de en somut göstergesidir. En önemlisi Eskişehir’in ihtiyacı olan projeleri yaşama geçirdikçe, Eskişehir’de bir iç turizm hareketine de vesile olduk. Yaz kış demeden yılın her dönemi turist ağırlıyoruz.
Şehrimizde birbiri ardına yeni oteller, lokantalar açılıyor. Hizmet sektörü turizmden para kazanıyor, Eskişehir kazanıyor, Eskişehirli kazanıyor. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak bir taraftan temel belediyecilik hizmetlerimize devam ederken, bir taraftan da turizm değerimize değer katacak, şehrimize daha çok turist çekecek yeni projeleri hızla yaşama geçiriyoruz. Eskişehir’imiz uluslararası alanda böylesi yarışmalarda adının anılması, hatta finale kalması göğsümüzü kabarttı, bize yeni projeler için güç verdi. Ne mutlu bize, ne mutlu gururla Eskişehirliyim diyen hemşerilerime!” dedi.
250 BİN DOLAR
Yarışmaya Eskişehir’in dışında Türkiye’den İstanbul, Bursa, Antalya, Isparta gibi şehirler katılırken, finalde Eskişehir’in rakipleri Kolombiya’dan Medellin, Tanzaya’dan Darüsselam, Hindistan’dan Pune ve Güney Afrika’dan Durban şehirleri oldu. Kazanan şehrin Nisan ayında açıklanacağı yarışmada, kazanan kent 250 bin dolarlık ödülün de sahibi olacak. HM
Gündem, 16 Aralık 2018 19:28
Yorumlar (0)

KESKİNDEN SERT CEVAP " ÇIFTÇIYE. ESNAFA, TÜCCARA VERDİGINIZ BIR KATKI YOK BARİ KONUŞARAK RAHATSIZLIK VERMEYIN "K

MALATYA TÜCARET BORSASI BASKANI ÖZCAN: KAYISININ MARKASI MALATYADIR. TARTISMA DEGIL BİRLİK GEREKİYOR

AGBABA " BİZİM RAKİBİMIZ BASKİL ELBISTAN DEGİL RAKİPLERİMI: İRAN ÖZBEKISTAN...VS

HABER:SUÇ KAPSAMINA ALINAMAZ

TURGUT ÖZAL KARAKUCAK GURESLERİ BASLIYOR

ARGUVANLI ÖGRENCİLERE BESLENME DESTEĞİ

Anadolu’dan Çıkan Lezzet Hikâyesi Ulusal Markaya Dönüşüyor

CHP MALATYA 39. OLAĞAN İL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AGBABA " REZERV MAĞDURİYETİ SONLANDIRILSIN "

ARGUVAN BELEDIYESINDE YENI BELEDIYE BASKAN YARDIMCISI GOREVE BASLADI

MALATYA HEKIMHAN'LILAR ANKARA'DA PILAV KAŞŞIK'LATTILAR

HEKIMHAN BELEDIYESINDE ÇOK AMACLI SOSYAL TESIS İHALESİ

AGBABA'DAN MERKEZ BANKASI BASKANI KARAHANA: " ENFLASYONUN SEBEBİ YASTIK LOBİSİ OLDU "

BASKAN GEÇİT MAHALLERI GEZEREK TALEPLERI DİNLİYOR,ÇÖZÜM ÜRETİYOR

MALATYA NIN O ÜRÜNÜNDEN 15 IN ÜZERİNDEN YAN ÜRÜN ÜRETİLİYOR

ARGUVAN BELEDIYE BAŞKANI ERSOY ERENIN MISAFIRLERI

ASLANTEPE HÖYÜĞÜN'DE KARŞILAMA MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

MALATYA DA ILK KEZ GASTROENTEROHEPRTOLOJİ GÜNLERİ DÜZENLENDİ

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

" GAZETECIYE YUMRUK DEMOKRASİYE DARBE :

AGBABA " DİNİ İNANCI NE OLURSA OLSUN MAZLUM MAZLUMDUR "

CHP YESILYURT İLÇE BAŞKANI MAZBATASINI ALDI

MALATYA KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞUYOR

MAGİNDER DEN MESOB BASKANI KESKİN E ZIYARET

SOSYAL MEDYA'DAKİ KAYISI FABRİKALARINA YÖNELİK İDDİALARA RAMAZAN ÖZCAN'DAN YANIT

MALATYA KRİTERLERİ İLE DÜNYAYA AÇILAN BAŞARI KAPISJ

CHP MALATYA MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA " YAPILACAK İLK SEÇİMLERDE CHP TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ YONETECEK "

ÇGD " TELE 1 E YONELIK BU UYGULAMA KABUL EDILEMEZ "

BATTALGAZI BELEDIYE SPORCU ZAGREPTE MADALYA KAZANDI

AGBABA " DEPREMZEDENİN KİRA YARDIMINI KESMEK VIJDANSIZLIKTIR"

YESILYURT BELEDİYE'SİNİN MİLLİ SPORCUSU AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

MESOB BASKANI KESKIN DEN AHİLİK HAFTASI " BİRLİK DAYANIŞMA VE ADALET "

BAŞKAN GEÇİT " İKİNCİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİMİZİ İLÇEMİZE KAZANDIRACAGIZ

MEYDANLARA, CADDELERE SIĞMAYAN MİTİNG

ALEVİ ÖRGÜTLERİNDEN MERDAN YANARDAĞ'A TEPKİ: " ALEVİ TOPLUMUNDAN ÖZÜR DILEMEYE DAVET EDIYORUZ "

FIRAT EDAS'DAN 15 - 16 EYLÜL İÇİN ÖNEMLİ UYARI

MALATYA İL EMNIYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

CHP MALATYA İLÇE KONGRELERI DEVAM EDIYOR

BASKAN GEÇIT " EGITIME DESTEK " PROJESİNDE N YARARLANAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
