ÇGD Ve TGS: Gerçek gazetecilik yok edilmek isteniyor
Gündem, 19 Aralık 2018 17:28
Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da yaptığı konuşmasında, Fox TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal’ın, “Barışçıl bir eylem için protesto edelim. Yapabilecek miyiz” sözlerine “Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni” diyerek karşılık vermişti.
Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Can Güleryüzlü ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş,Recep Tayyip Erdoğan ın bu sözlerine tepki gösterdi.
‘Gerçek gazetecilik yok edilmek isteniyor’
ÇGD Genel Başkanı Can Güleryüzlü, Türkiye’de uzun zamandır özellikle iktidar ve iktidara yakın kesimlerin, eleştirel ve bağımsız haberciliği sindirmeye çalıştığını söyledi. Yalan haber ve yorumlarla gerçek gazeteciliğin yok edilmek istendiğine vurgu yapan Güleryüzlü, şöyle konuştu: “Bunun son örneğini gazeteci Fatih Portakal’a yönelik saldırılarda gördük. Portakal’ın, yaşam standartlarının düşmesine itiraz ederek demokratik haklarını kullanan ve dünyanın gözünün çevrili olduğu Fransa’daki gelişmeleri, habercilik sorumluluğuyla izleyicisiyle paylaşıp, bizim de içinden geçtiğimiz ekonomik krizi anımsatarak yorumlaması kadar doğal bir durum yoktur. Portakal’ın, Fransa hükümetinin protestoculara karşı sert tavrını, bizlerin daha birkaç ay öncesine kadar OHAL düzeninde yaşadığı ve hâlâ demokratik temel haklarımızı kullanmada ciddi engellerle karşılaştığımız gerçeğiyle değerlendirmesi birilerini fazlasıyla rahatsız etmiş anlaşılan.”
‘Erdoğan’ın sözleri tehdit boyutunda’
Erdoğan’ın, Portakal’a yönelik sözlerinin rahatsızlığı aşarak tehdit düzeyine vardığını belirten Güleryüzlü, “Erdoğan’ın, ülkedeki en etkili ve yetkili kişi olduğunu göz önüne aldığımızda bu tehdidin olası sonuçlarını düşünmek bile istemiyoruz. Kendileri, yaklaşan yerel seçimler için gazeteciler üzerinden malzeme üreterek siyaset yapma çabasına girmiş olabilir. Ancak sarf edilen sözler hem yasalara göre suç hem de basın ve ifade özgürlüğüne aleni müdahaledir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını emir algılayarak olası bir provokasyona girişmek isteyen kesimlere karşı önlem alması ve bu doğrultuda vakit geçirmeksizin sözlerini düzeltmesi gerekmektedir. Aksi takdirde Portakal’ın ya da bir yakınının başına gelebilecek herhangi olumsuz bir durumda sorumluluğu büyük olacaktır” şeklinde konuştu.
‘Gazetecinin görevi siyasetçileri kollamak değil’
TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş da, ülkeyi yöneten birinin açıktan bir gazeteciyi tehdit etmesinin gazeteciler açısından can güvenliği probleminin had safhaya çıktığının göstergesi olduğunu dile getirerek, “Bir ülkenin lideri bu şekilde gazetecileri hedef alıyorsa o ülkede gazetecilik mesleğine saygı kalmadı demektir. Siyasetçileri, yanlışları, ekonomiyi eleştirmeyen bir gazetecilik yapılsın istiyorlar. Ancak bunun adı gazetecilik olmuyor. Çünkü gazetecinin görevi siyasetçileri kollamak değil, kamu yararını gözetmektir” diye konuştu. Durmuş, Erdoğan’ın kullandığı dilin cumhurbaşkanı tarafından asla kullanılmaması gereken bir dil olduğunu söyledi.
Gündem, 19 Aralık 2018 17:28
Yorumlar (0)
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
AV. AKDOĞAN KADINLARIN YASAM HAKKI PAZARLIK KONUSU EDİLEMEZ
BU GÜN 8 MART
İMAM OĞLUNDAN MALATYALILARA MEKTUP. YILDIZ " TÜM BASKILARA KARŞI BİZ TÜRKIYE YE UMUT OLACAĞIZ :
BARIŞ YILDIZ " FUZULİ CADDESINDE KI MAGDURİYET BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİDİR "
AĞBABA " EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN 40 PİDE ÇALINDI "
MALATYA ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN; " KOSGEB KREDİLERİ İĶI YIL ERTELENMELİ "
ADD DE MİLLİOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
BAŞKAN GEÇİT " ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ , SAHADA ÇALIŞIYORUZ "
MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI
MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
