ÇGD Ve TGS: Gerçek gazetecilik yok edilmek isteniyor
Gündem, 19 Aralık 2018 23:25
Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da yaptığı konuşmasında, Fox TV Ana Haber Bülteni sunucusu Fatih Portakal’ın, “Barışçıl bir eylem için protesto edelim. Yapabilecek miyiz” sözlerine “Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni” diyerek karşılık vermişti.
Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Can Güleryüzlü ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş,Recep Tayyip Erdoğan ın bu sözlerine tepki gösterdi.
‘Gerçek gazetecilik yok edilmek isteniyor’
ÇGD Genel Başkanı Can Güleryüzlü, Türkiye’de uzun zamandır özellikle iktidar ve iktidara yakın kesimlerin, eleştirel ve bağımsız haberciliği sindirmeye çalıştığını söyledi. Yalan haber ve yorumlarla gerçek gazeteciliğin yok edilmek istendiğine vurgu yapan Güleryüzlü, şöyle konuştu: “Bunun son örneğini gazeteci Fatih Portakal’a yönelik saldırılarda gördük. Portakal’ın, yaşam standartlarının düşmesine itiraz ederek demokratik haklarını kullanan ve dünyanın gözünün çevrili olduğu Fransa’daki gelişmeleri, habercilik sorumluluğuyla izleyicisiyle paylaşıp, bizim de içinden geçtiğimiz ekonomik krizi anımsatarak yorumlaması kadar doğal bir durum yoktur. Portakal’ın, Fransa hükümetinin protestoculara karşı sert tavrını, bizlerin daha birkaç ay öncesine kadar OHAL düzeninde yaşadığı ve hâlâ demokratik temel haklarımızı kullanmada ciddi engellerle karşılaştığımız gerçeğiyle değerlendirmesi birilerini fazlasıyla rahatsız etmiş anlaşılan.”
‘Erdoğan’ın sözleri tehdit boyutunda’
Erdoğan’ın, Portakal’a yönelik sözlerinin rahatsızlığı aşarak tehdit düzeyine vardığını belirten Güleryüzlü, “Erdoğan’ın, ülkedeki en etkili ve yetkili kişi olduğunu göz önüne aldığımızda bu tehdidin olası sonuçlarını düşünmek bile istemiyoruz. Kendileri, yaklaşan yerel seçimler için gazeteciler üzerinden malzeme üreterek siyaset yapma çabasına girmiş olabilir. Ancak sarf edilen sözler hem yasalara göre suç hem de basın ve ifade özgürlüğüne aleni müdahaledir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını emir algılayarak olası bir provokasyona girişmek isteyen kesimlere karşı önlem alması ve bu doğrultuda vakit geçirmeksizin sözlerini düzeltmesi gerekmektedir. Aksi takdirde Portakal’ın ya da bir yakınının başına gelebilecek herhangi olumsuz bir durumda sorumluluğu büyük olacaktır” şeklinde konuştu.
‘Gazetecinin görevi siyasetçileri kollamak değil’
TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş da, ülkeyi yöneten birinin açıktan bir gazeteciyi tehdit etmesinin gazeteciler açısından can güvenliği probleminin had safhaya çıktığının göstergesi olduğunu dile getirerek, “Bir ülkenin lideri bu şekilde gazetecileri hedef alıyorsa o ülkede gazetecilik mesleğine saygı kalmadı demektir. Siyasetçileri, yanlışları, ekonomiyi eleştirmeyen bir gazetecilik yapılsın istiyorlar. Ancak bunun adı gazetecilik olmuyor. Çünkü gazetecinin görevi siyasetçileri kollamak değil, kamu yararını gözetmektir” diye konuştu. Durmuş, Erdoğan’ın kullandığı dilin cumhurbaşkanı tarafından asla kullanılmaması gereken bir dil olduğunu söyledi.
Gündem, 19 Aralık 2018 23:25
Yorumlar (0)
İŞTE CHP NİN SEÇİM SONUÇLARJ
BATTALGAZİDE BELEDİYE HİZMETLERİ PLANLI BİR ŞEKILDE DEVAM EDIYOR
YEŞİLYURT"TA SOZ VERILEN YATIRIMLAR TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR
PLAN BÜTCEDE AGBABA RÜGARI: AĞBABA HEM TÜRKİYE HEM MALATYA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
DENİZ ÇAKIR GÜVEN TAZELEDİ
ALİ KAPISI VE CEMEVİ" SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI :
ÇGD BURSA DAN OZAN KAPLANOGLU AÇIKLAMASI." GAZETECİLİK SUÇ DEĞILDİR "
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
ÇGD DEN FATİH ALTAYLIYA VERİLEN CEZAYA TEPKİ
AĞBABA " YONCALININ SULAMA KANALI YOK. ÇAT BARAJ̌I SU TUTMUYOR "
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
BATTALGAZİ'DE ARA TATİL ÇOCUK ŞEMLIKLERİ YOĞUN ILGİ GORDÜ
BAŞKAN GEÇİTTEN İŞ DÜNYASIYLA EKONOMİK İSTİŞARE TOPLANTISI..
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURS DESTEĞİ
MALATYA VALİSI SEDDAR YAVUZ:BATTALGA:I BELEDIYESINİN HAYVAN BARINAĞI PROJESİNİ INCELEDI
CHP Lİ GENÇLERDEN ATA'YA SAYGI NÖBETİ " ATATÜRKÜ UNUTTURMA ÇABALARI BEYHUDEDİR "
İYI PARTİ MEVLIDI -ŞERİFTE ATATURKUN ISMİ YİNE HİC ANILMADI " MUFTU ATATURKÜN İSMİNI DUYUNCA " TERBİYESİZ ADAM " DEDİ
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDEN KIRSAL BOLGELERE DEV YATIRIMLAR
ATATURK'UN MİRASINA SAHİP ÇIKALIM
MALATYA DEMİR YOL - İŞ SENDİKASI SEÇİMI YARGIYA TAŞIYOR
BAŞKAN GEÇİT " IKİZCE MALATYA'NIN YÜKSELEN DEGERİ "
BASKAN TAŞKIN " BATTAKGAZİNIN HER NOKTASINFA KALICI ESERLER YÜKSELİYOR "
AĞBABA " BU ÇAĞDA ELEKTRİKSİZ YAŞAMAK MALATYAMIZA YAKIŞMIYOR "
AĞBABA TİCARET BAKANINA SESLENDİ: DEPREM BÖLGESİNDE ESNAFA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI" REİS ÜZÜLÜR DİYE MALATYADAKI DEPREMİN BOYUTU Gİ:LENDİ :ALI
AĞBABADAN SANAYİ BAKANINA:İNŞALLAH GELECEK YIL SÖYLETMEZSİNİZ
19 AYDA BATTALGAZI' DE NELER OLDU ?
TELE 1 EMEKÇİLERİNIN YANINDAYIZ " TESLİM OLMUYORUZ "
İKTİDAR GÖZDAĞI VERIYOR
CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ CUMHURİYETİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI
AKİF ÜSTÜNDAĞ ANKARA'DA 44 MİŞMİS CAFEDE MALATYALILARLA BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " CUMHURİYET BU TOPRAKLARIN EN BÜYÜK DEVRİMİDİR "
KESKİN : KURUMLARI GOREVLERINİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ "
ARGUVANDA CUMHURIYET KONSERİ DÜZENLENDİ
ECE BUDAN ANKARADA IS YERİ ACTI
BATTALGAZI BELEDİYESİNIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
