Hafta sonu ülke tarihinde yaşanan ve CHP genel başkanına yapılan linç girişimlerinden birine daha ne yazık ki tanık olduk.
Gündem, 23 Nisan 2019 12:51
Medya toplumsal nefretin körüğü olmamalıdır!
Hafta sonu ülke tarihinde yaşanan linç girişimlerinden birine daha ne yazık ki tanık olduk. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’ta katıldığı şehit cenazesinde uğradığı linç girişimini üzüntüyle izledik. Öncelikle kendisiyle birlikte saldırıya uğrayanlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Olayın, Ankara Valiliği’nin açıkladığı gibi “müessif bir protesto”; Milli Savunma Bakanı’nın söylediği gibi “mesaj ve tepki verme” gösterisi değil, bilinçli ve planlı bir “hedef gösterme” olduğu çok açıktır.
Yaşananlar, MHP Genel Başkanı’nın da söylediği gibi “oy” ile ölçülüp basitleştirilecek, “Bunlar sert adamlar. Yumruk attıracak ne yaptın sen” denilerek, şiddetin meşrulaştırılacağı bir konu hiç değildir. Son yerel seçim sürecinde muhalefet partileri ve yöneticilerine yönelik başlatılan nefret kampanyasının, özellikle simge bazı büyükşehirlerde olmak üzere iktidar partisinin aldığı yenilgi sonrası dozunu artırdığını ibretle izliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişimi, bu nefret kampanyasının bugün ortaya çıkan meyvesidir.
İktidara yakınlığıyla bilinen gazete ve televizyon kanalları, muhalefet partileri ve yöneticilerini hedef göstermeye devam etmekte ve seçimi kazanan belediye başkanlarını asılsız ve alakasız manşetlerde “terörle” bağdaştırmaktadır. Oysa medyanın görevi, iktidarın çamur atma mekanizması olmak değildir.
Medya kuruluşları, toplumsal nefretin körüğü olmaktan uzak durmalıdır. Asılsız iddialarla insanları zan altında bırakmak, onları toplumun gözünde suçlu durumuna düşürmek, kendi görüşünde olmayan herkese “terörist” yaftası yapıştırmak sadece gazetecilik meslek ahlakıyla değil insanlığın hiçbir değeriyle bağdaşmaz.
Toplumun köklerine ekilen bu nefret, günü geldiğinde hepimizi boğacaktır.
Tek amacı hakaret etmek ve asılsız haberlerle hedef göstermek olan ve tüm bu yollar nedeniyle güvenini neredeyse tamamen kaybeden medya kuruluşlarında çalışan basın emekçisi meslektaşlarımıza sesleniyoruz: Meslek ahlakını ayaklar altına alan bu tür yazılara imza atmayın! Çünkü bu tür imzalar, habere değil topluma nefret tohumları ekmeye hizmet etmektedir. Halkın doğru haber alma hakkına ihanet etmeyin! Toplumun size olan güvenine layık olun!
Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu
Gündem, 23 Nisan 2019 12:51
Yorumlar (0)

TEMİNAT ŞARTINA DÜZENLEME YAPILDI MİKTAR 5 KAT ARTTI

İSTANBUL’A VAR MALATYA'YA YOK BU KABUL EDİLEMEZ

MALATYA ESKİ VALİSİ SARAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK

FİKRİ SAĞLAR " KEMAL KILIÇDAROĞLUNA AÇIK ÇAGRIMDIR

OYUNU GÖRMEK VE BİRLİKTE BOZMAK ZAMANI

KILIÇDAROĞLU'NA BİR ÇAĞRIDA ALEVİLERDE: BU KİRLİ OYUNU BOZABILIRSINIZ

BAŞKAN GEÇİT "MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN VE PAYLASMA AYIDIR

BATTALGAZİ BELEDİYESİ GELECEGIN SANATCILARINI YETİSTİRİYOR

BATTALGAZİ BELEDIYESİ GELECEĞİN SANANATÇILARINI YETİSTİRIYOR

Keskin " Muharrem ayı sabrın teslimiyetin ve kardeşliğin zamanıdır "

CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " MUHARREM AYI KERBELA ADALET VE DİRENİŞİN EVRENSEL SEMBOLÜDÜR"

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AİLE YILINA YÖNELİK ETKİNLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE PARKLARA " YAZ" DOKUNUŞU

MEDYA DAYANIŞMA GURUBU: " GAZETECİLIK SUÇ DEĞİLDİR " FATİH ALTAYLININ TUTUKLANMASI GAZETECILIGE VE DÜŞUNCEYE AĞIR DARBEDİR

İL İL TESLİM EDİLEN KONUT VE İŞ YERİ SAYISI

TSO BASKAN YARDIMCISI BASRİ ILHAN " KURU KAYSIDAKİ ÐÜŞÜS TÜM ÜLKEYİ İLGİLENDİRİYOR "

CÜBBELİ AHMET ZİRAI DON OLAYINI " ZİNAYA " BAĞLADI CHP DEN TEPKİ GELDİ " MALATYALILARDA ÖZÜR DILESİN "

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI
