Hafta sonu ülke tarihinde yaşanan ve CHP genel başkanına yapılan linç girişimlerinden birine daha ne yazık ki tanık olduk.
Gündem, 23 Nisan 2019 23:58
Medya toplumsal nefretin körüğü olmamalıdır!
Hafta sonu ülke tarihinde yaşanan linç girişimlerinden birine daha ne yazık ki tanık olduk. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’ta katıldığı şehit cenazesinde uğradığı linç girişimini üzüntüyle izledik. Öncelikle kendisiyle birlikte saldırıya uğrayanlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Olayın, Ankara Valiliği’nin açıkladığı gibi “müessif bir protesto”; Milli Savunma Bakanı’nın söylediği gibi “mesaj ve tepki verme” gösterisi değil, bilinçli ve planlı bir “hedef gösterme” olduğu çok açıktır.
Yaşananlar, MHP Genel Başkanı’nın da söylediği gibi “oy” ile ölçülüp basitleştirilecek, “Bunlar sert adamlar. Yumruk attıracak ne yaptın sen” denilerek, şiddetin meşrulaştırılacağı bir konu hiç değildir. Son yerel seçim sürecinde muhalefet partileri ve yöneticilerine yönelik başlatılan nefret kampanyasının, özellikle simge bazı büyükşehirlerde olmak üzere iktidar partisinin aldığı yenilgi sonrası dozunu artırdığını ibretle izliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişimi, bu nefret kampanyasının bugün ortaya çıkan meyvesidir.
İktidara yakınlığıyla bilinen gazete ve televizyon kanalları, muhalefet partileri ve yöneticilerini hedef göstermeye devam etmekte ve seçimi kazanan belediye başkanlarını asılsız ve alakasız manşetlerde “terörle” bağdaştırmaktadır. Oysa medyanın görevi, iktidarın çamur atma mekanizması olmak değildir.
Medya kuruluşları, toplumsal nefretin körüğü olmaktan uzak durmalıdır. Asılsız iddialarla insanları zan altında bırakmak, onları toplumun gözünde suçlu durumuna düşürmek, kendi görüşünde olmayan herkese “terörist” yaftası yapıştırmak sadece gazetecilik meslek ahlakıyla değil insanlığın hiçbir değeriyle bağdaşmaz.
Toplumun köklerine ekilen bu nefret, günü geldiğinde hepimizi boğacaktır.
Tek amacı hakaret etmek ve asılsız haberlerle hedef göstermek olan ve tüm bu yollar nedeniyle güvenini neredeyse tamamen kaybeden medya kuruluşlarında çalışan basın emekçisi meslektaşlarımıza sesleniyoruz: Meslek ahlakını ayaklar altına alan bu tür yazılara imza atmayın! Çünkü bu tür imzalar, habere değil topluma nefret tohumları ekmeye hizmet etmektedir. Halkın doğru haber alma hakkına ihanet etmeyin! Toplumun size olan güvenine layık olun!
Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu
Gündem, 23 Nisan 2019 23:58
Yorumlar (0)
YILDIZ" BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DAR EDİR "
MALATYA MUTFAĞI DÜNYA SAHNESİNDE
BİZ BU YOLA ÇIKARKEN " İŞİMİZ AKÇADAĞ SEVDAMIZ AKÇADAĞ "
TSO dan MSOB'a ziyaret BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
EREN'DEN YILDIZ'A GÖREV TESLIMİ
VALİLIĞİN EMEKTARI EMEKLİ OLDU
AĞBABA " HİÇ BİR ZORLUK 19 MAYIS ÖNCESINDEN DAHA BUYÜK DEĞILDİR. BU ÜLKENİN EVLATLARININ UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOK "
Ağbaba’dan Tbmm’de Sert Ekonomi Eleştirisi: “Millet Aç, Kiracılar Perişan”
CHP İl başkanları ortak açiklama: " HALKIN DEDİĞİ OLACAK TÜRKİYE KAZANACAK "
DEMOKRASİYE HUKUKA VE HALKIN İRADESINE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURDAYIZ " VELİ AĞBABAYA ÇAMUR BULASMAZ "
BAŞKAN GEÇİT " VERDİĞİMIZ SÖZLERI BİR BİR YERİNE GETİROYORUZ "
MHP İL BAŞKANI GÖKHAN GÖK'TEN HEKİMHAN VE KULUNCAK ILÇELERİNE ZİYARET
BAŞKAN TAŞKIN TAŞTEPE REZERV ALANINDA İNCELEMELER DE BULUNDU
MALATYA VEKİLLERİNİN PERFORMANS KARNESİ
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DOĞAYA NEFES OLACAK ÇALIŞMA
MALATYA DA ADELET İÇİN GAZİANTEP YOLCULUGU TARİH OLUYOR
ARGUVAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU ATMALILAR DERNEĞINDEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK
CHP 23 NİSANDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU
MHP MALATYA İL BASKANI GÖKHAN GÖK " ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜDÜR "
KESKİNDEN 23 NİSAN MESAJI " ÇOCUKLARI ZEHİRLİYORLAR "
AĞBABA MALATYANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BALYAN KÖYLÜLERİ SESİNİ YÜKSELTTİ
HAMİT FENDOĞLUNU ANMA
KESKİN " EĞİTİMDE SON VERİLMELI "
MALATYA KATLİAMI "17 NİSAN 20 NİSAN 1978 "
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
