İMAMOĞLU FAŞİZM LE CHP ARGUVAN DA İHRAÇ LA UĞRAŞIYOR
Siyaset, 09 Mayıs 2019 17:51
CHP’nin kalesi olarak bilinen Arguvan ilçesinde çok sayıda kişinin disipline sevk edildiği, bunlardan bazılarının seçim öncesi istifa ettikleri, bazı parti üyelerinin de eşleri başka partiye çalıştığı gerekçesiyle ihraç istemiyle disipline sevk edildiği iddia edildi.
Disiplin kurulunun, seçimlerin hemen ardında, ülke ve partinin içinde bulunduğu koşullar göz önüne alınmadan çalıştırılması bazı partililerce birlik olunması gerektiği bu zamanda parti içinde ayrışmaya ve çatışmaya yol açacağı yönünde kaygılarını dile getirdiler.
Eşinden dolayı partiden ihraç
Eşi DSP’den meclis üyesi seçilen CHP üyesi Emine Eren, eşinin başka partiden meclis üyesi seçilmesi nedeniyle olacak ki; parti tüzüğünün 68/e maddesine göre, (Madde 68/e) Parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışmak) kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Bu konuda görüşüne başvurduğumuz Ersoy Eren; “ortada disiplinlik bir suç varsa bu şahsi bir suçtur.
Bundan dolayı eşimi akrabalarımı sorumlu tutmak akıl işi değildir. Kaldı ki, ben partiden istifa etmiş başka bir partiden aday olmuş seçilmişim. Bu benim en doğal hakkımdır. Gelin görün ki kendini sosyal Demokrat tanımlayan partinin yöneticileri bu durumu içlerine sindiremiyorlar, eşimden, arkadaşlarımdan intikam almaya kalkıyorlar.” Dedi.
İstifa edenlere ihraç tebligatı
31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi öncesi CHP’nin Arguvan ilçesinde aday belirleme tutumuna tepki göstererek, partilerinden istifa eden ve bir başka adayı destekleyen35 kişiye, CHP il ve ilçe Teşkilatından tebligat gönderilmesi şaşkınlıkla karşılandı.
Konuyla ilgili açıklama gereği duyan Vahap Genç ve Uğurcan Albal isimli üyeler; “Bizler seçim öncesi CHP Arguvan ilçe ve Malatya İl Örgütü’ne gerek görüşerek, gerek yazarak, gerekse imza toplayarak müracaat edip, Hekimhan, Doğanşehir ve Kuluncak’ta olduğu gibi Arguvan’da da ön seçim ve eğilim yoklaması yapılması yönünde görüş bildirdik. Bizim bu isteğimiz her nedense itibar görmedi.
Durum böyle olunca birçok arkadaşımız CHP’den istifa ederek, bir başka adayı destekleme kararı aldı. Bu kararlarını da bildirdiler. Olup bitenler bunlardan ibaret iken CHP’nin Arguvan Seçim Kurulu aracılığıyla bu arkadaşlara tebligat göndermesi hem düşündürücü hem de manidardır.” İfadelerini kullandılar.
Oy çıkmayan sandıklar var
CHP şu an ki il ve ilçe teşkilatının tutarsız kararlarının partiye zarar verdiğini de öne süren Vahap Genç ve Uğurcan Albal; “ 2018 yılında yapılan Genel Seçimlerinden örnek göstererek;;24 Haziran 2018 yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde parti aleyhine çalışan delege ve sandık görevlilerinin olduğu mahallelerde partiye hiçbir oy çıkmamasına rağmen bu şahıslar hakkında herhangi bir disiplin süreci başlatmadılar. Bunlar biliniyor. Buna ne demeli?
Arguvan’da CHP’nin oylarını 2899’a düşüren parti yöneticilerinin ve sorumlularının partinin kalesi olan Arguvan’da 2899 oy alarak CHP’yi düşürdükleri durumu değerlendirip istifa etmeleri gerekirken, parti üyelerini sorumlu tutma ve ihraç etme girişimi başlatmaları oldukça düşündürücüdür” dediler.
Kaynak :Onay Ozan
Not: Manşet başlık İ.GÖÇMRN
Siyaset, 09 Mayıs 2019 17:51
Yorumlar (0)
YILDIZ" BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DAR EDİR "
MALATYA MUTFAĞI DÜNYA SAHNESİNDE
BİZ BU YOLA ÇIKARKEN " İŞİMİZ AKÇADAĞ SEVDAMIZ AKÇADAĞ "
TSO dan MSOB'a ziyaret BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
EREN'DEN YILDIZ'A GÖREV TESLIMİ
VALİLIĞİN EMEKTARI EMEKLİ OLDU
AĞBABA " HİÇ BİR ZORLUK 19 MAYIS ÖNCESINDEN DAHA BUYÜK DEĞILDİR. BU ÜLKENİN EVLATLARININ UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOK "
Ağbaba’dan Tbmm’de Sert Ekonomi Eleştirisi: “Millet Aç, Kiracılar Perişan”
CHP İl başkanları ortak açiklama: " HALKIN DEDİĞİ OLACAK TÜRKİYE KAZANACAK "
DEMOKRASİYE HUKUKA VE HALKIN İRADESINE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURDAYIZ " VELİ AĞBABAYA ÇAMUR BULASMAZ "
BAŞKAN GEÇİT " VERDİĞİMIZ SÖZLERI BİR BİR YERİNE GETİROYORUZ "
MHP İL BAŞKANI GÖKHAN GÖK'TEN HEKİMHAN VE KULUNCAK ILÇELERİNE ZİYARET
BAŞKAN TAŞKIN TAŞTEPE REZERV ALANINDA İNCELEMELER DE BULUNDU
MALATYA VEKİLLERİNİN PERFORMANS KARNESİ
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DOĞAYA NEFES OLACAK ÇALIŞMA
MALATYA DA ADELET İÇİN GAZİANTEP YOLCULUGU TARİH OLUYOR
ARGUVAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU ATMALILAR DERNEĞINDEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK
CHP 23 NİSANDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU
MHP MALATYA İL BASKANI GÖKHAN GÖK " ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜDÜR "
KESKİNDEN 23 NİSAN MESAJI " ÇOCUKLARI ZEHİRLİYORLAR "
AĞBABA MALATYANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BALYAN KÖYLÜLERİ SESİNİ YÜKSELTTİ
HAMİT FENDOĞLUNU ANMA
KESKİN " EĞİTİMDE SON VERİLMELI "
MALATYA KATLİAMI "17 NİSAN 20 NİSAN 1978 "
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
