Seçimlerde şaibe var diyen AKP-MHP, 'şaibe araştırılsın' önergelerini reddetti
Siyaset, 13 Mayıs 2019 10:38
Muhalefetin seçimlerdeki şaibelerin araştırılması konusunda Genel Kurul’a sunduğu Meclis araştırma önergeleri, AKP- MHP tarafından reddedildi.
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) seçim sonuçlarında şaibe yaratan durumların etkili olarak araştırılması talebiyle Genel Kurul’a sundukları Meclis araştırması önergeleri AKP-MHP oylarıyla reddedildi.
Seçimlerde şaibe olduğunu ileri sürerek, İstanbul seçimlerine itiraz eden AKP- MHP, seçimlerde şaibe yaratan durumların etkili olarak araştırılması talebiyle muhalefetin Genel Kurul’a sunduğu araştırma önergelerini reddetti.
HDP: Sadece AKP-MHP itirazları kabul ediliyor
HDP Grubu’nun sunduğu önergenin gerekçesinde, seçim öncesi yaşanan usulsüzlüklerle seçim sonrası yapılan itirazların reddedilmesine dikkat çekildi. Önergede, Türkiye’nin seçim güvenliğinin tartışılmalı bir hale geldiği belirtilerek, “Sadece AKP-MHP bloğunun itirazları ve bu itirazların kabulüyle bir süreç yürütülmüş olması seçime ve sonuçlarına neden gölge düştüğünü ortaya koymaktadır” denildi.
İYİ Parti Grubu’nun YSK’nin İstanbul seçimlerinin yenilenmesi yönünde aldığı kararın doğuracağı sonuçların ve 24 Haziran seçimleri ile 16 Nisan referandumunda görev yapan sandık kurulları incelenmesi ve listelerdeki benzerliğin araştırılarak kamuoyunun aydınlatılması amacıyla verdiği önerge de reddedildi.
Önergenin gerekçesine ilişkin söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıraliolğu, “ YSK’ den böyle bir karar beklemiyorduk. Bekliyorduk ki bavul bavul itirazlara konu olan onca evrakın arasından bize şöyle bir şey densin: ‘Sayılan, suiistimale konu olmuş, millet iradesinin gaspına sebep olmuş bu suiistimallerin seçim sonucunu değiştirme sayısı tespit edilmiştir, dolayısıyla seçimlerin yenilenmesi.’ Buna kimse itiraz edemezdi. Bu açıklanan gerekçeden daha itibarlı olan gerekçe şuydu, şu açıklanan gerekçeden: ‘Cumhurbaşkanlığı makamı partisi adına verilmiş oyların gadre uğradığını düşünüyor, Sayın Cumhurbaşkanımız seçimin yenilenmesini istiyor.’ Bu gerekçe, sadece bu gerekçe daha hatırı sayılır bir gerekçedir. Yani Cumhurbaşkanlığının hatırını böyle münasebetsiz bir gerekçeden daha çok sayarım ben” diye konuştu.
CHP Grubu da seçimlerin şaibeden uzak, aleniyet kuralları çerçevesinde geçmesinin sağlanması, güvenilir ve şeffaf yapılmasının sağlanması amacıyla Meclis araştırması önergesi verdi.
CHP’li Tanrıkulu: YSK Ak parti’nin aparatına dönüşmüş
Önerge üzerine konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “İstanbul sizin iktidarınız döneminde aynı zamanda Kafkasya bakımından, Afrika bakımından ve Orta Doğu bakımından İhvan’ın, El Kaide’nin lojistik merkezi hâline geldi ve bunları besleyen güçler de Büyükşehir üzerinden örgütlendiler.
O nedenle, İstanbul sadece İstanbul seçimleri değildi. Ve bunun üzerine inşa ettiğiniz bir kurgu vardı, o kurgu üzerine de bu seçimleri maalesef ama maalesef 36 gün boyunca askıda bıraktınız ve sizin güncel ihtiyaçlarınıza göre, yerel ihtiyaçlarınıza göre karar verme organına dönüşen Yüksek Seçim Kurulu tarafından da bu karar maalesef dün alındı.Evet, Yüksek Seçim Kurulu, maalesef Adalet ve Kalkınma Partisinin bir aparatına dönüşmüş durumda” dedi.
Siyaset, 13 Mayıs 2019 10:38
Yorumlar (0)
KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:
AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "
MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ
CHP DE "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI
AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK
MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI
AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "
ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK
ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "
MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI..!
TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE "
ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI: ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP
FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!
AAKÇADAGDA ILK PROJENIN TEMELI ATILDI
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALİ RENKLİ VE COŞKU DOLU ANLARA SAHNE OLDU
MALATYA'DA BİR STK , BİR VİZYON BİR İZ
MALATYANIN " SARI ALTINI " AVRUPA YOLLARINDA
CHP MALATYA'DA KRİZ DERİNLEŞIYOR: İKİ HAFTADIR YÖNETİM LİSTESİ H
Arguvanda birlik beraberlik aşureikrami
AĞBABA " SUÇUMUZ CHP 1. PARTİ YAPMAK "
BAŞKAN SADIKOĞLU: İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI VALİ YAVUZA İLETTİ.A
NATO ZİRVESİ VE BASIN
MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI
MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "
BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI
CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK
ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN
ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA SPORCU YETİŞTİ
