Malatya PSAKD: Gözaltılar, Alevilere yönelik baskı politikasıdır
Gündem, 09 Temmuz 2019 09:47
Malatya’daki göz altılara ilişkin basın açıklaması yapan PSAKD Malatya Şubesi, “Şube başkanımıza ve üyelerimize dönük olarak gerçekleştirilen bu operasyon Alevi örgütlülüğüne yönelik uygulanan baskı ve tehdit politikalarının bir yansımasıdır” dedi.
Malatya’da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Toplumsal Dayanışma Derneği’nde yürüttükleri faaliyetler ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş eşi Ibrahim Ulutaş ve Hasan Kaya gözaltına alındı. Sabahın erken saatlerinde evlerine baskın yapılarak gözaltına alınan Aleviler, Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. PSAKD Malatya Şube üyesi Orhan Sever ise ifade vermesi için Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldı.
PSAKD Malatya Şubesi konuya ilişkin bugün bir basın açıklaması düzenledi. Gözaltına alınanların resimlerinin taşındığı basın açıklamasına İnsan Hakları Derneği (İHD), Emek Partisi, Özgürlükçü Demokrasi Partisi (ÖDP) ve Kürdistan Komünist Partisi (KKP) ile Alevi yurttaşlar destek verdi.
ALEVİLERE YÖNELİK BASKI POLİTİKALARININ BİR YANSIMASI
Basın metnini PSAKD MYK üyesi Mehmet Topal okudu. Pir Sultan örgütlülüğünün sürekli hedef alındığının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Şube başkanımıza ve üyelerimize dönük olarak gerçekleştirilen bu operasyon Alevi örgütlülüğüne dönük olarak uygulanan baskı ve tehdit politikalarının bir yansımasıdır. Örgütümüz kararlı ve dik duruşu nedeniyle egemenler ve iktidar tarafından sürekli olarak hedef alınmıştır. Bugüne kadar birçok yöneticimiz ve üyemiz gözaltına alınıp tutuklanmışlardır.
Malatya’da iktidarın örgütümüze dönük özel bir baskı politikası izlediği anlaşılmaktadır. Daha önce de PSAKD Malatya Şube Başkanlığı görevinde bulunmuş olan Songül Tunçdemir ve birçok üyemiz hukuki anlamda hiç bir gerekçe olmaksızın aylarca tutuklu kalmışlardır.
“ASİMİLE ETMENİN HESAPLARI YAPILIYOR”
Bugün de PSAKD Malatya Şube Başkanımız Latife Ulutaş ve üyelerimiz tamamen haksız ve hukuksuz bir şekilde asılsız, temelsiz ve saçma suçlamalarla gözaltına alınmışlardır. Ama biz biliyoruz ki arkadaşlarımızın Alevi, solcu ve ezilenlerden yana tavizsiz bir duruş göstermelerinden başka bir suçları yoktur.
Arkadaşlarımıza dönük olarak gerçekleştirilen bu operasyonun asıl hedefinin bütün bir Alevi örgütlülüğü olduğu elbette açıktır.Burada açıkça görülmektedir ki Alevi örgütlülüğünden uzaklaştırmanın ve bu şekilde asimile etmenin hesapları yapılmaktadır.
“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Ancak egemenlerin bu kirli hesapları tutmayacaktır. Bizler Aleviler olarak binlerce yıldır her türlü baskıya, zulme ve katliamlara karşın bugünlere kadar geldik. Doğru bildiğimiz yoldan bedeli ne olursa olsun vazgeçmedik. Zulme boyun eğmedik. Haksızlıklar karşısında susmadık. Baskılar karşısında diz çökmedik. Tehditler karşısında yılmadık.
Gündem, 09 Temmuz 2019 09:47
Yorumlar (0)

ASLANTEPE DE BİYOARKEOLOJI ÇALIŞTAYI; ÖĞRENCİLER TARİHİ SAHADA ÖĞRENİYOR

CUMHURİYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKAN TÜM MALATYALILARA TEŞEKKÜR EDIYORUZ

ÖZEL " KÜRT TÜRK ALEVİ SÜNNİ FARK ETMEZ HER YURTTAŞIMIZ KIYMETLİDİR . TÜRKİYE İTTİFAKINI KURACAĞIZ VE.BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ "

MALATYA"DA Kİ O BARAJ 30 YILDIR TAMAMLANAMADI..

CHP Lİ AĞBABA " HIRSIZ ARIYORSAN MALATYA'YA BAK "

ÇALIŞKAN " BU DERNEK HEPİMİZİN SAHİP ÇIKALIM

TEMİNAT ŞARTINA DÜZENLEME YAPILDI MİKTAR 5 KAT ARTTI

İSTANBUL’A VAR MALATYA'YA YOK BU KABUL EDİLEMEZ

MALATYA ESKİ VALİSİ SARAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MALATYA"DA ÇİFTÇİDEN ÖNCE BANKANIN GÖZÜ TARSİM DE YATACAK PARADA

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK

FİKRİ SAĞLAR " KEMAL KILIÇDAROĞLUNA AÇIK ÇAGRIMDIR

OYUNU GÖRMEK VE BİRLİKTE BOZMAK ZAMANI

KILIÇDAROĞLU'NA BİR ÇAĞRIDA ALEVİLERDE: BU KİRLİ OYUNU BOZABILIRSINIZ

BAŞKAN GEÇİT "MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN VE PAYLASMA AYIDIR

BATTALGAZİ BELEDİYESİ GELECEGIN SANATCILARINI YETİSTİRİYOR

BATTALGAZİ BELEDIYESİ GELECEĞİN SANANATÇILARINI YETİSTİRIYOR

Keskin " Muharrem ayı sabrın teslimiyetin ve kardeşliğin zamanıdır "

CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " MUHARREM AYI KERBELA ADALET VE DİRENİŞİN EVRENSEL SEMBOLÜDÜR"

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AİLE YILINA YÖNELİK ETKİNLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE PARKLARA " YAZ" DOKUNUŞU

MEDYA DAYANIŞMA GURUBU: " GAZETECİLIK SUÇ DEĞİLDİR " FATİH ALTAYLININ TUTUKLANMASI GAZETECILIGE VE DÜŞUNCEYE AĞIR DARBEDİR

İL İL TESLİM EDİLEN KONUT VE İŞ YERİ SAYISI

TSO BASKAN YARDIMCISI BASRİ ILHAN " KURU KAYSIDAKİ ÐÜŞÜS TÜM ÜLKEYİ İLGİLENDİRİYOR "

CÜBBELİ AHMET ZİRAI DON OLAYINI " ZİNAYA " BAĞLADI CHP DEN TEPKİ GELDİ " MALATYALILARDA ÖZÜR DILESİN "

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ
