KESK 'Haksız- hukuksuz ihraçlar geri dönecek' İşimizi Geri Alacağız!'
Yaşam, 30 Ekim 2019 11:49
Malatya KESK Şubeler platformu yaptığı basın açıklamasında Cumhuriyet bayramının 96. Yılını kutlarken aynı tarih olan 3 yıl önceki ihraçlara da değinerek haksız hukuksuz bir şekilde arkadaşlarının ihraç edildiğini belirttiler.
KESK Şubeler platformu adına açıklama yapan SES Eş başkanı Zühal güler yaptığı açıklama da “ Bu gün 29 Ekim Cumhuriyet’in kuruluşunun 96. Yıl dönümü.”Cumhuriyet ve Demokrasiye inanan kamu çalışları olarak Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.
3 yıl önce bugün Cumhuriyet ve Demokrasiye inanan binlerce KESK üyesi Kamu çalışanı hiçbir yasal gerekçe gösterilmeden Kamu’daki görevinden ihraç edildi.
29 Ekim tarihinin seçilmesi; KESK’ li kamu çalışanlarının “Demokratik Laik ve kamusal yaşam”ı
Savundukları içindir. Bu düşünceleri her koşulda savunmaya devam edeceğiz.
Yıllardır bin bir emekle, alın teriyle kazandığımız mesleklerimiz, bir gece yarısı hukuksuzca ellerimizden alındı. Geçmişimiz ve onurumuz olan TÖS’ lü, TÖB DER’ li arkadaşlarımıza yaşatılanlar, bize ve aynı zamanda sevdiklerimize, çocuklarımıza, eşlerimize, ailelerimize yaşatıldı. Çalışma hakkımızı, sağlık hakkımızı, yurt dışına çıkış hakkımızı özetle yaşam hakkımızı yok saydılar.
Mahkeme kararları, savcılıklardan aldığımız soruşturmaya, kanıta dayanmadan ihraçların yaşatıldığına dair belgeler, hukukun en temel ilkeleri göz ardı edildi.
Biz bu toprakların, memleketin neresinde olursak olalım, mutluluklarımızı da, acılarımızı da birlikte yüreğimizde htik, yaşadık bu süreçte… Mesleğine geri dönen her arkadaşımızın yaşadığı mutluluk hepimizin mutluluğu oldu.
Hukuksuzca ihraç edilen arkadaşlarımızı da kaybettik bu karanlık günlerde… Kaybettiğimiz her arkadaşımızın acısını birlikte yaşadık yüreğimizin en derinliklerinde…
Bize tarih boyunca eşine rastlanmayacak haksızlıkları, hukuksuzlukları yaşattılar. İstediler ki dayanışmadan, mücadeleden, umut etmekten vazgeçelim.
Başaramadılar, başaramayacaklar…
Biz öyle güçlü ve köklü bir geleneği sürdürüyoruz ki… Arkadaşlarımıza sırtını dönenler değil, arkadaşlarımızın yüreğini yüreğinde hissedenleriz. Hukuksuzca ihraçların yaşandığı ilk günden bugüne sokaklarda, meydanlarda eylemlerimizi, hukuk mücadelemizi, dayanışmamızı sürdürdük, siyasi partilerle, Bakanlıklarla, uluslararası örgütlerle yaptığımız tüm görüşmelerde, uluslararası platformlarda hukuksuzca ihraçlara karşı mücadelemizi devam ettirdik. İş yerlerimizde, sokaklarda, meydanlarda ‘KHK’ lar Gidecek, Biz Kalacağız.’ diye haykırdık, haykırmaya devam edeceğiz.
Egemenler, yasaları, kanun hükmünde kararnameleri çıkaranlar bizi hukuksuzca ihraç edebilirler. Ancak içimizdeki yaşam sevinci parıldamaya devam ettiği sürece bizi yaşamdan, mesleğimizden ihraç edemediler, edemeyecekler.
Biz bu ülkenin öğretmenleri, akademisyenleri, kamu emekçileri olarak yaşamın her alanında üretmeye, öğretmeye devam ediyoruz. Çünkü biz ‘Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek’ mısralarını birlikte söyleyenleriz. Ülkemize ve dünyaya dair hayallerimizi, umutlarımızı ilmek ilmek örmekten vazgeçmeyeceğiz.
Eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış, laiklik mücadelemizden de vazgeçmeyeceğiz. Haklarımız, geleceğimiz için tüm kamu emekçilerinin, geleceğe dair düşlerinin bu topraklardaki öyküsünü yazmaktan vazgeçmeyeceğiz.
OHAL Komisyonu’na, işleyişine, kararlarına, varlığına itirazımız var. Bu ülkeye emeği, demokrasiyi, barışı elbette getireceğiz. Sendikal faaliyetler asla suç değildir.
Haksız- hukuksuz ihraçlar geri dönecek?
İşimizi Geri Alacağız!
Yaşasın örgütlü sendikal mücadelemiz!
Yaşasın KESK! “ dedi
Yaşam, 30 Ekim 2019 11:49
Yorumlar (0)
BATTALGAZİ BELEDİYE SPORDA YENİ DÖNEM BAŞLADI
MALATYA ÇAMLICA KOLEJ̌İ 6 TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDI
YEŞİLYURT BELEDİYESINDE ULAŞIMA TARİHİ DOKUNUŞ
SADIKOĞLU " YENİ ÇARŞIDAKİ ESNAFIN RUHSAT SORUNU ÇÖZÜLMELİ "
ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜNER HAVAALANINA İNER İNMEZ GÖZ ALTINA ALINDI
KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:
AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "
MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ
CHP DE "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI
AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK
MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI
AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "
ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK
ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "
MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI..!
TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE "
ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI: ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP
FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!
AAKÇADAGDA ILK PROJENIN TEMELI ATILDI
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALİ RENKLİ VE COŞKU DOLU ANLARA SAHNE OLDU
MALATYA'DA BİR STK , BİR VİZYON BİR İZ
MALATYANIN " SARI ALTINI " AVRUPA YOLLARINDA
CHP MALATYA'DA KRİZ DERİNLEŞIYOR: İKİ HAFTADIR YÖNETİM LİSTESİ H
Arguvanda birlik beraberlik aşureikrami
AĞBABA " SUÇUMUZ CHP 1. PARTİ YAPMAK "
BAŞKAN SADIKOĞLU: İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI VALİ YAVUZA İLETTİ.A
NATO ZİRVESİ VE BASIN
MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI
MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "
BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
