Geçtiğimiz günlerde 43 meslektaşımızı gerekçesiz işten çıkarırken yüzlerine bakmaya bile cesaret edemeyen, gazete yönetimini bile haberdar etme ihtiyacı duymayan Demirören Holding yöneticileri, çalışanlarına ve topluma karşı suç işlemiş, düşebileceği seviyenin ve çürümüşlüğünün boyutlarını bir kez daha göstermiştir.
Simaviler’den bugüne Hürriyet gazetesinin en karanlık dönemi olarak önceki işveren ve yöneticisi Ertuğrul Özkök’ün sendikasızlaştırma operasyonunun ardından Demirören yönetiminin bu tavrı, yöneticilerinin alnındaki bir kara leke olarak basın tarihine de geçecektir.
Daha önce de birçok kez vurguladığımız gibi Doğan Medya grubu, Demirörenler’esatışının ardından gittikçe daha da niteliksizleşen, haber içeriği kaybolan, gazetecisizleşen ve yandaşlaşan bir medya grubu haline gelmektedir. Demirören yöneticilerinin önce Milliyet’te, sonra Vatan, Posta, Kanal D ve CNN Türk’te hayata geçirdiği gazetecilik düşmanı çizgi bugün Hürriyet’teki uygulamayla sürmektedir.
Gazeteler sıradan ticari işletmeler değildir, topluma karşı sorumlulukları vardır. Gazetecilerin işleri ve hakları da patronun iki dudağı arasında olamaz. 43 gazetecinin bir günde işsiz bırakılması tam anlamıyla bir gazeteci kıyımıdır ve bu kıyım mesleğe dönük de bir saldırıdır. İşten çıkarılan gazetecilerin tümünün Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi olması ise soruna yeni boyutlar kazandırmaktadır.
Gazetecilerin örgütlenerek haklarını aramasının, bir araya gelerek basın özgürlüğünü ve gazetecilik ilkelerini savunmasının önüne geçmek için sendika üyesi gazetecileri işten çıkarmak Anayasal özgürlüklerin de ihlalidir.
İktidar ise eminiz ki, sözde önünü açtığı sendikal örgütlenmenin karşısında durmaya devam edecek, ikiyüzlü tavrıyla örgütlenme özgürlüğüne karşı her hareketi destekleyecek ve kamu bankası kredileriyle havuz medyasına ekleyerek “bu işlere kendisi için giren” medya patronlarının arkasında duracaktır.
Demirören grubu çalışanlarına, topluma ve örgütlenme özgürlüğüne karşı işlediği suçun hesabını vermeli, işsiz bıraktığı 43 meslektaşımızın işe dönüşünü sağlamalıdır, yenilerinin beklendiği işten çıkarmaları durdurmalıdır.
Tüm meslektaşlarımızı sermayenin gazetecilere, gazeteciliğe ve topluma karşı giriştiği bu saldırılar karşısında bir arada durmaya, işten çıkarmaların ve sendikal örgütlenme önündeki tüm engellerin sona ermesi için birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Hürriyet okurlarını, demokrasi ve basın özgürlüğünden yana tüm kesimleri, gazeteciliğin kamu yararına yapılması gerektiğine inanan tüm yurttaşları da Hürriyet işverenine tepki göstermeye davet ediyoruz.
Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak işten çıkarılan meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu, her türlü desteği sağlamak için elimizden geleni yapacağımızı ve yaşananlara karşı mücadele yürütecek tüm meslek ve emek örgütleriyle bu süreçte birlikte hareket edeceğimizi ifade ediyoruz.
Öte yandan sadece işsiz kalan meslektaşlarımızla değil işverenin baltalamaya çalıştığı sendikal örgütlenmenin güçlendirilmesi için çalışan meslektaşlarımızla da her zaman dayanışma içinde olacak ve çabalarını destekleyeceğiz.
Son olarak belirtmek isteriz ki gazeteciler sermayenin kölesi ve iktidarın yanaşması değildir. Gazetecilik de sermayenin nefesi, iktidarın sesi olmak değildir. Biz gazeteciler özlük haklarımızı ve mesleğimizi savunmaya, bunlara karşı yapılan saldırılarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm meslektaşlarımızı ve kurumları da bu mücadelede birlikte olmaya çağırıyoruz.
Yorumlar (0)
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
AV. AKDOĞAN KADINLARIN YASAM HAKKI PAZARLIK KONUSU EDİLEMEZ
BU GÜN 8 MART
İMAM OĞLUNDAN MALATYALILARA MEKTUP. YILDIZ " TÜM BASKILARA KARŞI BİZ TÜRKIYE YE UMUT OLACAĞIZ :
BARIŞ YILDIZ " FUZULİ CADDESINDE KI MAGDURİYET BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİDİR "
AĞBABA " EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN 40 PİDE ÇALINDI "
MALATYA ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN; " KOSGEB KREDİLERİ İĶI YIL ERTELENMELİ "
ADD DE MİLLİOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
BAŞKAN GEÇİT " ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ , SAHADA ÇALIŞIYORUZ "
MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI
MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
