KESK' Dayanışmayı ilmek ilmek öreceğiz'
Gündem, 24 Kasım 2019 07:22
Eğitim Sen’in, ‘Haklarımız, geleceğimiz ve öğrencilerimizin eğitim hakkı için’ sloganıyla Ankara’da düzenlediği mitingde Türkiye’nin dört bir yanından binlerce eğitimci bir araya geldi. Geniş katılımla düzenlenen mitingde konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Aydoğan, “Birlikte mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi
MUSTAFA MERT BİLDİRCİN
Eğitim Sen, ‘Haklarımız, geleceğimiz ve öğrencilerimizin eğitim hakkı için’ sloganıyla Ankara’da miting düzenledi. Sendikanın eylemi kapsamında Türkiye’nin her yerinden gelen binlerce öğretmen Ankara’daki Tandoğan Meydanı’nda bir araya geldi.
Mitinge Emekli-Sen, Disk Emekli-Sen, KESK, TÖB-DER, Öv-Der, Veli-Der ile ÖDP ve HDP de destek verdi. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce eğitim emekçisinin katıldığı eylemde konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Birlikte mücadele etmekten de umut etmekten de vazgeçmeyeceğiz” dedi.
Mitingde, ‘Laik, kamusal, anadilde eğitim’ sloganları atıldı. Eylemde, Avrupa genelinde 11 milyondan fazla öğretmeni temsil eden Avrupa Eğitim Sendikaları Komitesi’nin (ETUCE) destek mesajı da okundu. ETUCE’nin mesajında, “Türkiye’deki öğretmenlerin ve öğrencilerin yanındayız” dendi.
MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, konuşmasına, “Encümen-i Muallimin’ den, TÖS’ den, TÖB-DER’ den Eğitim Sen’e inatla, umutla, inançla mücadele sürdürenlere selam olsun” sözleri ile başladı.
Aydoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle: “KHK’ler ile ihraç edilen, okullarından, kürsülerinden, öğrencilerinden kopartılan arkadaşlarımızın yüreğini, yüreğimizde hmeye, mücadele ile dayanışma ile son arkadaşımız da geri dönünceye kadar mücadele etmenin tarihini yazmaya devam ediyoruz. Bugün yine burada bir kez daha haykırıyoruz, yandaş sendikalara inat tüm arkadaşlarımız mesleklerine geri dönünceye kadar umudu, dayanışmayı, mücadeleyi ilmek ilmek öreceğiz.
Kamuda, özelde, rehabilitasyon merkezlerinde ücretli ve güvencesiz çalışmak zorunda bırakılan, ataması yapılmadığı için başka işlerde çalışırken iş cinayetlerinde veya geleceğe dair umudu kalmadığı için intiharlarla kaybettiğimiz ataması yapılmayan arkadaşlarımız için buradayız.
Bütçe görüşmelerinde Milli Eğitim Bakanı diyor ki ‘Mesele maliyet meselesi…’ Biz de diyoruz ki TBMM’de görüşülen bütçe iktidarın değil, sarayın değil; halkın, eğitim ve bilim emekçilerinin, öğrencilerimizin bütçesi…
AYRIŞTIRMAYI REDDEDİYORUZ
Kadrolu, sözleşmeli, ücretli ayrıştırmasını reddediyoruz. Öğretmenler Günü Genelgesi ile bizi başarılı-başarısız diye ayrıştıran dili reddediyoruz. Aynı sınıflarda, aynı binalarda aynı işi yapanlar, öğrencilerimizin yaşamına dokunanlarız. Tüm arkadaşlarımızın kadrolu atanması, eşit haklara sahip olması mücadelesi için Ankara’dayız.
KADINLARDAN KORKUYORLAR
Kadınlardan korkuyorlar, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelemizden korkuyorlar. Yıllardır mücadele ederek kazandığımız toplumsal cinsiyet eşitliği kazanımlarımızı vesayet mekanizmalarının hedef göstermesiyle tutum belgesini değerlerimizle mütenasip değildir diyerek üniversitelerin programlarından, okullarımızda sosyal etkinlikler yönetmeliklerinden, özel eğitim ve rehberlik programından çıkartarak öğrencilerimizi TÜGVA’lara teslim etmek istiyorlar. Protokollerinizi tanımıyoruz, tanımayacağız.”
Eylemde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiğini vurgulayarak küçük yaştaki çocukların atölyelerde çalıştırıldığını söyledi. KESK’in KHK zulmüne ve OHAL’in dayattıklarına karşı mücadele ettiğini ifade eden Bozgeyik, “Savaşa değil eğitime bütçe istiyoruz” diye konuştu.
***
EĞİTİMCİLERİN YANINDAYIZ
Eğitim Sen’in eylemine destek veren ÖDP, “Farklı bir yol buluruz” pankartı ile alanda yer aldı. BirGün’e konuşan ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, eğitimdeki sorunların Cumhuriyet tarihi boyunca hiç bu kadar derin yaşanmadığını belirterek “Söz yetki ve kararın eğitim emekçilerinde ve halkta olduğu güvenceli çalışma, güvenli bir gelecek, insanın her türlü yaratıcılığını gerçekleştirdiği insanca bir düzen için biz de eğitim emekçileriniz yanındayız” dedi. Eyleme ayrıca 'Geri Alalım' diyen gençler de destek verdi.
***
BİLDİRİ ENGELİ
Polis, KHK ile görevinden ihraç edilen on binlerce kamu emekçisi arasında yer alan Mahmut Konuk’u, "Direnişte 1001’inci gün" yazılı bildiri ile geldiği için alana almak istemedi. Konuk, Eğitim Sen üyeleri ve HDP’ li Milletvekillerinin araya girmesiyle alana alındı.
Gündem, 24 Kasım 2019 07:22
Yorumlar (0)
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
BATTALGAZİ'DE ARA TATİL ÇOCUK ŞEMLIKLERİ YOĞUN ILGİ GORDÜ
BAŞKAN GEÇİTTEN İŞ DÜNYASIYLA EKONOMİK İSTİŞARE TOPLANTISI..
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURS DESTEĞİ
MALATYA VALİSI SEDDAR YAVUZ:BATTALGA:I BELEDIYESINİN HAYVAN BARINAĞI PROJESİNİ INCELEDI
CHP Lİ GENÇLERDEN ATA'YA SAYGI NÖBETİ " ATATÜRKÜ UNUTTURMA ÇABALARI BEYHUDEDİR "
İYI PARTİ MEVLIDI -ŞERİFTE ATATURKUN ISMİ YİNE HİC ANILMADI " MUFTU ATATURKÜN İSMİNI DUYUNCA " TERBİYESİZ ADAM " DEDİ
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDEN KIRSAL BOLGELERE DEV YATIRIMLAR
ATATURK'UN MİRASINA SAHİP ÇIKALIM
MALATYA DEMİR YOL - İŞ SENDİKASI SEÇİMI YARGIYA TAŞIYOR
BAŞKAN GEÇİT " IKİZCE MALATYA'NIN YÜKSELEN DEGERİ "
BASKAN TAŞKIN " BATTAKGAZİNIN HER NOKTASINFA KALICI ESERLER YÜKSELİYOR "
AĞBABA " BU ÇAĞDA ELEKTRİKSİZ YAŞAMAK MALATYAMIZA YAKIŞMIYOR "
AĞBABA TİCARET BAKANINA SESLENDİ: DEPREM BÖLGESİNDE ESNAFA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI" REİS ÜZÜLÜR DİYE MALATYADAKI DEPREMİN BOYUTU Gİ:LENDİ :ALI
AĞBABADAN SANAYİ BAKANINA:İNŞALLAH GELECEK YIL SÖYLETMEZSİNİZ
19 AYDA BATTALGAZI' DE NELER OLDU ?
TELE 1 EMEKÇİLERİNIN YANINDAYIZ " TESLİM OLMUYORUZ "
İKTİDAR GÖZDAĞI VERIYOR
CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ CUMHURİYETİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI
AKİF ÜSTÜNDAĞ ANKARA'DA 44 MİŞMİS CAFEDE MALATYALILARLA BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " CUMHURİYET BU TOPRAKLARIN EN BÜYÜK DEVRİMİDİR "
KESKİN : KURUMLARI GOREVLERINİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ "
ARGUVANDA CUMHURIYET KONSERİ DÜZENLENDİ
ECE BUDAN ANKARADA IS YERİ ACTI
BATTALGAZI BELEDİYESİNIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
BAŞKAN GEÇİT " HEDEFİMİZ HER MAHALLEDE KONFORLU YASAM "
BU GÜN TURK BASIN TARİHİ AÇISINDA KARA BIR GÜNDÜR
MALATYA TSO DAN TORBA YASAYA TEPKİ: İŞ DÜNYASININ YÜKÜ ARTIYOR
29 EKİM COŞKUSU ARGUVAN DA YAŞANACAK
CHP MALATYA İL YÖNETIMİ GÖREV BÖLÜMÜ YAPTI
ATMALILAR OKULUNA NOTER DESTEĞİ
KESKİNDEN SERT CEVAP " ÇIFTÇIYE. ESNAFA, TÜCCARA VERDİGINIZ BIR KATKI YOK BARİ KONUŞARAK RAHATSIZLIK VERMEYIN "K
MALATYA TÜCARET BORSASI BASKANI ÖZCAN: KAYISININ MARKASI MALATYADIR. TARTISMA DEGIL BİRLİK GEREKİYOR
AĞBABA " BİZİM RAKİBİMIZ BASKİL ELBISTAN DEGİL RAKİPLERİMİZ İRAN ÖZBEKISTAN...VS
HABER:SUÇ KAPSAMINA ALINAMAZ
