KESK, Malatya'da 24. Yılını Kutladı:
Yaşam, 08 Aralık 2019 17:07
Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) kuruluşunun 24’üncü yılını Malatya’da yaptığı basın toplantısıyla kutladı.
KESK Malatya Şubeler Platformu adına açıklama yapan Malatya Eğitim-Sen Şube Başkanı Kazım Albayrak “Hak verilmez mücadeleyle alınır ilkesini rehber edinen, sendikal mücadelenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu bilen, toplumsal cinsiyet mücadelesini her aşamada esas alan kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi KESK’ in 24. kuruluş yıl dönümü tüm emekçilere kutlu olsun” dedi.
“Kökleri toprağın derinliklerine inen KESK; ulu bir çınar gibi çeyrek asra bir kala kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi ve mücadele örgütü olmaya devam ediyor” diyen Albayrak, “Demokratik Türkiye, Halk İçin Bütçe” şiarıyla 21 Aralık Mersin, 22 Aralık Diyarbakır ve 11 Ocak 2020’de tarihinde İzmir’de yapacakları bölge mitinglerine katılım çağrısında bulundu.
“KESK, MÜCADELE ÖRGÜTÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR”
Albayrak “ KESK 24 Yaşında. Çeyrek asra bir kala yılmadan, usanmadan, yorulmadan. KESK’li olmanın onuru ve gururuyla demokrasi, özgürlük, kardeşlik, barış ve eşitlik yürüyüşümüz devam ediyor. Hak verilmez mücadeleyle alınır” ilkesini rehber edinen, sendikal mücadelenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu bilen, toplumsal cinsiyet mücadelesini her aşamada esas alan kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi KESK’in 24. kuruluş yıl dönümü tüm emekçilere kutlu olsun! Kökleri toprağın derinliklerine inen KESK; ulu bir çınar gibi çeyrek asır’a bir kala kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi ve mücadele örgütü olmaya devam ediyor.
Ülkemizde de gerici, muhafazakâr, tekçi iktidar bloğunun yıllardır uyguladığı neo liberal politikalara, gelir dağılımı uçurumuna, eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamu hizmetlerinin sermayeye peşkeş çekilmesine, emekçilerin sefalet ücretlerine mahkum edilmesine, savaş politikalarına, laiklik karşıtı programlarına, yolsuzluğa ve yandaş kayırmacılığa karşı öfke ve isyan kar topu gibi her gün biraz daha büyüyor. Tekçi rejim öfkenin ve isyanın sokaklara yansımaması için baskılarına tüm hızıyla devam etse de korkusunu giderek gizleyememektedir.
“BİZE ONURLU TARİHİ BIRAKAN ARKADAŞLARIMIZI ANIYORUZ”
Emeğin hakları mücadelesi sürdürenlerin, demokrasi, barış ve özgürlük isteyenlerin önündeki engellerin hiç olmadığı kadar arttığı bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme günüdür.
Bunun için; yolsuzluğa, yoksulluğa, ekonomik krize ve savaş bütçesine, Suriye’de emperyalist/kapitalist blokların sürdürdükleri savaşlara, AKP’nin halkları kutuplaştıran, kamplaştıran yayılmacı, fetihçi politikalarına karşı emekçilerin ihtiyacı olan adalet, demokrasi ve barışı güçlendirmeye yönelik olarak;
8 Aralık 2019 İstanbul’da, 21 Aralık 2019 Mersin’de, 22 Aralık 2019 Diyarbakır’da ve 11 Ocak 2020 İzmir’de “Demokratik Türkiye, Halk İçin Bütçe” şiarıyla yapacağımız bölge mitinglerine katılmaya çağırıyoruz.
24.yaşımızı kutlarken; emekleriyle ve ödedikleri bedellerle bizlere bu onurlu tarihi bırakan arkadaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz.
“Emek, Barış ve Demokrasi İçin Birlikte Mücadeleye” anlayışıyla bugünden yarına umudu ve mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz" dedi.
Yaşam, 08 Aralık 2019 17:07
Yorumlar (0)
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
İŞTE CHP NİN SEÇİM SONUÇLARJ
BATTALGAZİDE BELEDİYE HİZMETLERİ PLANLI BİR ŞEKILDE DEVAM EDIYOR
YEŞİLYURT"TA SOZ VERILEN YATIRIMLAR TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR
PLAN BÜTCEDE AGBABA RÜGARI: AĞBABA HEM TÜRKİYE HEM MALATYA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
DENİZ ÇAKIR GÜVEN TAZELEDİ
ALİ KAPISI VE CEMEVİ" SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI :
ÇGD BURSA DAN OZAN KAPLANOGLU AÇIKLAMASI." GAZETECİLİK SUÇ DEĞILDİR "
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
ÇGD DEN FATİH ALTAYLIYA VERİLEN CEZAYA TEPKİ
AĞBABA " YONCALININ SULAMA KANALI YOK. ÇAT BARAJ̌I SU TUTMUYOR "
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
