ALEVİLERDEN AÇIKLAMA: NERENİN İNANÇ YERİMİZ OLDUĞUNA KİMSE KARAR VEREMEZ
Gündem, 22 Ocak 2020 00:19
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği istanbul şubeleri, eşit yurttaşlık talebiyle bugün İstanbul Kadıköy’de buluşarak basın açıklaması yaptı. PSAKD ve ABF Genel Merkez yöneticilerinin de katıldığı açıklamada, “İnanç yerlerimize kimse karar veremez. İnancımızı yok sayanlar Aleviliği ağızlarına almasınlar” denildi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sultanbeyli Cem evine yapılan saldırı sonrasında Aleviler tepki göstermeye ve sesini duyurmaya çalışıyor.
İstanbul’da PSAKD İstanbul Şubeleri çağrısı ile Kadıköy Süreyya Operası önünde bir buluşma düzenledi ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Burada konuşan PSAKD İstanbul Sultanbeyli Cem evi Başkanı Erdal Aksoy, “Sessiz kaldığımız her an saldırılar artıyor, bizi susturmaya çalışıyorlar” dedi.
“ÖTEKİLEŞTİRMEYİ, AYRIMCILIĞI, YOK SAYMAYI KABUL ETMEMEK İÇİN BURADAYIZ”
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultanbeyli Cem evi Başkanı Erdal Aksoy konuşmasına, “Eşit Yurttaşlık talebimiz, geleceksizleştirilen gençliğin yanında, sanatçıların sanatlarından dolayı başlattıkları açlık grevlerine yönelik baskılara karşı ses olmayı, ötekileştirmeyi, ayrımcılığı, yok saymayı kabul etmemeyi ve buna karşı mücadele etmeyi içerir. Onun için buradayız” dedi.
“AKP VE MHP İNKÂRCILIKTA TUTARLI”
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine getirilen cem evleri önergesinin AKP-MHP oyları ile reddedilmesine tepki gösteren PSAKD Sultanbeyli Cem evi Başkanı Erdal Aksoy, konuşmasına şöyle devam etti:
“İBB Meclisi’nde gündeme getirilen önerge oy çoğunluğu ile reddedildi. Cem evlerinin ibadethane olup olmadığı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından araştırılsın, sorulsun istendi. Sonrasında Sultanbeyli Cem evine saldırı gerçekleşmiştir. AKP ve MHP bizi yok sayan inkârcı duruşlarında tutarlılık göstermiştir. Bizler buna benzer durumlara tanıklık etmiş inancın insanlarıyız.”
“İNANCIMIZI YOK SAYANLAR BİR DAHA ALEVİLİĞİ AĞIZLARINA ALMASINLAR”
İBB Meclisi’nde alınan karardan sonra görüş beyan eden AKP ve MHP’li Meclis üyelerine hitaben konuşan Aksoy “Nerenin inanç yerimiz olacağına hiç kimse karar veremez. Bu karar kimsenin haddi değildir. Hele hele inancımızı yok sayanlar asla bir daha ağızlarına Aleviliğe dair bir şey almasınlar. Bu bize saldırmanın ayrı bir ifadesidir. Bunu yapanları kınıyor ve protesto ediyoruz” dedi.
“AMAÇ, KENDİ ALEVİLERİNİ YARATMAK”
Yerel Seçim öncesinde Cem evi ziyaretleri gerçekleştiren AKP ve MHP li politikacıları eleştiren Aksoy, seçim öncesinde birçok AKP li politikacının cem evi ziyaretlerini eleştirdi. Aksoy, “Yıllardır Aleviler ile ilgili sözde çalış taylar gerçekleştirenlerin, yerelde oy almak için cem evlerine yardım edenlerin, seçim zamanları cem evlerini ibadethane olarak görenlerin tek amaçları kendi Alevilerini yaratmaktır. Alevileri karşı karşıya getirmek için özel programlar yapanlar, vekil, siyasi ve kişisel ikbal sözleri söyleyenlerin ne kadar ikiyüzlü olduklarını biliyorduk. Bilmeyenler de öğrenmiş oldu” dedi.
“EVLERİMİZ İŞARETLENİYOR, İBADETHANELERİMİZ SALDIRIYA UĞRUYOR”
Son zamanlarda Alevilerin evlerinin işaretlenmesi ve cem evlerine yönelik artan saldırıları da hatırlatan Aksoy, “Evlerimiz işaretleniyor çünkü haklarımız yok ya da raflarda bekliyor, Cem evlerimiz saldırıya uğruyor çünkü haklarımız yok ya da rafta bekletiliyor, Okullarda çocuklarımıza zorunlu din dersi eğitimi veriliyor çünkü haklarımız yok ya da rafta bekletiliyor. Her gün katlediliyoruz, katliamın sorumluları yargılanmıyor çünkü haklarımız yok” ifadelerini kullandı.
“ARTIK YETER! GÜN BİRLEŞME GÜN HATIRLAMA VE HATIRLATMA GÜNÜDÜR”
Alevi kurumlarına seslenen Aksoy, “Gün birleşme günüdür. Ayrışmaya tahammülümüz kalmadı. Birbirimizi yok saymanın bizlere faydası yok. Artık bir olalım. Sesimizin daha gür çıkmasını sağlayalım. Artık ayrışmayalım. Gün birleşme günüdür. Gün hatırlama ve hatırlatma günüdür. Birlikte mücadele etmeye mücadeleyi yükseltmeye davet ediyoruz. Aleviler vardır, Alevilik haktır. Onlar Yezit olsunlar biz hep Hüseyin olacağız” dedi.
Gündem, 22 Ocak 2020 00:19
Yorumlar (0)
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
MALATYA 2030 ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Esenlik eski Genel MÜDÜRÜ VEYSEL TAY ' HERKES HESAP VERECEK
BELEDİYE BAŞKANI TAŞKIN ESNAF ODA BASKANLARINI ZİYARET ETTİ
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR VE ENGELLENEMEZ
BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK ACIKLAMA
MALATYA HAYVANCILIKTA TÜRKIYE'NİN MERKEZİ OLUYOR
MALATYA TSO DA İSTİHDAMA VE YENİDEN İNŞAYA GÜÇ VERECEK PROJE
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
TESLİM ABDAL CEM EVİ İNŞAATI TEMEL BETONU ATILIYOT
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLIĞIMİZIN GÜÇLENDİĞİ MÜSTESNA ZAMANLARDIR "
HALKIMIZ YİĞİT BİR EVLADINI KAYBETTİ
HASAN BASRİ ORHANDAN RAMAZAN BAYRAM MESAJI
EMİRCAN EREN " BAYRAMLAR DAYANIŞMANIN CÜÇLENDİĞİ GÜNLERDİR "
CHPİL BAŞKANI BARIS YILDIZDAN BAYRAM MESAJI
ESOB BAŞKANI KESKİN: ASIL BAYRAMI ÇARŞILARIMIZIN DOLUP TASTIGINDA YASAYACAĞIZ
AĞBABA'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJİ: " BİZLERE YOL GÖSTEREN EN BUYÜK DEĞER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EMANET ETTİĞİ LAİK VE DEMOKRATİK CUMHURİYETTİR "
CHP İMAMOĞLU İÇİN SAHADA: DURMAYACAGIZ , SUSMAYACAĞIZ, BİR AN BİLE YORULMAYACAĞIZ
ARGUVAN BAYRAMA HAZIRLANIYOR
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
