SAVAŞA HAYIR!
Asayiş, 03 Mart 2020 09:31
Son zamanlarda ki hükümetin politikalarını eleştiren ve İDLİP Olayları başta olmak üzere her türlü Savaşa hayır diyen PSAKD yazılı bir açıklama yaparak bir kez daha gençlerimiz askerlerimiz nedeni çokta belli olmayan savaşlarda ölmesin öldürülmesin savaşlar olmasın dedi.
PSAKD genel merkezince Yapılan açıklama da “AKP hükümetinin akıldışı, öngörüsüz, siyasal İslamcı hayallerle gözü kararmış gerçeklikten kopuk Suriye politikasındaki ısrarı nedeniyle insanlarımız ölmeye devam ediyor.
Gencecik insanlarımızın hayatlarını kaybetmeleri yüreğimizi kanatmıştır.
Bu yanlış politika nedeniyle Suriye halkları da büyük acılar çekmektedir.
Suriye’de çeşitli bölgesel ve emperyalist güç odaklarının yönlendirmesiyle hareket eden ve dünyanın her yerinden getirilen cihatçı katillerin Suriye’yi yıllardır teröre boğması nedeniyle Suriye’de milyonlarca insan yerinden yurdundan olmuş, canlarını kurtarmak için başka ülkelere sığınmak zorunda kalmışlardır.
Suriyelilerin bu şekilde sığındıkları ülkelerin başında da Türkiye gelmektedir. Türkiye’de yaklaşık 4-5 milyon arası Suriyeli sığınmacının olduğu bilinmektedir. Kendi yanlış politikalarının yol açtığı ölümler ve acılar yetmezmiş gibi bir de sığınmacılar ve mülteciler Batı ülkeleriyle pazarlık konusu yapılmaktadır.
Bir hukuk devletine yakışmayacak şekilde sığınmacıların ve mültecilerin sınırlara doğru gitmeleri teşvik edilmektedir. Sınırlara yığılan bu sığınmacıların ve mültecilerin görüntüleri insanlığa sığmamaktadır.
Hem bir ülkeyi yıkıma uğratacak politikalar güdüp hem de bu politikaların yol açtığı savaşlardan dolayı ülkenize sığınan mültecileri pazarlık kozu olarak kullanmak vicdani ve ahlaki bir yaklaşım değildir. Bu yaklaşımdan derhal vazgeçilmelidir.
Gencecik insanlarımızın gerçeklikte hiçbir karşılığı olmayan siyasal İslamcı hayaller uğruna yok yere ölüme gönderilmelerini kabul etmiyoruz. Suriye dışındaki birtakım emperyalist ve bölgesel güç odaklarının yıllardır kendi çıkarları doğrultusunda Suriye halklarını acıya ve ölüme boğmalarını kabul etmiyoruz.
Suriye’nin geleceğine Suriyeliler karar vermelidir. Suriye dışındaki bütün ülkeler Suriye’den ellerini çekmelidirler. Bu anlamda da AKP derhal savaş politikalarından vazgeçmeli ve Suriye’den çekilmelidir. Türkiye, Suriye ve bütün bölge ülkeleri ve halkları için en doğrusu budur.
PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ GENEL MERKEZİ
Asayiş, 03 Mart 2020 09:31
Yorumlar (0)
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI
MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "
ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI
ABDİ İPEKÇİYİ ANARKEN
AGBABA'DAN SANAYİ BAKANINA ÇAĞRI; MALATYA SANAYİ KORİDORUNUN DIŞINDA BIRAKILAMAZ...!
KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "
ARGUVAN'DA DOĞAL YAŞAMA SES OLANLAR
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
