Malatya ADD'den Ali Erbaşa büyük Tepki
Gündem, 29 Temmuz 2020 15:26
Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğullarının açıklaması
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları, yapmış olduğu değerlendirmede, Ayasofya caminin açılışında Diyanet işleri Başkanının tutumunu eleştirdi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları; "Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıldönümüne denk getirilen, Ayasofya’nın ibadete açılması sırasında, Ali Erbaş’ın Büyük Atatürk’e yönelik, hadsiz ifadeleri sıcaklığını korumaktadır" dedi.
"İFADELERİ ALDATMACADIR"
Ali Erbaş'ın ifadeleri aldatmacadır diyen Millioğulları;"Sadece birkaç günlük olaylara, gelişmelere bakıldığında; görülecektir ki Türkiye Cumhuriyeti’nin “laik ve demokratik” niteliklerinin içi tamamen boşaltılmıştır, zayıflatılmıştır ve son vuruş beklenmektedir.
Türk Milleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin varlık nedenlerinden, Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yıldönümüne denk getirilen, Ayasofya’nın ibadete açılması sırasında, Ali Erbaş’ın Büyük Atatürk’e yönelik, hadsiz ifadeleri sıcaklığını korumaktadır. Ali Erbaş’ın bu sözlerinden daha vahimi devlet yöneticilerinin, tüm üst düzey komuta kademesinin, yargı temsilcilerinin huzurunda bu konuşmayı yapmaya cüret etmesidir.
Büyük Atatürk’ü hutbelerden çıkaran, anmayan ve bir kez bile rahmet dilemeyen Ali Erbaş’ın “Atatürk’e dua edilir” ifadeleri aldatmacadır. Aynı gün,“hilafet isteriz” diye haykırarak, bağıranların ve İstanbul sokaklarında özgürce yürüyüş düzenleyerek, Atatürk’e ve Cumhuriyet’e karşı kin kusanların, “biz bugün onun kemiklerini sokağa attık” nidalarıyla sevinç çığlığı atanların, kimlerden cesaret aldığı Milletimizce çok iyi tespit edilmiştir.
Bu eylemler ve söylemler, devlet ricalinin önünde, yanında, olduğu mekânda, bulunduğu ortamda ve meydanda gerçekleşmiştir. Anayasal düzene bağlılık üzerine “namus sözü” verenlerden, bugüne kadar hiçbir tepkinin gelmemiş olmasına şaşırmıyoruz.
Anayasa Mahkemesi’nin 2008/1 Esas 2008/2 sayı ve 30.07.2008 tarihli kararı ile “Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu” kesinleşmiş olan siyasi zihniyetten böyle bir şey beklemek hayalcilik olur" dedi.
Gündem, 29 Temmuz 2020 15:26
Yorumlar (0)
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN : AKARYAKIT İSTASYONU KAPATILMADI YASAL PROSÖDUR UYGULANDI
KESKİN: SADECE ESNAFTAN VE MALATYA HALKINDAN DESTEK ALIRIZ
DOGANŞEHİRDE BOKSİT TEPKİSİ: TOPRAĞI KAZMAK DEĞİL YASAMI KAZMAK "
AĞBABA ANKETLERİ PATLATIYOR
DEPREMİN3. YILINDA MALATYA ESNAFI ÇIKMAZDA
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
