MALATYA ÇEVRE PLATFORMU ( MAL- ÇEP ) KURULUŞ DEKLARASYONU
Yaşam, 29 Eylul 2020 01:13
Malatya Arguvan ilçesi Atmalı köylüleri kendi bölgelerinde haksız hukuksuz bir şekilde başlatılan çalışma yapılan “ maden arama” adı altında çevre kirliliğine neden olmaları nedeni ile yeni bir platformu çalışması başlatmıştır.
Arguvan’a bağlı atma bölgesinde ki köylerde “ su arayacağız maden arıyoruz vs vs “ bahanesiyle doğayı delik deşik eden doğaya çok büyük zararlar veren maden arayıcılarına o bölgede ki köylüler STK lar dernekler ve başkanlar olarak sözde arama yapan kişilerle sözlü olarak görüştüklerini ancak o kişilerin “ bizim işimizi engellemeyin yoksa jandarma çağırırız sizleri götürürler “ gibi saçma sapan tehditler” savurmaktalar” bizleri jandarma ile korkutarak tehdit ediyorlar.
Halbuki biz demokratik vatandaşlık hakkımızı kullanarak bölgemizin doğasının kurtların kuşların bütün börtü böceklerin çiçeklerin haklarını korumak adına hareket ediyoruz.
Bu korumayı yapmak doğayı bozdurmamak dağda doğada yaşayan tüm canlıların ve bölgemizde yaşayan tüm insanlarımızın haklarını korumak adına bir araya gelerek Malatya çevre platformunu(MAL-ÇEP )kurarak haklarımızı demokratik platformlarda savunmak korumak için bu platformu kurmak adına yola çıktıklarını belirttiler
Konu ile ilgili açıklama yapan platformun kurucu meclis adayları yaptığı açıklama da “ İlimizin dört bir yanında doğanın can veren varlığını ve yaşam alanlarımızı korumak için mücadele verenler olarak; yaşamı savunma ve geleceği kurtarma çabamızı ortak hareketlilikle güçlendirmek için Malatya İli’nin tümünü kapsayan bir Malatya Çevre ve Kültür Platformu ( MAL-ÇEP )’nu kurduğumuzu ilan ediyoruz.
Bizler, Malatya’nın dört bir yanında yaşam alanlarımızı; Çevre sorunlarımızın kaynağının ortak olduğunun tespitini yaptık. Buna karşı, kendi yerelimizde sıkışıp kalmamak, yaşamı savunma direncimizi omuz omuza büyütmek, ülke çapına yayılan bir dayanışma ve örgütlenme zeminine katılmak için MAL- ÇEP’i kurmaya karar verdik.
Bu platform doğamızın tahribatına karşı yaşamı savunma irademizi daha da güçlendireceği bir zemin olacaktır.
Haklı olduğumuzun ve hukuksuz talan örgütlenmesine karşı meşru müdafaa gücü olduğumuzun sonuna kadar bilincinde, gücümüzün farkındayız.
MAL-ÇEP ile bu gücü daha ortak, daha koordineli hale getirmeyi hedefliyoruz. Doğanın tahribatına karşı geniş bir savunma hattını kurmak için çalışacağız.
∙ MAL-ÇEP’in temeli yereldeki ekoloji mücadeleleri ve örgütlenmesidir.
∙ Ekoloji mücadelesini ve yaşam savunmasının siyasetini, siyasi program ve tüzüklerden bağımsız olarak kendi bulunduğumuz alanlarda üretiyoruz. Mücadeleyi siyaset üstü görüyoruz.
∙ Doğayı ve çevreyi savunanların, birbiriyle dayanışmasını hedefliyoruz.
∙ Temel olarak gelişen ekolojik ve yerel hareketlerin birlikte mücadele zeminini hedefler.
∙ Bizler, doğanın tahribatını değil, doğanın kanunlarıyla yaşamak için mücadele edenleriz.
Bizler, su kaynaklarımızın, havzalarımızın, ormanlarımızın, şirketlere ve sermayenin insafsızlığına devredilmesine izleyici kalmayacağız. Havamızı, dere, göl ve toprağımızı kirletenlere ve buna izin verenlere karşı mücadelemizi yükselteceğiz. Tarım ve mera alanlarımızın amaç dışı kullanımına karşı mücadele vermeyeceğiz.
Bizler; dağların, vadilerin, su havzalarının, ormanların, suyumuzu, toprağımızı, havamızı kirlettirmemekte kararlıyız. Çünkü biliyoruz ki; doğa hastalanırsa insanlık ölür.
Doğadaki dengenin bozulmasının, iklim değişikliğinin, yok olup giden türlerin, kültürel değerlerin kaybının, milyonlarca canlının yaşamını yok eden savaşların, insanoğlunun hırsından kaynaklandığını biliyoruz.
Yaşamımızın özünde doğa ile birlikte var olmanın yattığını biliyoruz. Onu yıkım projelerine karşı savunmaya kararlıyız.
Bizler, yaşanabilir bir çevre, bir ülke için temiz hava, temiz su, temiz toprak isteyen yurttaşlar olarak; yaşam ve doğadan yana bir dünya özlemimizden asla vaz geçmeyeceğiz.
Mücadele yol ve yöntemlerini MAL-ÇEP katılımcıları olarak verilecek kararlar doğrultusunda geliştireceğiz.
MAL-ÇEP özel ve tüzel kişilerin katılımına açıktır.
Kurullarımız kurucular ve katılımcıların katılımı ile şekillenecektir.
MAL – ÇEP’te buluşalım, yaşamı birlikte savunalım.”
Yaşam, 29 Eylul 2020 01:13
Yorumlar (0)
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
BATTALGAZİ'DE ARA TATİL ÇOCUK ŞEMLIKLERİ YOĞUN ILGİ GORDÜ
BAŞKAN GEÇİTTEN İŞ DÜNYASIYLA EKONOMİK İSTİŞARE TOPLANTISI..
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KURS DESTEĞİ
MALATYA VALİSI SEDDAR YAVUZ:BATTALGA:I BELEDIYESINİN HAYVAN BARINAĞI PROJESİNİ INCELEDI
CHP Lİ GENÇLERDEN ATA'YA SAYGI NÖBETİ " ATATÜRKÜ UNUTTURMA ÇABALARI BEYHUDEDİR "
İYI PARTİ MEVLIDI -ŞERİFTE ATATURKUN ISMİ YİNE HİC ANILMADI " MUFTU ATATURKÜN İSMİNI DUYUNCA " TERBİYESİZ ADAM " DEDİ
YEŞİLYURT BELEDİYESİNDEN KIRSAL BOLGELERE DEV YATIRIMLAR
ATATURK'UN MİRASINA SAHİP ÇIKALIM
MALATYA DEMİR YOL - İŞ SENDİKASI SEÇİMI YARGIYA TAŞIYOR
BAŞKAN GEÇİT " IKİZCE MALATYA'NIN YÜKSELEN DEGERİ "
BASKAN TAŞKIN " BATTAKGAZİNIN HER NOKTASINFA KALICI ESERLER YÜKSELİYOR "
AĞBABA " BU ÇAĞDA ELEKTRİKSİZ YAŞAMAK MALATYAMIZA YAKIŞMIYOR "
AĞBABA TİCARET BAKANINA SESLENDİ: DEPREM BÖLGESİNDE ESNAFA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALI" REİS ÜZÜLÜR DİYE MALATYADAKI DEPREMİN BOYUTU Gİ:LENDİ :ALI
AĞBABADAN SANAYİ BAKANINA:İNŞALLAH GELECEK YIL SÖYLETMEZSİNİZ
19 AYDA BATTALGAZI' DE NELER OLDU ?
TELE 1 EMEKÇİLERİNIN YANINDAYIZ " TESLİM OLMUYORUZ "
İKTİDAR GÖZDAĞI VERIYOR
CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ CUMHURİYETİ BÜYÜK COŞKUYLA KUTLADI
AKİF ÜSTÜNDAĞ ANKARA'DA 44 MİŞMİS CAFEDE MALATYALILARLA BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " CUMHURİYET BU TOPRAKLARIN EN BÜYÜK DEVRİMİDİR "
KESKİN : KURUMLARI GOREVLERINİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ "
ARGUVANDA CUMHURIYET KONSERİ DÜZENLENDİ
ECE BUDAN ANKARADA IS YERİ ACTI
BATTALGAZI BELEDİYESİNIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
BAŞKAN GEÇİT " HEDEFİMİZ HER MAHALLEDE KONFORLU YASAM "
BU GÜN TURK BASIN TARİHİ AÇISINDA KARA BIR GÜNDÜR
MALATYA TSO DAN TORBA YASAYA TEPKİ: İŞ DÜNYASININ YÜKÜ ARTIYOR
29 EKİM COŞKUSU ARGUVAN DA YAŞANACAK
CHP MALATYA İL YÖNETIMİ GÖREV BÖLÜMÜ YAPTI
ATMALILAR OKULUNA NOTER DESTEĞİ
KESKİNDEN SERT CEVAP " ÇIFTÇIYE. ESNAFA, TÜCCARA VERDİGINIZ BIR KATKI YOK BARİ KONUŞARAK RAHATSIZLIK VERMEYIN "K
MALATYA TÜCARET BORSASI BASKANI ÖZCAN: KAYISININ MARKASI MALATYADIR. TARTISMA DEGIL BİRLİK GEREKİYOR
AĞBABA " BİZİM RAKİBİMIZ BASKİL ELBISTAN DEGİL RAKİPLERİMİZ İRAN ÖZBEKISTAN...VS
HABER:SUÇ KAPSAMINA ALINAMAZ
