HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Kobanê eylemlerinin sorumlusu AKPdir
Siyaset, 30 Eylul 2020 20:44
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP’ye dönük operasyona gerekçe yapılan Kobanê eylemlerinde yaşananların sorumlusunun AKP olduğunu ifade etti.
Gözaltında olan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen’e destek amacıyla kente gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kobanê eylemlerinin sorumlusunun AKP olduğunu ifade etti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, “Kobanê soruşturması” kapsamında gözaltında tutulan siyasetçilerden Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen’e destek vermek amacıyla kente geldi. Kars Havaalanı’nda partililer tarafından karşılanan Buldan, HDP İl Örgütü binası önünde yurttaşlara seslendi.
Kente gelirken birçok engelleme ile karşılaştıklarını söyleyen Buldan, Kars Valiliğinin yasak kararıyla kente giriş çıkışların yasaklandığına değinen Buldan, Kars halkının belediye çalışmalarını olumlu karşıladığını ifade etti ve “Bu çalışmalardan sadece HDP’ye oy verenler değil, bu çalışmalardan Kars kenti bir bütünen memnun” dedi.
Bilgen’in yakın bir zamanda Kars’a geri döneceğini dile getiren Buldan, “Kars Belediyesi düşmedi, düşmeyecektir. Nasıl ki HDP’ye yapılan tüm baskılara rağmen HDP düşmediyse ve gittikçe güçlendiyse, Kars Belediyesi de belediye eş başkanlarımız şahsında bu hizmetlerini yapmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.
‘AKP KAYBETTİKÇE SALDIRGANLAŞIYOR’
AKP’nin kaybettikçe “saldırganlaştığını” kaydeden Buldan, şunları söyledi:
“AKP’nin anketlerde oy kaybedişini gösterildiği zamanlarda bu saldırılar gerçekleşiyor, gerçekleşemeye de devam edecek. Ancak bu saldırılar karşısında Türkiye’de demokratik siyaseti büyütmeye, barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesini büyütmeye dair Türkiye halklarına verdiğimiz sözlerden asla ve asla geri adım atmayacağız.
Bu operasyonun amacını çok iyi biliyoruz. 6 yıl önce gerçekleşen, 4 yıl önce soruşturma başlatılan Kobanê meselesinden kaynaklıdır. Bu olaylarda yaşamını yitiren insanlar bizim parti üyesi arkadaşlarımızdı.
O dönem; sokaklarda, caddelerde protesto gösterisi yapanlar Kobanê düşmesin diye, Kobanê halkına destek amaçlı yapmışlardır. Ancak bu işin içine başka eller girmiş ve bu olaylar farklı bir boyuta çekilmiş, insanlar katledilmiş ve bu katliamlardan HDP sorumlu tutulmuştur.”
‘SORUMLU AKP’DİR’
Kobanê eylemlerinin sorumlusunun AKP olduğunu söyleyen Buldan, “Bu yanlıştan bir an önce vazgeçin. Şu an gözaltında bulanan arkadaşlarımız, bu işten sorumlu tutulan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere Ayhan Bilgen ve içerdeki bütün arkadaşlarımızın insan öldürmek, savaş çığırtkanlığı yapmak, katliam gerçekleştirmek gibi bir suçu yoktur, asla olamaz da. Bu coğrafyada barışı, adaleti, demokrasiyi tesis etmek için bir mücadele yürütüyoruz. Bu mücadele de ömrümüzün sonuna kadar devam edecektir” ifadelerini kullandı.
‘BİLGEN’İN SUÇU HİZMET ETMEK’
Buldan, Bilgen’in herhangi bir suçunun olmadığını vurgulayarak, “Bilgen, hizmet etmekten ve bu halkın yanında olmaktan başka bir suç işlememiştir. Belediyedeki hırsızlıkları ve usulsüzlükleri göz önüne sermekten başka hiçbir şey yapmamıştır. Ayhan Bilgen bugün Kars’ta yeni bir yol açmıştır. Bu yol; belediyeyi artık HDP dışında kimsenin kazanamayacağı bir yoldur” diye belirtti.
POLİS ENGELİ
Buldan ve beraberindekiler, daha sonra parti binasından Kars Belediyesi’ne kadar yürümek istedi. Polisler, valiliğin eylem ve etkinlik yasağı gerekçesiyle engel çıkardı. Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından sadece Buldan ve beraberindeki heyet belediyeye yürüdü.
Buldan ve beraberindekiler, ziyaretin ardından kentten ayrıldı.
Siyaset, 30 Eylul 2020 20:44
Yorumlar (0)

AGBABA'DAN MERKEZ BANKASI BASKANI KARAHANA: " ENFLASYONUN SEBEBİ YASTIK LOBİSİ OLDU "

BASKAN GEÇİT MAHALLERI GEZEREK TALEPLERI DİNLİYOR,ÇÖZÜM ÜRETİYOR

MALATYA NIN O ÜRÜNÜNDEN 15 IN ÜZERİNDEN YAN ÜRÜN ÜRETİLİYOR

ARGUVAN BELEDIYE BAŞKANI ERSOY ERENIN MISAFIRLERI

ASLANTEPE HÖYÜĞÜN'DE KARŞILAMA MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

MALATYA DA ILK KEZ GASTROENTEROHEPRTOLOJİ GÜNLERİ DÜZENLENDİ

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

" GAZETECIYE YUMRUK DEMOKRASİYE DARBE :

AGBABA " DİNİ İNANCI NE OLURSA OLSUN MAZLUM MAZLUMDUR "

CHP YESILYURT İLÇE BAŞKANI MAZBATASINI ALDI

MALATYA KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞUYOR

MAGİNDER DEN MESOB BASKANI KESKİN E ZIYARET

SOSYAL MEDYA'DAKİ KAYISI FABRİKALARINA YÖNELİK İDDİALARA RAMAZAN ÖZCAN'DAN YANIT

MALATYA KRİTERLERİ İLE DÜNYAYA AÇILAN BAŞARI KAPISJ

CHP MALATYA MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA " YAPILACAK İLK SEÇİMLERDE CHP TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ YONETECEK "

ÇGD " TELE 1 E YONELIK BU UYGULAMA KABUL EDILEMEZ "

BATTALGAZI BELEDIYE SPORCU ZAGREPTE MADALYA KAZANDI

AGBABA " DEPREMZEDENİN KİRA YARDIMINI KESMEK VIJDANSIZLIKTIR"

YESILYURT BELEDİYE'SİNİN MİLLİ SPORCUSU AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

MESOB BASKANI KESKIN DEN AHİLİK HAFTASI " BİRLİK DAYANIŞMA VE ADALET "

BAŞKAN GEÇİT " İKİNCİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİMİZİ İLÇEMİZE KAZANDIRACAGIZ

MEYDANLARA, CADDELERE SIĞMAYAN MİTİNG

ALEVİ ÖRGÜTLERİNDEN MERDAN YANARDAĞ'A TEPKİ: " ALEVİ TOPLUMUNDAN ÖZÜR DILEMEYE DAVET EDIYORUZ "

FIRAT EDAS'DAN 15 - 16 EYLÜL İÇİN ÖNEMLİ UYARI

MALATYA İL EMNIYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

CHP MALATYA İLÇE KONGRELERI DEVAM EDIYOR

BASKAN GEÇIT " EGITIME DESTEK " PROJESİNDE N YARARLANAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

CHP DOĞANŞEHİR KONGRESİ YAPILDI

CHP: KALE ,KULUNCAK VE HEKİMHAN İLÇE KONGRELERI TAMAMLANDI.

12 EYLUL 1980 DARBESİ DEMOKRASİ TARİHİMIZE KARA BİR LEKEDİR

SDD 12 EYLÜL FAŞİZMİNİ KINADI

İNSANLIĞIN KARA EYLÜL’Ü



YEŞİLYURT BELEDİYESINDEN AVRUPA ARENASINA!

AGBABA ÜRETİCİ BORÇLARININ EETELENM3SİNİ İSTEDİ BOTCLAR ERTELENMEZSE BİNLERCE.ÇİFTCİ İCRALIK OLUR.İ

CHP NİN 102 YIL DÖNÜMÜ MALATYA’DA BUYUK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

BAŞKAN SADIKOĞLU'NDAN 6.BOLGE TEŞVIKLEEI VE DESTEK ÇAĞRISI

" İÇERİDE VE DISARIDA BÖLGEDEN BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN DİRENECEĞİZ "
