Ortaokuldaki mescide imam atandı, okul camiye döndü
Eğitim, 30 Ekim 2020 18:30
Artvin’deki 7 Mart Ortaokulu’nda bulunan mescide imam atanınca cami haline geldi.
Artvin’de bulunan 7 Mart Ortaokulu mescidine 2016’da İl Müftülüğü tarafından imam ataması yapıldı. Bu atamanın ardından mescitte ramazan ayında teravih namazı kılınmaya başlandı. Daha sonra ise okulda öğrenciler bulunurken de namaz kılınmaya devam edildi.
Birgün'den Dilan Şahinbaş'ın haberine göre, bununla yetinmeyen mahalleli vakit namazlarını kılmak için de 7 Mart Ortaokulu bahçesini kullanmaya başladı.
Pandemi döneminde okul bahçesine veliler dahi alınmazken burada yine namaz kılınmaya devam ediliyor.
GİRİŞ ÇIKIŞ ARKA TARAFTAN
Okul aile birliği üyelerinden veli Özlem Eldemir namaz dışında Kuran kursu verildiğini de iddia etti. Eldemir şunları söyledi: “Bu durumu öğrendikten sonra okul müdürü ile görüştük ve mescidin camii olarak kullanılmaması için neler yapılması gerektiği üzerinde tartıştık.
Müdür bey Milli Eğitim Müdürüyle görüşeceğini kendisinin de bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdi. Biz herhangi bir şekilde okul bahçesinde insanların namaz kılmasını istemiyoruz.” Eldemir, ayrıca tarikat ve cemaatlerin de burada namaz kıldığını ve öğrencilerin bundan rahatsız olduğunu ifade etti.
7 Mart Ortaokulu velilerinden Nurcan Gümüş, öğrencilerin eğitim öğretim esnasında dışarıdan yabancıların okula gelerek namaz kılmasına karşı olduğunu ifade etti: “Mümkünse sonlandırılsın bu durum. Okul aile birliği tarafından başlatılacak çalışmalara sonuna kadar destek veririm. Çünkü mescide imam atanarak vakit namazlarının kılınması ne yönden baksak aykırı bir durum” dedi.
ÖNCELİĞİMİZ ÖĞRENCİ GÜVENLİĞİ
Eğitim Sen Artvin Şube Başkanı Köksal Gümüş, gerekli adımların atıldığını, sendika tarafından Artvin Valiliği’ne dilekçe verildiğini dile getirdi. Gümüş, şunları söyledi: “Her kurumda bir mescit bulunuyor biz buna karşı çıkmıyoruz fakat önceliğimiz öğrencilerin güvenliği. Burası ne yazık ki mescit olarak kullanılmıyor.
Mahalle sakinleri, eğitim öğretim esnasında imam eşliğinde vakit namazlarını kılıyor. Bu durumun karşısında duracağız. Sürecin takipçisiyiz.”
Eğitim, 30 Ekim 2020 18:30
Yorumlar (0)
MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ İLK 50’YE GİRDİ
"KONUSAN GAZETE " OSMAN ÖZDEMİR VEFAT ETMİŞ
MALATYA VALİSİ SERDAR YAVUZ'A " YILIN VALİSİ : ÖDÜLÜ
BAŞKAN TAŞKIN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR SEVGİ VE KARDEŞLIĞİN EN GÜZEL YANSIMASIDIR "KARDESLİĞİN
AĞBABA " NE YAPTIYSAM MALATYA İÇİN YAPTIM "
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN YIL BOYU SÜREN SOSYAL DESTEK
KESKİNDEN DÜKKAN KİRALARINA TEPKİ : ESNAF YOKSA ÇARŞI YOK ÇARŞI YOKSA ŞEHİR YOL "
ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN " BAYRAMLAR DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRİR :
CHP MALATYA’DA BAYRAMLAŞMA PROGRAMI ARİFE GÜNÜNE ALINDI
YILDIZ" BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DAR EDİR "
MALATYA MUTFAĞI DÜNYA SAHNESİNDE
BİZ BU YOLA ÇIKARKEN " İŞİMİZ AKÇADAĞ SEVDAMIZ AKÇADAĞ "
TSO dan MSOB'a ziyaret BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
EREN'DEN YILDIZ'A GÖREV TESLIMİ
VALİLIĞİN EMEKTARI EMEKLİ OLDU
AĞBABA " HİÇ BİR ZORLUK 19 MAYIS ÖNCESINDEN DAHA BUYÜK DEĞILDİR. BU ÜLKENİN EVLATLARININ UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOK "
Ağbaba’dan Tbmm’de Sert Ekonomi Eleştirisi: “Millet Aç, Kiracılar Perişan”
CHP İl başkanları ortak açiklama: " HALKIN DEDİĞİ OLACAK TÜRKİYE KAZANACAK "
DEMOKRASİYE HUKUKA VE HALKIN İRADESINE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURDAYIZ " VELİ AĞBABAYA ÇAMUR BULASMAZ "
BAŞKAN GEÇİT " VERDİĞİMIZ SÖZLERI BİR BİR YERİNE GETİROYORUZ "
MHP İL BAŞKANI GÖKHAN GÖK'TEN HEKİMHAN VE KULUNCAK ILÇELERİNE ZİYARET
BAŞKAN TAŞKIN TAŞTEPE REZERV ALANINDA İNCELEMELER DE BULUNDU
MALATYA VEKİLLERİNİN PERFORMANS KARNESİ
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DOĞAYA NEFES OLACAK ÇALIŞMA
MALATYA DA ADELET İÇİN GAZİANTEP YOLCULUGU TARİH OLUYOR
ARGUVAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU ATMALILAR DERNEĞINDEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK
CHP 23 NİSANDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU
MHP MALATYA İL BASKANI GÖKHAN GÖK " ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜDÜR "
KESKİNDEN 23 NİSAN MESAJI " ÇOCUKLARI ZEHİRLİYORLAR "
AĞBABA MALATYANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BALYAN KÖYLÜLERİ SESİNİ YÜKSELTTİ
HAMİT FENDOĞLUNU ANMA
KESKİN " EĞİTİMDE SON VERİLMELI "
MALATYA KATLİAMI "17 NİSAN 20 NİSAN 1978 "
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
