Vicdanları sızlatan yüz kızartıcı bir vaka ortadayken .
Yaşam, 10 Aralık 2020 10:08
Türkiye genelinde her köşede bucakta bölgede her geçen gün işlenen kadın cinayetleri taciz ve tecavüzlerini kınamak protesto etmek için bir araya gelen Malatya demokratik kadın platformu yazılı bir açıklama yaparak bütün bu vahşeti şiddetle nefretle kınadılar.
Malatya demokratik kadın platformu sözcüsü yaptığı açıklama da “ İlimizde ve ülke genelinde her gün kadın cinayetleri, çocuk istismarı, kadın ve çocuğa hatta hayvanlara karsı şiddet olayı haberlerini artarak alıyoruz.
Suçluları aklayan bir tutum şiddet uygulamalarının cezasız kalması katilleri tecavüzcüleri cesaretlendirmektedir. Hatta neredeyse mağdurlar suçlu ilan edilmektedirler. Artık daha çok şiddet taciz cinayet haberleri almaktayız.
Gecen hafta ilimizde bir kadın erkek tarafından darp edilerek Şiddete maruz kalmıştır. Yakın zamanda İddiaya göre Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde geçtiğimiz günlerde 15 yaşında bir kız çocuğunun karın ağrısı şikâyeti ile gittiği hastanede hamile olduğu anlaşılmıştır.
Sonrasında cinsel istismara maruz kalan çocuğun şikâyeti üzerine aynı köyden M.A. ve V.A. adlı iki kişinin gözaltına alındığı haberi basında yer almıştır. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini giderme yönünde etkili ve kalıcı düzenlemeler yapılamadığı ve cinsel istismarcılar ve tacizciler hak ettikleri cezayı almadığı müddetçe bu tür vakaların önüne geçilemeyeceği açıktır.
Bir kaç ay önce Beşiri ilçesinde yaşanılan taciz – tecavüz olayında zanlı Musa Orhan’ın hak ettiği cezayı almaması vicdanları yaralamıştır. Gercüş ilçesinde yaşanan bu olayda da olayın basına yansımasından sonra dosya üzerine gizlilik kararı konması, sosyal medyada bu olayla ilgili haberlere erişim yasağı getirilmesi, bu olayla ilgili paylaşım yapanlara gözaltı işlemi uygulanması bu olayın da sağlıklı bir şekilde soruşturulmayacağı yönünde bizleri endişelendirmektedir.
Vicdanları sızlatan yüz kızartıcı bir vaka ortadayken; bu ahlaksızlığa bulaşmış mevkisi, makamı ne olursa olsun bütün zanlıların hak ettikleri cezayı almaları noktasında yargı mekanizmasını baskı altına alacak açıklamalardan kaçınmak, olayın tüm yönleriyle açığa çıkmasını sağlamak insani ve vicdani bir sorumluluk olmanın yanı sıra hukuk devleti olmanın da gereğidir.
Artık çocuklarımızı sokağa çıkarmaya, okula göndermeye korkar olduk, toplum olarak psikolojik bir baskı altındayız. Çocuklara yönelik her türlü cinsel istismar ve şiddete karşı önlemler alınmalıdır. Bir kereden bir şey olmaz diyen, herkes çocuğunu korusun diyen, çocuğunuza bağırmayı öğretin diyen, bedenine bir şey olmamış diyen zihniyetleri kabul etmiyoruz.
Suçluların aklanmasına, ceza indirimine, iyi hal indirimi almasına itiraz ediyoruz. Gerçek adalet ve etkin cezalar verilsin. Sokakta, evde, işte korkarak yasamak istemiyoruz.
Susmuyoruz, korkmuyoruz.” denildi
Malatya Demokratik Kadın Platformu
Yaşam, 10 Aralık 2020 10:08
Yorumlar (0)
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI
AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "
ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK
ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "
MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI..!
TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE "
ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI: ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP
FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!
AAKÇADAGDA ILK PROJENIN TEMELI ATILDI
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALİ RENKLİ VE COŞKU DOLU ANLARA SAHNE OLDU
MALATYA'DA BİR STK , BİR VİZYON BİR İZ
MALATYANIN " SARI ALTINI " AVRUPA YOLLARINDA
CHP MALATYA'DA KRİZ DERİNLEŞIYOR: İKİ HAFTADIR YÖNETİM LİSTESİ H
Arguvanda birlik beraberlik aşureikrami
AĞBABA " SUÇUMUZ CHP 1. PARTİ YAPMAK "
BAŞKAN SADIKOĞLU: İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI VALİ YAVUZA İLETTİ.A
NATO ZİRVESİ VE BASIN
MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI
MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "
BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI
CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK
ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN
ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA SPORCU YETİŞTİ
BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "
BARIŞ YILDIZ " BU BİR GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİL KURULTAYIN İNTİKAMINI ALMA GİRİŞİMİDİR "
BARIŞ YILDIZ " BU KARAR HUKUKİ DEĞİLSIYASİ BİR TASARRUFTUR
DEMOKRASİ NÖBETİNE DAVET
CHP LI İL BAŞKANLARI " ÖNCE KURULTAY SONRA İKTİDAR "
MALATYALI PROF. DR. SEZAİ YILMAZLA GURUR DUYUYORUZ
