Ekonomik kriz bütçesi
Ekonomi, 16 Aralık 2020 17:36
Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) dönem sözcüsü ve SES Malatya Şube Başkanı Sakine Doğan, '2021 yılında bütçe açığının iyimser bir şekilde 245 milyar TL olarak belirlenmiş olması krizin faturasını, biz emekçilere yükleyen bir bütçe olacaktır' dedi.
Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Malatya Şubesi, 2021 bütçesine tepki göstermek amacıyla Emeksiz Üst Kavşağında bir araya gelerek, basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK dönem sözcüsü ve SES Malatya Şube Başkanı Sakine Doğan, 2021 bütçesinin kamu kaynak ve hizmet dağılımında eşitsizlikleri derinleştirecek rant ve sermaye bütçesi olarak yapılandırıldığını öne sürerek, "Son yıllardaki enflasyonist politikaların sonucu var olan eşitsizlikler toplumun yaklaşık yüzde 70’ini asgari ücret civarında gelirle geçinmek durumuna düşürmüştür.
Bütçenin; Ülkenin yönetim karakterini de belirlediği, tüm toplumsal kesimlerin yaşamını doğrudan etkilediği düşünüldüğünde biz emekçiler açısından yine zor bir yıl olacaktır. Bütçelerin yapım süreci de dahil olmak üzere bütçe hakkı en temel taleplerimizden biri olmaya devam etmektedir.
Türkiye, toplumsal eşitsizliğinin en derin yaşandığı; eğitim, sağlık, istihdam, siyasal katılma ve şiddet gibi temel meselelerde ayrımcılığın devam ettiği bir ülkedir. 2021 yılı bütçesi de bu gidişatı değiştirmeyecektir. Uzun süredir yaşanan ekonomik krizin etkileriyle baş etmeye çalışırken pandemi koşulları var olan eşitsizlikleri daha da katmerli yaşamamıza neden olmaktadır.
Biz emekçiler artan iş yükü, yoksulluk, işsizlik, güvencesizlik sarmalında mücadele ederken plan bütçe komisyonundan geçerek genel kurula getirilen 2021 merkezi bütçesi yaşamsal sorunlarımıza hiç bir çözüm sunmadığı gibi sorunları daha da derinleştirecek bir şekilde düzenlenmiştir" diye konuştu.
Krizin faturası emekçilere yükleniyor
2021 merkezi bütçesinin yapım aşamasının önceki yıllarda yapılan bütçeler gibi katılımcılık ve şeffaflıktan uzak bir şekilde hazırlandığını aktararak, "Gelir eşitsizliği başta olmak üzere toplumsal eşitsizlikler yine görmezden gelinmiştir.
2021 Bütçesi hak temelli sosyal politikaları ortaya çıkarmayı değil, geçici sosyal yardımlarla kendine bağımlı bir toplum yaratmayı hedeflemiştir. 2021 yılı merkezi yönetim bütçe teklifinde geçmişte de benzer içeriklerle gündeme getirilen ve bugüne kadar hiçbirinin hayata geçmediği hedefler tekrarlanıyor.
Eğitimde reform yapılacağı, sağlık sisteminin daha etkin hale getirileceği, tarımda üretim ve verimliliğin arttırılacağı, kaynaklarının verimli kullanılacağı gibi tamamına yakını dilek ve temenni olmaktan öte gitmeyen iddialar peş peşe sıralanıyor.
2021 Bütçesinin; Kamu çalışanlarına verilecek olan yüzde 3’lük zam ile kamu yatırımlarına ayrılan yüzde 7,65’lik oranın dışında kalan kısmı tamamen İç ve dış borç ödemeleri ile halkın büyük bölümünün kullanmadığı köprüler, tüneller ve havalimanları ile şehir hastaneleri için mütahhitlere hizmet karşılığı olmadan yapılacak ödemeler bütçesi olacaktır.
2021 yılında bütçe açığının iyimser bir şekilde 245 milyar TL olarak belirlenmiş olması Krizin faturasını, biz emekçilere yükleyen bir bütçe olacaktır" dedi
Ekonomi, 16 Aralık 2020 17:36
Yorumlar (0)
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
MALATYA 2030 ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Esenlik eski Genel MÜDÜRÜ VEYSEL TAY ' HERKES HESAP VERECEK
BELEDİYE BAŞKANI TAŞKIN ESNAF ODA BASKANLARINI ZİYARET ETTİ
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR VE ENGELLENEMEZ
BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK ACIKLAMA
MALATYA HAYVANCILIKTA TÜRKIYE'NİN MERKEZİ OLUYOR
MALATYA TSO DA İSTİHDAMA VE YENİDEN İNŞAYA GÜÇ VERECEK PROJE
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
TESLİM ABDAL CEM EVİ İNŞAATI TEMEL BETONU ATILIYOT
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLIĞIMİZIN GÜÇLENDİĞİ MÜSTESNA ZAMANLARDIR "
HALKIMIZ YİĞİT BİR EVLADINI KAYBETTİ
HASAN BASRİ ORHANDAN RAMAZAN BAYRAM MESAJI
EMİRCAN EREN " BAYRAMLAR DAYANIŞMANIN CÜÇLENDİĞİ GÜNLERDİR "
CHPİL BAŞKANI BARIS YILDIZDAN BAYRAM MESAJI
ESOB BAŞKANI KESKİN: ASIL BAYRAMI ÇARŞILARIMIZIN DOLUP TASTIGINDA YASAYACAĞIZ
AĞBABA'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJİ: " BİZLERE YOL GÖSTEREN EN BUYÜK DEĞER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EMANET ETTİĞİ LAİK VE DEMOKRATİK CUMHURİYETTİR "
CHP İMAMOĞLU İÇİN SAHADA: DURMAYACAGIZ , SUSMAYACAĞIZ, BİR AN BİLE YORULMAYACAĞIZ
ARGUVAN BAYRAMA HAZIRLANIYOR
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
