MEB de; liyakat yerine mülakat ..... Eğitime değil vakıflara para.....
Eğitim, 08 Şubat 2021 19:34
Malatya Eğitim – sen yürütme kurulu başkanı Kazım Albayrak yazılı bir açıklama yaparak milli eğitim bakanlığı bünyesinde yapılan yanlış uygulamaları dile getirerek yapılan yanlışları mahkemeye taşıdıklarını belirterek “ MEB’in Eğitim Yöneticilerini Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğini Yargıya Taşıyoruz!
Bugün eğitim hizmeti alanında yaşanan sorunların nedenlerine ışık tutan iki önemli gelişme yaşandı. İlk olarak öğrenciye, öğretmene, okul ihtiyaçlarına bulunamayan kaynak, Maarif Vakfı’na bulundu ve MEB bütçesinden yaklaşık 1,2 milyar TL Maarif Vakfı’na aktarıldı.
Okulların yüz yüze eğitime açıklaması için gerekli önlemler alınmamışken, öğrenciler uzaktan öğretime erişmede ciddi sorunlar yaşarken, işsiz öğretmenler atama beklerken MEB, vergilerimizle oluşan kamu kaynaklarını vakıflara, özel okullara aktarmayı sürdürmektedir.
İkinci olarak ise okul yöneticilerinin atanmasında liyakati ilke edineceğini duyuran MEB, Eğitim Bir Sen’in baskılarına dayanamayarak liyakat yerine mülakat tercihinde bulundu. Bugün resmi gazetede yayınlanan “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Ve Görevlendirme Yönetmeliği” kapsamında sözlü sınav uygulamasına yer verildi.
Halbuki MEB, 18.09.2020 tarihinde sendikamıza gönderdiği yönetmelik taslağında yönetici görevlendirmelerinde sözlü sınava yer vermemiş, liyakati esas alacağını ifade etmişti.
Belli ki sadece yazılı sınav sonuçlarına göre yönetici olamayanlar ya da yazılı sınavdan yüksek puan aldıkları için yönetici olmaları engellenemeyecek(!) olanlar gerçeği birilerini fazlasıyla rahatsız etmiştir.
Elbette, AKP il ve ilçe başkanlıklarının işe alınacak kişilerin listelerini hazırladığı, yandaş sendikaların mülakata çağrılan kişiler için öncesinde bilgi notları hazırladığı bir dönemde, mülakat yerine liyakatin esas alınması, kayırmacılık yerine hakkaniyetin ilke edinilmesi talebimiz, kadrolaşmayı amaç edinenler için rahatsızlık uyandıracaktır.
Ancak sorun kadrolaşmadan daha derin ve köklü bir sorundur. Sorun, öğrencilerin üstün çıkarını gözetmek yerine siyasi iktidarın çıkar ve talimatlarını gözeten kamu yöneticileri sorunudur.
Sorun, eğitim gibi önemli bir hizmet alanında öğretmenlerin iradesini yok sayan, hak ve hukuku elinin tersiyle kenara itebilen yöneticilerin eğitime yön vermeleri sorunudur! Sorun, okulların kapılarını eğitim biliminin temel öğelerine kapatıp, dini vakıf ve cemaatlere sonuna kadar açan okul yöneticileri sorunudur!
Eğitim Sen olarak, ilgili yönetmeliği yargıya taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir eğitim ortamının inşası için eğitim yöneticilerinin hakkaniyetli, adaletli, liyakatli, demokratik süreçlerden geçmeleri gerekmektedir. Bundan rahatsız olanlara sözümüz, sendikal hak ve özgürlüklerimizi öğrencilerimizin üstün yararı, eğitim emekçilerinin hakları için sonuna kadar kullanacağımızdır. “
Malatya Eğitim-Sen şb. yürütme kurulu adına
Şb. Başkanı Kazım Albayrak
Eğitim, 08 Şubat 2021 19:34
Yorumlar (0)
YILDIZ" BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DAR EDİR "
MALATYA MUTFAĞI DÜNYA SAHNESİNDE
BİZ BU YOLA ÇIKARKEN " İŞİMİZ AKÇADAĞ SEVDAMIZ AKÇADAĞ "
TSO dan MSOB'a ziyaret BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
EREN'DEN YILDIZ'A GÖREV TESLIMİ
VALİLIĞİN EMEKTARI EMEKLİ OLDU
AĞBABA " HİÇ BİR ZORLUK 19 MAYIS ÖNCESINDEN DAHA BUYÜK DEĞILDİR. BU ÜLKENİN EVLATLARININ UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOK "
Ağbaba’dan Tbmm’de Sert Ekonomi Eleştirisi: “Millet Aç, Kiracılar Perişan”
CHP İl başkanları ortak açiklama: " HALKIN DEDİĞİ OLACAK TÜRKİYE KAZANACAK "
DEMOKRASİYE HUKUKA VE HALKIN İRADESINE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURDAYIZ " VELİ AĞBABAYA ÇAMUR BULASMAZ "
BAŞKAN GEÇİT " VERDİĞİMIZ SÖZLERI BİR BİR YERİNE GETİROYORUZ "
MHP İL BAŞKANI GÖKHAN GÖK'TEN HEKİMHAN VE KULUNCAK ILÇELERİNE ZİYARET
BAŞKAN TAŞKIN TAŞTEPE REZERV ALANINDA İNCELEMELER DE BULUNDU
MALATYA VEKİLLERİNİN PERFORMANS KARNESİ
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DOĞAYA NEFES OLACAK ÇALIŞMA
MALATYA DA ADELET İÇİN GAZİANTEP YOLCULUGU TARİH OLUYOR
ARGUVAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU ATMALILAR DERNEĞINDEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK
CHP 23 NİSANDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU
MHP MALATYA İL BASKANI GÖKHAN GÖK " ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜDÜR "
KESKİNDEN 23 NİSAN MESAJI " ÇOCUKLARI ZEHİRLİYORLAR "
AĞBABA MALATYANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BALYAN KÖYLÜLERİ SESİNİ YÜKSELTTİ
HAMİT FENDOĞLUNU ANMA
KESKİN " EĞİTİMDE SON VERİLMELI "
MALATYA KATLİAMI "17 NİSAN 20 NİSAN 1978 "
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
