MEB de; liyakat yerine mülakat ..... Eğitime değil vakıflara para.....
Eğitim, 08 Şubat 2021 01:04
Malatya Eğitim – sen yürütme kurulu başkanı Kazım Albayrak yazılı bir açıklama yaparak milli eğitim bakanlığı bünyesinde yapılan yanlış uygulamaları dile getirerek yapılan yanlışları mahkemeye taşıdıklarını belirterek “ MEB’in Eğitim Yöneticilerini Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğini Yargıya Taşıyoruz!
Bugün eğitim hizmeti alanında yaşanan sorunların nedenlerine ışık tutan iki önemli gelişme yaşandı. İlk olarak öğrenciye, öğretmene, okul ihtiyaçlarına bulunamayan kaynak, Maarif Vakfı’na bulundu ve MEB bütçesinden yaklaşık 1,2 milyar TL Maarif Vakfı’na aktarıldı.
Okulların yüz yüze eğitime açıklaması için gerekli önlemler alınmamışken, öğrenciler uzaktan öğretime erişmede ciddi sorunlar yaşarken, işsiz öğretmenler atama beklerken MEB, vergilerimizle oluşan kamu kaynaklarını vakıflara, özel okullara aktarmayı sürdürmektedir.
İkinci olarak ise okul yöneticilerinin atanmasında liyakati ilke edineceğini duyuran MEB, Eğitim Bir Sen’in baskılarına dayanamayarak liyakat yerine mülakat tercihinde bulundu. Bugün resmi gazetede yayınlanan “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Ve Görevlendirme Yönetmeliği” kapsamında sözlü sınav uygulamasına yer verildi.
Halbuki MEB, 18.09.2020 tarihinde sendikamıza gönderdiği yönetmelik taslağında yönetici görevlendirmelerinde sözlü sınava yer vermemiş, liyakati esas alacağını ifade etmişti.
Belli ki sadece yazılı sınav sonuçlarına göre yönetici olamayanlar ya da yazılı sınavdan yüksek puan aldıkları için yönetici olmaları engellenemeyecek(!) olanlar gerçeği birilerini fazlasıyla rahatsız etmiştir.
Elbette, AKP il ve ilçe başkanlıklarının işe alınacak kişilerin listelerini hazırladığı, yandaş sendikaların mülakata çağrılan kişiler için öncesinde bilgi notları hazırladığı bir dönemde, mülakat yerine liyakatin esas alınması, kayırmacılık yerine hakkaniyetin ilke edinilmesi talebimiz, kadrolaşmayı amaç edinenler için rahatsızlık uyandıracaktır.
Ancak sorun kadrolaşmadan daha derin ve köklü bir sorundur. Sorun, öğrencilerin üstün çıkarını gözetmek yerine siyasi iktidarın çıkar ve talimatlarını gözeten kamu yöneticileri sorunudur.
Sorun, eğitim gibi önemli bir hizmet alanında öğretmenlerin iradesini yok sayan, hak ve hukuku elinin tersiyle kenara itebilen yöneticilerin eğitime yön vermeleri sorunudur! Sorun, okulların kapılarını eğitim biliminin temel öğelerine kapatıp, dini vakıf ve cemaatlere sonuna kadar açan okul yöneticileri sorunudur!
Eğitim Sen olarak, ilgili yönetmeliği yargıya taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir eğitim ortamının inşası için eğitim yöneticilerinin hakkaniyetli, adaletli, liyakatli, demokratik süreçlerden geçmeleri gerekmektedir. Bundan rahatsız olanlara sözümüz, sendikal hak ve özgürlüklerimizi öğrencilerimizin üstün yararı, eğitim emekçilerinin hakları için sonuna kadar kullanacağımızdır. “
Malatya Eğitim-Sen şb. yürütme kurulu adına
Şb. Başkanı Kazım Albayrak
Eğitim, 08 Şubat 2021 01:04
Yorumlar (0)
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI
AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "
ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK
ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "
MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI..!
TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE "
ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI: ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP
FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!
AAKÇADAGDA ILK PROJENIN TEMELI ATILDI
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALİ RENKLİ VE COŞKU DOLU ANLARA SAHNE OLDU
MALATYA'DA BİR STK , BİR VİZYON BİR İZ
MALATYANIN " SARI ALTINI " AVRUPA YOLLARINDA
CHP MALATYA'DA KRİZ DERİNLEŞIYOR: İKİ HAFTADIR YÖNETİM LİSTESİ H
Arguvanda birlik beraberlik aşureikrami
AĞBABA " SUÇUMUZ CHP 1. PARTİ YAPMAK "
BAŞKAN SADIKOĞLU: İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI VALİ YAVUZA İLETTİ.A
NATO ZİRVESİ VE BASIN
MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI
MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "
BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI
CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK
ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN
ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA SPORCU YETİŞTİ
BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "
BARIŞ YILDIZ " BU BİR GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİL KURULTAYIN İNTİKAMINI ALMA GİRİŞİMİDİR "
BARIŞ YILDIZ " BU KARAR HUKUKİ DEĞİLSIYASİ BİR TASARRUFTUR
DEMOKRASİ NÖBETİNE DAVET
CHP LI İL BAŞKANLARI " ÖNCE KURULTAY SONRA İKTİDAR "
MALATYALI PROF. DR. SEZAİ YILMAZLA GURUR DUYUYORUZ
