CHP İl Başkanı Kiraz ve Akçadağ Dayanışma Derneğinden Ortak Çağrı: Sultan suyu Harası Alanına Hipodrom Yapılmalı
Ekonomi, 05 Mart 2021 17:46
Akçadağ Dayanışma Derneği Başkanı Murat Maskar “Akçadağ Dayanışma Derneği yaklaşık yirmi aydır kurulan bir dernek. İki ay önce bir yönetim değişikliği yaptık. Yönetimimizde Akçadağ ilçemizi kucaklayan, Alevi’siyle, Sünni’siyle, Argalı’sıyla, Kürneli’siyle bir bütünlük oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Ortak değerimiz, amacımız Akçadağ. İlçemize kim değer katar bunlarla ilgili çalışmalar yürütüyoruz.
Sultansuyu Harası son zamanlarda gündemde. Birilerine peşkeş çekilmemesi için biz haraya sahip çıkacağız. Oraya yapılması için bir hipodrom yapılmasını istiyoruz. Hipodrom olursa şehrin o tarafları da gelişsin.
En azından Akçadağlı, Malatyalı ya da farklı memleketten hemşerimiz para kazanıp ekmek yiyebilsin, ailesine bakabilsin ve iş imkanı sağlasın. Vagon Onarım Fabrikası’nın Kızılay’a devredilmesi güzel bir şey oldu. Bir sürü vatandaşımız iş sahibi olacak. Biz tekrar bizleri misafir ettiğiniz için İl Başkanımız Enver Kiraz’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.
HEPİMİZİN DERDİ MALATYA OLMALI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Akçadağ Dayanışma Derneği Başkanı Murat Maskar ve yönetim kurulu üyelerine yönetimlerinin hayırlı olmasını diliyor, geldikleri için de teşekkür ediyorum. Akçadağ ilçesi önemli bir nüfusa sahip, diğer bir önemi de kayısı üretiminin dörtte birini Akçadağ gerçekleştiriyor.
Akçadağ ilçesi son dönemlerde hem dernekleriyle hem birlikleriyle birçok ilçeye de topluma da örnek olabilecek çalışmalar yürütüyorlar. Bu tür dernekleri her zaman destekleyen bir yapı içerisinde olduk.
Çünkü bunlar kendi kültürünü, gelenek ve göreneklerini yaşatmak için yola çıkmış olan, anlayışı da siyaset üstü sürdüren, kendi bulunduğu yörede birliği ve beraberliği sağlamaya çalışan, bir arada yaşamanın şartlarını arayan yapılar, bu anlamda önemli görüyoruz.
Başkanımızın da ifade ettiği gibi hepimizin derdi Akçadağ, Malatya. Bu memlekette birlikte yaşıyoruz. Hep birlikte bu memlekette huzur içinde yaşamanın yollarını bulmalıyız.
SULTANSUYU ÖZELLEŞMEMELİ, BÜYÜYÜP GELİŞTİRİLMELİ
Akçadağ Dayanışma Derneği Başkanı Murat Maskar’ın Sultansuyu Harası için söylediklerine katılıyorum. Oraya hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Zaman zaman çeşitli dedikodulara alet olan bir yer. Taşınacağı, özelleştirileceği şeklinde ifadeler kullanılıyor.
Buna karşı olduğumuzu Sultansuyu’nun Malatya’nın çok önemli bir değeri olarak bırakın özelleştirmeyi, aynı alana hipodrom yapılarak büyütülüp geliştirilmesini istiyoruz. Sultansuyu Türkiye’de hiçbir yerde görülmeyecek güzelliklere sahip safkan, Arap taylarının büyüyüp yetiştirildiği çok önemli bir merkez.
Bu merkezdeki tarihi binaların yıkılmak istenmesine, sosyal tesislerin kiralanmasına karşıyız. Bu tür adımlar Malatya’ya zarar verecektir. Apar topar yapılan kiralama işlemi iptal edilmelidir.
Akçadağ Dayanışma Derneği de uzun süredir birliğimize beraberliğimize önemli katkı sunuyor, hizmet ediyor. Bizlerde sizin çalışmalarınızı izliyoruz. Yaptığınız çalışmaları önemsiyoruz. Bizimde üzerimize ne düşüyorsa katkı sunmaya hazırız. Ziyaretlerinizden dolayı hepinize tekrar teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”
Ekonomi, 05 Mart 2021 17:46
Yorumlar (0)
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
MALATYA 2030 ORTAK AKIL ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Esenlik eski Genel MÜDÜRÜ VEYSEL TAY ' HERKES HESAP VERECEK
BELEDİYE BAŞKANI TAŞKIN ESNAF ODA BASKANLARINI ZİYARET ETTİ
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR VE ENGELLENEMEZ
BASIN MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN ORTAK ACIKLAMA
MALATYA HAYVANCILIKTA TÜRKIYE'NİN MERKEZİ OLUYOR
MALATYA TSO DA İSTİHDAMA VE YENİDEN İNŞAYA GÜÇ VERECEK PROJE
GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR
TESLİM ABDAL CEM EVİ İNŞAATI TEMEL BETONU ATILIYOT
BAŞKAN GEÇİT " BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLIĞIMİZIN GÜÇLENDİĞİ MÜSTESNA ZAMANLARDIR "
HALKIMIZ YİĞİT BİR EVLADINI KAYBETTİ
HASAN BASRİ ORHANDAN RAMAZAN BAYRAM MESAJI
EMİRCAN EREN " BAYRAMLAR DAYANIŞMANIN CÜÇLENDİĞİ GÜNLERDİR "
CHPİL BAŞKANI BARIS YILDIZDAN BAYRAM MESAJI
ESOB BAŞKANI KESKİN: ASIL BAYRAMI ÇARŞILARIMIZIN DOLUP TASTIGINDA YASAYACAĞIZ
AĞBABA'DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJİ: " BİZLERE YOL GÖSTEREN EN BUYÜK DEĞER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EMANET ETTİĞİ LAİK VE DEMOKRATİK CUMHURİYETTİR "
CHP İMAMOĞLU İÇİN SAHADA: DURMAYACAGIZ , SUSMAYACAĞIZ, BİR AN BİLE YORULMAYACAĞIZ
ARGUVAN BAYRAMA HAZIRLANIYOR
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
AV. AKDOĞAN KADINLARIN YASAM HAKKI PAZARLIK KONUSU EDİLEMEZ
