10 Ekim davasında "Adalet istiyorum" diyen yurttaş salondan çıkarılmak istendi
Yaşam, 13 Mart 2021 19:41
10 Ekim davasının 9. duruşmasında adalet istiyorum diyen kayıp yakını salondan çıkarılmak istendi. Avukatların ve müştekilerin itiraz etmesi üzerine mahkeme heyeti salonu terk etti.
10 Ekim Ankara Katliamı davasının 9’uncu duruşması, değişen heyetle bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada tanık olarak dinlenen Büşra Şahin'i sanık avukatının müdahale edip susturmaya çalışması gerginliğe neden oldu.
Duruma tepki gösteren ve "Adalet istiyorum" diyen kayıp yakını Kemal Kılıç, Mahkeme Başkanı tarafından "ismini söylemediği" iddiasıyla salondan çıkarılmak istendi. Avukatların ve müştekilerin itiraz etmesi üzerine Mahkeme Başkanı, heyetle birlikte duruşma salonunu terk etti. Bir süre sonra salona dönen Mahkeme Başkanı, avukatların savcıdan mütalaa bile alınmadığı yönündeki itirazlarına ve söz alma girişimlerine kulak tıkayarak duruşmayı 19 Mart'a erteledi.
HEYETİ DEĞİŞEN DAVAYA SAHİP ÇIKMAK İÇİN BİRÇOK KİŞİ KATILDI
10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın firari sanıklar yönünden devam eden davasında, 5 yıl boyunca dosyaya bakan heyet değildi. Davanın başından beri görevli olan Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın Yargıtay'a atanması ve diğer üyelerin başka yerlere görevlendirilmesi nedeniyle dosyaya yeni bir heyet atandı. Heyetin değişmesi, dosyanın bir an önce kapatılmak istendiği endişelerine yol açtı.
10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, emek ve demokrasi güçlerine davaya sahip çıkmak için duruşmaya katılma çağrısında bulundu.
Bunun üzerine çok sayıda aile ve saldırıda yaralananların yanı sıra birçok kişi duruşmaya katıldı. Destek için gelenler arasında KESK ve TTB temsilcileri, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Mülkiyeler Birliği Başkanı Dinçer Demirkent, CHP ve HDP milletvekilleri, TİP Genel Başkanı ve Milletvekili Erkan Baş, Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de yer aldı.
SANIK ZANA ALKAN'IN EŞİ BÜŞRA ŞAHİN TANIK OLARAK DİNLENDİ
Duruşmada sanıklardan Muhammed Zana Alkan'ın eşi Büşra Şahin tanık olarak dinlendi.
Sanıklardan sadece Alkan'ı tanıdığını söyleyen Şahin, 2014'te Mustafa Deniz Şahin ile görücü evlendirildiğini ve 3 ay sonra zorla Suriye'ye götürüldüğünü söyledi.
Şahin, Tabka'da 3 yıl yaşadığını, Şahin ölünce eniştesi Emrah Şahin'in kendisini Muhammed Zana Alkan ile evlendirildiğini söyledi.
Sonra ablasının da hastalıktan öldüğünü dile getiren Şahin kendisinin 1, ablasının 3 çocuğunu alarak kaçtığını söyledi. Şahin, Irak üzerinden Türkiye'ye geldiklerini anlattı.
SANIK AVUKATI, TANIĞI SUSTURMAYA ÇALIŞTI
Ardından katılan vekillerinin sorularını yanıtlayan Şahin'i sanık avukatı "Yanıt vermek zorunda değilsiniz" diyerek susturmaya çalıştı. Sanık avukatının bu tavrı salonda tepkilere yol açtı.
MAHKEME BAŞKANI SALONU TERK ETTİ
Sanık avukatına tepki gösteren, katliamda hayatını kaybeden CHP Malatya Gençlik Kolları Üyesi Mehmet Ali Kılıç'ın babası Kemal Kılıç, Mahkeme Başkanı tarafından salondan çıkarılmak istendi. Kılıç'ın "ismini beyan etmediğini" öne süren Mahkeme Başkanı, salondan çıkarılmasını istedi. Kılıç ise "Adalet istiyorum" dedi. Duruşmayı takip edenlerin tepki göstermesi üzerine tartışma büyüdü.
Salondan çıkarma yönünde ısrarcı olan Mahkeme Başkanı, bunun kabul edilmemesi üzerine heyetle birlikte duruşma salonunu terk etti.
"BİR KİŞİ ÇIKARILIRSA BİZ DE ÇIKARIZ"
Avukat Mustafa Kemal Gündüz, Mahkeme Başkanı ile yaptığı görüşmenin ardından salondakilere yaptığı açıklamada, "60 celse salondan çıkarma yaşanmadığını, ortada bir hakaret olmadığını söyledik. Mahkeme Başkanı salondan çıkarılmasında ısrar ediyor. Biz de kabul etmediğimizi, bir kişi çıkarılsa dahi bizim de çıkacağımızı söyledik" dedi.
DURUŞMA 19 MART'A ERTELENDİ
Heyet salona döndüğünde Mahkeme Başkanı, avukatların savcıdan mütalaa bile alınmadığı yönündeki itirazlarına ve söz alma girişimlerine kulak tıkayarak duruşmayı 19 Mart'a erteledi.
Yaşam, 13 Mart 2021 19:41
Yorumlar (0)

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...

" ÇARŞI " DA YAPILAN HATA İNÖNÜ CADDESİ'NDE YAPILMASIN

TÜRKİYE'Yİ SARSAN TBMM ESKI BASKANLARININ BİLDİRİSİ

Ramazan keskin " Malatya sahipsiz değildir "

Ağbaba muhtarlarla bir araya geldi."MALATYA YERİNDE DÖNÜŞÜMDE SINIFTA KALDI "

VALİ YAVUZ'DAN HIDIRELLAZ HAFTASI MESAJI

CHP MALATYA İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " GENEL BASKANIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR CHP DİMDİK AYAKTADIR "

TGC BAŞKANI BİLGIN " ÖZGUR BASIN İCİN MÜCADELE ÖZGÜR TOPLUM İÇİNDİR

BAŞKAN GEÇİT " İLÇEMIZDE MİLLETLE BÜTUNLEŞEN BELEDİYECİLIK ANLAYIŞI HAKİM OLUYOR "

BARIŞ GÜVERCİNI SIRRI SÜRUYA ÖNDER HAYATINI KAYBETTİ

BASKAN KILIÇ " BASIN ÖZGÜR KALDIKÇA DEMOKRASİ İŞLER

"ADALET VE DEMOKRASİ "ARIYORUZ!!

MALATYA " SON 150 YILIN BÜYÜK FELAKETİNİ YAŞADI "
