10 EKİM MAHKEME HEYETİ PROTESTO EDİLDİ
Yaşam, 13 Mart 2021 02:35
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Burada adil bir yargılama düzenini sağlamak sizin göreviniz. Burada sadece 'Adalet istiyorum' dedi, lütfen inatlaşmadan gerginlik yaratmadan yargılamaya devam edin" dedi.
Mahkeme Başkanı'nın salondan ayrılmadan önce "Gelecek celse aynı durumla karşılaşırsak aynı şekilde devam ederiz" tehdidi salondakilerin protestosuna neden oldu. Salondakiler ayağa kalkarak sıralara vurdu, alkışlar ve yuhalamalarla heyetin tavrına tepki gösterdi.
ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA: ADALET TALEP EDENLERE HAKSIZLIK YAPILDI
10 Ekim davasının 9. duruşmasının ardından açıklama yapıldı
Duruşmanın ardından adliye önünde toplanan aileler, "10 Ekim'i unutma, unutturma" sloganları attı.
Burada açıklama yapan Avukat Mehtap Sakinci Coşgun, "Bir arkadaşımızın 'Adalet istiyoruz' demesinin ardından salondan çıkarılmasına tanık olduk" dedi.
Bunun katliamda hayatını kaybedenlere, ruhen ve bedenen yaralananlara ve adalet talep edenlere yapılmış bir haksızlık olduğunu belirten Coşgun, "Mahkeme Başkanı'nın 'O çıkmazsa ben gelmem' tavrını sizlerin takdirine bırakıyoruz.
Bugün evladını yitiren bir babayı salondan çıkarmak, acısının yok sayılmasıdır. Bu katliamın nasıl yapıldığını söylüyoruz. Bu davanın daha güçlenerek, en az iki salonu doldurarak yapılmasını istiyoruz. Bu salonları yine adalet talebiyle dolduracağız" diye konuştu.
"EN BÜYÜK ADALETSİZLİĞİ ADALET SARAYINDA YAŞIYORUZ"
"Adalet istiyorum" dediği için salondan çıkarılmak istenen Kemal Kılıç, "Adalet aramak için geldik ama gördük ki en büyük adaletsizliği adalet sarayında yaşıyoruz" dedi.
Kılıç, "Sanık avukatı, avukatlarımıza diyor ki 'Çapraz sorgulama yapamazsın', peki bu tanık neden geldi? Ben bu hukuksuzluğa itiraz ettim, adalet istiyorum dedim. Ben evladımı kaybettim, 26 yaşında pırıl prııl üniversite öğrencisini... IŞİD’liler ödüllendiriliyor, evlat acısı yaşayan babalar salon dışına çıkarılmaya çalışılıyor. Bu itirazım da sürecektir” dedi.
EMEP: MAHKEMELER İKTİDAR GİBİ YAKLAŞIYOR
EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de “Anlaşılıyor ki bu dava hızlı bir şekilde bitirilmek isteniyor. Bu davanın sonuçları üzerinden özellikle siyasi sorumluların yargılanması bütün bağlantıların açığa çıkması gerekir.
Mahkeme heyetinin odaklanması gereken bu. Orada müşteki olarak bulunan, soru sorma hakları olan acılı ailelerle inatlaşmanın bir gereği yok. Siyasi iktidar açısından nasıl yaklaşılıyorsa mahkemelerin de öyle yaklaştığını görüyoruz. Emek Partisi olarak 16 parti üye ve yöneticimizi kaybettiğimiz bu katliamın davasında tarafız.
Aileler salonda azarlayarak bir sonuca varılamaz. 10 Ekim Katliamı Türkiye’nin en büyük siyasal cinayetidir. Türkiye canlı bombalar tarihi ile yüzleş ilmelidir. Bu olmadan insan hakları eylem planının, reformların, sivil anayasanın bir inandırıcılığı olmaz” diye konuştu.
DURUŞMA ÖNCESİ AİLELER ANKARA GARI ÖNÜNDE ADALET TALEP ETTİ
Katliamda yaşamını yitirenler duruşma öncesi, katliamın gerçekleştiği Ankara Garı önünde anıldı. Burada açıklama yapan aileler, “65 aydır taze acımızla, adalet arayışımıza, mücadelemize devam ediyoruz. "Bugün eğer sisteme, düzene ve saldırılara karşı gelmek istiyorsak bu alanları doldurmak zorundayız. Bu barış, demokrasi ve insan hakları isteyen herkesin bir sorumluluğudur” dedi.
Anmaya EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut da katıldı.
Aileler, açıklamanın ardından duruşmanın yapılacağı adliyeye geçti.
NE OLMUŞTU?-DAVA SÜRECİ
10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nde 103 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin yargılama sürüyor. 7 Kasım 2016’da başlayan dava, iki yıl sonra 9 sanık hakkında 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilerek sona ermişti.
Ardından firari sanıklar yönünden ayrılan dosyanın dava süreci 2018 yılında başladı ve örgüt yöneticiliğinden cezalandırılan Erman Ekici hakkında “insanlığa karşı suç”tan hazırlanan iddianame ile birleştirildi.
Firari sanıklar ve insanlığa karşı suç yönünden hala devam eden davada, ne firari sanıklar ne yakalandı ne de onların yakalanmamasında sorumluluğu olan kamu görevlilerinin yargılanmasına ilişkin talepler kabul edildi.
Sanık sandalyelerinin iki yıldır boş kaldığı davanın başında beri hakimi olan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selfet Giray ise geçtiğimiz Kasım ayında Yargıtay'a atandı. Giray’ın atanmasının yanı sıra savcı ve diğer üyeler de değişti
Yaşam, 13 Mart 2021 02:35
Yorumlar (0)

BARIŞ YILDIZ " DEMOKRASIYI AYAKLAR ALTINA ALMA GİRIŞİMLERİNE ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ "

MUHARREM AYI SADECE MATEM DEĞİL AYNI :AMANDA BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK AYIDIR "

CHP HEYETİ BASBAĞLARA GİDİYOR

MUHALİF BASIN SUSTURULAMAZ

AĞBABA " ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK "

ARAPKİR DE ETKİNLIKLER BİTMİYOR

BARIŞ YILDIZ DAN MITINGE DAVET " BU SADECE MİTING DEGİL, ADALET İÇİN DIRENİŞTİR "

BATTALGAZİ'DE HAFTA SONU DOLU DİZGİN GEÇTİİN

CHP MALATYA'DA GECE MİTİNGİ YAPACAK

FİKRİ SAĞLAR " KEMAL KILIÇDAROĞLUNA AÇIK ÇAGRIMDIR

OYUNU GÖRMEK VE BİRLİKTE BOZMAK ZAMANI

KILIÇDAROĞLU'NA BİR ÇAĞRIDA ALEVİLERDE: BU KİRLİ OYUNU BOZABILIRSINIZ

BAŞKAN GEÇİT "MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN VE PAYLASMA AYIDIR

BATTALGAZİ BELEDİYESİ GELECEGIN SANATCILARINI YETİSTİRİYOR

BATTALGAZİ BELEDIYESİ GELECEĞİN SANANATÇILARINI YETİSTİRIYOR

Keskin " Muharrem ayı sabrın teslimiyetin ve kardeşliğin zamanıdır "

CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " MUHARREM AYI KERBELA ADALET VE DİRENİŞİN EVRENSEL SEMBOLÜDÜR"

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AİLE YILINA YÖNELİK ETKİNLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE PARKLARA " YAZ" DOKUNUŞU

MEDYA DAYANIŞMA GURUBU: " GAZETECİLIK SUÇ DEĞİLDİR " FATİH ALTAYLININ TUTUKLANMASI GAZETECILIGE VE DÜŞUNCEYE AĞIR DARBEDİR

İL İL TESLİM EDİLEN KONUT VE İŞ YERİ SAYISI

TSO BASKAN YARDIMCISI BASRİ ILHAN " KURU KAYSIDAKİ ÐÜŞÜS TÜM ÜLKEYİ İLGİLENDİRİYOR "

CÜBBELİ AHMET ZİRAI DON OLAYINI " ZİNAYA " BAĞLADI CHP DEN TEPKİ GELDİ " MALATYALILARDA ÖZÜR DILESİN "

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?
