Tüm. Köy. Sen Ekonomik Reform Paketinde çiftçiler unutuldu.
Siyaset, 16 Mart 2021 08:48
Malatya “tüm köy sendikası şube başkanı Ali Gürel yazılı bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın açıklamış olduğu “ ekonomik reform paketi “ ni eleştirerek bu pakette köylü çiftçi yok dedi
Konu ile ilgili açıklama yapan Ali Gürel “ Üreticiye, köylüye, çiftçiye şok! Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan ‘’Ekonomik Reform Paketi’’nde çiftçiler unutuldu. Tarım Kredi Kooperatifi ile bankalara olan kredi borçlarının uzun vadede ötelenmesi, kredi borç faizlerinin silinmesi, yeni kredi için destek verilmesi yönünde oluşan beklentiler boşa çıktı. Deyim yerinde ise çiftçilerimiz hayal kırıklığına uğradı.
Tarım kesiminde, çiftçi ve besici, girdi fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle ciddi bunalımlar yaşanmaktadır. Yem fiyatındaki artışlar hayvancılığı adeta tehdit etmektedir. Daha önce de söyledik; çiftçiler 7 ay önce 1800 TL olan üre gübresini şimdi 3100 TL’ye almak durumdalar.
Tohum, ilaç ve yer altından çıkarılan sulama suyu için kullanılan elektriklerin yarattığı fatura artışları çiftçiyi borcunu ödeyemez duruma sürüklemiştir. Yeme % 70,gübreye %80 civarında zam yapıldı. Bu taleplerden dolayı daha önce 5 kere Ankara’ya giden üretici çiftçiler, neredeyse çalmadık kapı bırakmadılar.
Başta tarım bakanlığı, hükümet yetkilileri ve muhalefet olmak üzere her kesimle görüşen çiftçiler her seferinde eli boş dönmüşlerdir. Çiftçilerimiz Ekonomik Reform Paketi’nden de umduklarını bulamadılar.
2006 yılında çıkarılan Tarım Kanunu’nun 21. maddesine göre çiftçiye verilmesi gereken milli gelirin %1 tutarındaki destek için, çiftçilerimiz devletten 210 Milyar alacaklı durumda. Maalesef bu desteği alamadıkları gibi 2 Milyon çiftçimiz bankalara, Tarım Kredi Kooperatifi’ne, piyasaya 180 Milyar civarında borçludur.
Çiftçimiz bu paketten pandemi koşullarında destek beklerken tam anlamıyla hayal kırıklığına uğramışlardır. Bu da yetmiyormuş gibi Gıda Enflasyonuyla Mücadele adı altında çiftçilerimiz, üreticimiz baskı altına alınmak istenmektedir.
Kısacası, iktidar tarımda yaşanan sorunları görmezden gelmektedir. Gıdada ciddi sıkıntıların oluşacağını ne yazık ki dikkate almamaktadır. Üretici köylüler, çiftçiler, besiciler için ‘’Ekonomik Reform Paketi’’ , ‘’eski tas eski hamam’’ ifadesiyle anlam bulan bir sonuç üretti.
Değerli çiftçilerimiz sevgili Malatyalılar, Tüm Köy Sen ( Tüm Üretici Köylüler Sendikası) olarak, bütün bu sorunlarımızın çözümü için üretici köylülerimizi sendikamıza üye olamaya, örgütlenmeye, hep birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”
Tüm Köy Sen Malatya Şube Başkanı
Ali GÜREL
Siyaset, 16 Mart 2021 08:48
Yorumlar (0)
ESENLİKTE SKANDALIN FATURASI KESILDİ: VEYSEL TAY GÖREVDE ALINDI
MTÜ DEN BÜYÜK BAŞARI: KANSER ARAŞTIRMALARINA KATKI SAĞLAYACAK
MALATYA VALİLİGİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
MALATYA'DA NEWROZ COŞKUYLA KUTLANDI
ÇADIR CEM EVİ GERÇEK OLDU
AĞBABA " BİR BAŞKA ÜLKENIN ÜRÜNÜNÜN MALATYA KAYISISI GİBİ TANITILMASI CİNAYETTİR "
MESOB BAŞKANI KESKİN ESNAFIN TALEPLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞANA İLETTİ
BATTALGAZİ'DE 8 MARTA ÖZEL KADIN EMEĞİ SERGİSİ
AV. AKDOĞAN KADINLARIN YASAM HAKKI PAZARLIK KONUSU EDİLEMEZ
BU GÜN 8 MART
İMAM OĞLUNDAN MALATYALILARA MEKTUP. YILDIZ " TÜM BASKILARA KARŞI BİZ TÜRKIYE YE UMUT OLACAĞIZ :
BARIŞ YILDIZ " FUZULİ CADDESINDE KI MAGDURİYET BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİDİR "
AĞBABA " EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN 40 PİDE ÇALINDI "
MALATYA ATTARLAR ODASI BAŞKANI ORHAN; " KOSGEB KREDİLERİ İĶI YIL ERTELENMELİ "
ADD DE MİLLİOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
BAŞKAN GEÇİT " ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ , SAHADA ÇALIŞIYORUZ "
MALATYA DA MAAŞ ALAMAYAN FABRİKA İŞÇİLERİ AYAKLANDI
MALATYA KAYISISI GELECEK STRATEJİLERI RAPORU, RİSKLER TEHDİTLER, FIRSATLAR
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
