Tüfenkci Sultansuyu İddialarını Yalanladı

Siyaset, 26 Mart 2021 13:33

Tüfenkci Sultansuyu İddialarını Yalanladı

 

 

                 Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Gazeteciler Cemiyetine Hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Tüfenkci'yi Cemiyette ağırlayan MGC Başkanı Vahap Güner "siyasetçilerimizin partilerinde önemli görevlere seçilmeleri bizleri hep mutlu eder.

                   Ancak şimdi Malatya'ya hakkı olan Bakanlık verilmelidir" diyerek eski Bakan Tüfenkci'ye Sultansuyu Harasında ki özelleştirme çalışmalarını sordu. Bakan Tüfenkci, Sultan suyu Harasındaki iddiaların duyumlardan ibaret olduğunu belirterek "Hiçbir milletvekilimizin kiralama veya özelleştirme ile ilgisi yok, yakından takip ediyoruz. Kimse bunun üzerinden siyasi rant yapmaya çalışmasın" dedi.

 

MALATYA'YA BAKANLIK VERİLMEİLİDİR

 

               AK Parti'nin 7. Olağan Kongresinde yeniden MKYK Üyeliğine seçilen Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, geçtiğimiz günlerde yapılan Olağan Genel Kurulda Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilen Vahap Güner ve Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

                 Ziyarette eski Bakan Tüfenkci'ye MKYK üyeliğine seçilmesinden dolayı tebrik eden MGC Başkanı Vahap Güner  "Siyasetçilerimizim Milletvekillerimizin partilerinde önemli görevlere seçilmeleri bizler mutlu eder. MHP'de 4 hemşerimizin partilerinde görevlere seçilmesi bizi memnun etmiştir.

CHP Milletvekilinin Genel Başkan Yardımcısı olması sevincimizi artırmıştır. AK Parti de Sayın Tüfenkci ve Öznur Çalık Vekilimizin MKYK'ya seçilmeleri bizleri umutlandırmıştır. Ancak bundan sonra beklentimiz Malatya'ya bir Bakanlık verilmesidir.

                  Malatya siyasal olarak da potansiyel olarak da verdiği oy desteğiyle de bir bakanlık verilmesini hak etmiştir. AK Parti Yöneticilerine buradan sesleniyoruz; Malatya'ya hakkı olan Bakanlığı veriniz" dedi.

 

SULTANSUYU HARASI İLE İLGİLİ İDDİALAR

 

                Malatya'da yaklaşık bir aydır Sultansuyu Harası ile ilgili iddiaların konuşulduğunu kaydeden MGC Başkanı Vahap Güner, "Sayın Bakanım, bir aydır Malatya'da gündem Sultansuyu Harası konuşuluyor.

                 Yapılan kiralama işiyle birlikte 5 bin dönüm alanın Beton Santralı, Güneş Enerji santralı gibi işler için kiralandığı ya da özelleştirildiği iddia ediliyor. Siyasetçiler ima ediliyor, bu konuda açıklama yaparsanız memnun oluruz" diye sordu.

                  Ziyarette açıklamalarda bulunan Bülent Tüfenkci, AK Parti'nin 7. Olağan Kongresine değindi. Kongrenin büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştiğini belirten Tüfenkci "Pandemi sürecine rağmen çok başarılı bir kongre oldu.  İnsanlar 81 ilden Ankara’ya akın etti. Bütün arkadaşlarımızın sahada olması adına önemli bir kongreydi.

                     Kongrede seçilen bütün arkadaşlarımızı tebrik ederiz. Malatya’da da Öznur Hanım ve ben yönetime girdik. Milliyetçi Harekât Partisi’nden de Mehmet Fendoğlu Beyin yönetime girmesi Cumhur ittifakının Malatya’daki sorumluluğunu arttırdı.

                    CHP Milletvekilinin Genel Başkan Yardımcısı olması muhalefetin gücünü artırır. Malatya’nın siyasette güçlü olması demek hizmet alma potansiyelinin de yüksek olması demektir" şeklinde konuştu.

 

"Kimse üzerinden siyaset yaparak kimseye iftira atmasın"

 

                Son günlerde tartışma konusu olan Sultansuyu Harası ile ilgili de konuşan Tüfenkci, "Sultan suyu harası Malatya’nın ortak değeri. Sultan suyu harasının geliştirilmesi ve önemli oranda Malatyalıların göz bebeği olarak korunmasında geçmişteki düşüncelerimiz belliydi yine bu noktada düşüncelerimiz aynı.

                   Elbette bazı hizmetlerin kiralanarak yapılması noktasında hizmet alımları yapılabilir ama yapılış şeklinin doğru olmadığını düşünen birisi olarak kiralama işinin özellikle Malatya kamuoyunu bilgilendirmeden yapılmasını doğru bulmadığımızı dile getirmiştik. 

                    Bununla ilgili Tarım Bakanımızla, yardımcıları ile ve müdürlerimiz ile görüşmelerimiz sürüyor. Bunun üzerinden birilerinin rol kapma çabasını da doğru bulmuyorum. Bu konu üzerindeki tartışmaların Milletvekillerimizi töhmet altında bırakma ve siyaseti yıpratma amacı taşıdığını da görüyoruz. Herkes işini yapsın.

                   Kimse onun üzerinden siyaset yaparak kimseye iftira atmasın. Bütün Milletvekillerimiz adına söylüyorum orada hiçbir milletvekilimizin ne kiralamada ortaklıkları var ne de en ufak çıkarları var. Mehmet Fendoğlu Milletvekilimiz olmak üzere tüm milletvekillerimiz üzerine düşeni yapıyor. Ve duruşları da net bunu kullanarak kendilerine pay çıkarmalarını da yadırgıyoruz.

 

"Sultansuyunda ispat etmeyen müfteri konumundadır"

 

                  Bir Milletvekilimizin kalkıp Milletvekillerinin bu işte parmağı var demesi yanlış. Eğer parmakları varsa ispat etsinler ispat etmeyen müfteri konumundadır. Daha ağır kelimeler kullanılır ama benim yapım buna uygun değil. Bu nokta da Malatya sahipsiz değil.

                     Malatya her zaman üzerine düşeni yapar. Birlik olma zamanı iken bunun üzerinden ayrıştırma yapmak yadırgadığımız bir konu. Eğer yapılacak bir şey varsa hep beraber yaparız. Bugüne kadar siyaseti hep samimi yaptık. Bundan sonrada aynı samimiyet üzerinde yolumuza devam edeceğiz.

                  Sultan Suyu Harasının özelleştirilmesini bugüne kadar kabul etmedik bundan sonrada kabul etmeyiz. Nasıl şeker fabrikasını bundan istisna tuttuysak sultan suyu harasında da böyle bir tehlike varsa ki şuanda yok ama biz gerekeni yaparız.

                  Herkes rahat olsun. Birlikte hareket ederek bu sorunu nasıl çözeriz mantığı içerisinde bakmamız lazım. Bunun üzerinden siyasi rant yapmaya kimse çalışmasın. Maksadımız üzüm yemekse bağcıyı dövmekle işi hallettik sanmayalım" diye konuştu.

Siyaset, 26 Mart 2021 13:33

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN

MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN

GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "

GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "

MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI

MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI

DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI

DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI

AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "

AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "

ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK

KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK

ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ  NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "

ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "

MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ  BAŞLADI..!

MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI..!

TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN

TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE  "

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE "

ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI:  ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR

ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI: ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP

FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!

FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!

AAKÇADAGDA ILK PROJENIN TEMELI ATILDI

AAKÇADAGDA ILK PROJENIN TEMELI ATILDI

28. YEŞİLYURT KÜLTÜR  SPOR VE KİRAZ  FESTİVALİ RENKLİ VE  COŞKU DOLU ANLARA SAHNE OLDU

28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALİ RENKLİ VE COŞKU DOLU ANLARA SAHNE OLDU

MALATYA'DA BİR STK , BİR VİZYON BİR İZ

MALATYA'DA BİR STK , BİR VİZYON BİR İZ

MALATYANIN  " SARI ALTINI " AVRUPA YOLLARINDA

MALATYANIN " SARI ALTINI " AVRUPA YOLLARINDA

CHP MALATYA'DA KRİZ DERİNLEŞIYOR: İKİ HAFTADIR YÖNETİM LİSTESİ H

CHP MALATYA'DA KRİZ DERİNLEŞIYOR: İKİ HAFTADIR YÖNETİM LİSTESİ H

Arguvanda birlik beraberlik aşureikrami

Arguvanda birlik beraberlik aşureikrami

AĞBABA " SUÇUMUZ CHP 1. PARTİ YAPMAK "

AĞBABA " SUÇUMUZ CHP 1. PARTİ YAPMAK "

BAŞKAN SADIKOĞLU: İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI VALİ YAVUZA İLETTİ.A

BAŞKAN SADIKOĞLU: İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI VALİ YAVUZA İLETTİ.A

NATO ZİRVESİ VE BASIN

NATO ZİRVESİ VE BASIN

MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI

MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI

MUHARREM ORUCU  ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ

MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ

AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "

AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "

BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET

BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET

28. YEŞİLYURT KÜLTÜR  SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK

28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK

BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI

BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI

CHP 13 İLÇE  BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK

CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK

ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ

ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ

TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN

TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN

ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA  SPORCU YETİŞTİ

ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA SPORCU YETİŞTİ

BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN  E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "

BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "

BARIŞ YILDIZ "  BU BİR GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİL KURULTAYIN İNTİKAMINI ALMA GİRİŞİMİDİR "

BARIŞ YILDIZ " BU BİR GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİL KURULTAYIN İNTİKAMINI ALMA GİRİŞİMİDİR "

BARIŞ  YILDIZ " BU KARAR HUKUKİ DEĞİLSIYASİ BİR TASARRUFTUR

BARIŞ YILDIZ " BU KARAR HUKUKİ DEĞİLSIYASİ BİR TASARRUFTUR

DEMOKRASİ NÖBETİNE DAVET

DEMOKRASİ NÖBETİNE DAVET

CHP LI İL BAŞKANLARI " ÖNCE KURULTAY SONRA İKTİDAR "

CHP LI İL BAŞKANLARI " ÖNCE KURULTAY SONRA İKTİDAR "

MALATYALI PROF. DR. SEZAİ YILMAZLA GURUR DUYUYORUZ

MALATYALI PROF. DR. SEZAİ YILMAZLA GURUR DUYUYORUZ