Parti yöneticimiz Hasan Balinin Emek Partisi haricinde Hiç bir politik yapı ya da örgütle ilişkisi bulunmamaktadır.
Siyaset, 29 Mart 2021 13:41
Haber; Berfin Güler
Emek partisi il başkanlığı bir süre önce gözaltına alınan ancak Akçadağ Sulh ceza mahkemesince adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Hasan bali ile ilgili yaptıkları yazılı açıklama da Malatya valilikçe yayınlanan basına servis edilen bildirisinde bazı eksik ve yanlış bilgiler yayınlanmıştır.
Konu aşağıda anlatılan şekli iledir düzeltilmesini önemle talep ediyoruz dediler
Konu ile ilgili açıklama yapan EMEK Partisi il başkanı Şerif Demirel “ Parti Üye ve Yöneticilerimize Yönelik Gerçekleştirilen Siyasi Operasyonlardan Vazgeçilmelidir.
25 Mart tarihinde Malatya Akçadağ ilçesinde jandarma tarafından yapılan ev baskınlarıyla iki kişi gözaltına alınmıştır
Gözaltına alınan şahıslardan birisi partimiz eski dönem il yöneticisi ve bu dönem il disiplin kurulu üyesi Hasan Bali’dir. Gözaltı işleminin ardından Malatya valiliği tarafından haber ajanslarına gönderilen bülten doğrultusunda “İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü DHKP-C adına sosyal medya hesaplarından propaganda yapan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere yapılan baskında, 2 kişi yakalanıp, gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 3 av tüfeği, kurusıkı tabanca, 58 örgütsel içerikli kitap ve 2 cep telefonu ele geçirildi.” Şeklinde haberler yapıldı.
Akçadağ ilçe jandarma ekipleri tarafından yapılan ev aramalarında ele geçirildiği ifade edilen ve fotoğrafları çekilerek basına servis edilen örgütsel doküman diye nitelendirilen yayınlar tamamen yasal olarak süreli yayın yapan Teori ve Eylem dergisi, Dilop dergisi, Birlik ve Mücadele dergisidir. Yine bunlar gibi yasal olarak kitapevlerinden temin edebileceğiniz bazı kitaplardır.
Ele geçirildiği söylenilen av tüfekleri ise ruhsatlıdır. Sadece vizesi dolmuştur buna dair işlemin yapılması durumunda geri verileceği ifade edilmiştir. Peki tamamen yasal olan dergi ve kitaplar. Nasıl örgütsel doküman sayılabiliyor. Bunların fotoğrafları çekilerek yasadışı bir yayınmış gibi lanse ediliyor.
Hasan Bali’ye savcılık ifadesinde sorulan sorularda 12 Mart muhtırasının ardından 6 Mayıs 1972 idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın resimlerinin bulunduğu sosyal medya paylaşımları ile o dönemin öğrenci hareketinin içerisinde yer alan devrimcilerin resimlerini paylaştığı, gerekçeleriyle gözaltına alındığı anlaşılmıştır.
Parti yöneticimiz Hasan Bali savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilmiş ve sulh ceza hâkimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Soruşturma dosyasında bahsedilen resimleri paylaşmak suç değildir. Hukuken de daha önce birçok görülen davalarda bu resimlerin paylaşılmasının suç unsuru sayılamayacağı görülen mahkemeler sonucunda adli makamlar tarafından kabul edilmiştir.
Son yıllarda sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar üzerinden gerçekleştirilen bu tür gözaltılar tamamen siyasidir. Muhalif kesimleri baskılamak üzere gerçekleştirilmektedir. Parti yöneticimiz Hasan Bali’nin Emek Partisi haricinde hiçbir politik yapı ya da örgütle ilişkisi bulunmamaktadır. Parti yönetici ve üyelerimize yönelik bir süredir devam eden bu tutumdan biran önce vaz geçilmelidir.
Malatya Valiliği 25 Mart tarihinde basına servis ettiği haber ve fotoğraf için bir an önce tekzip yayınlamalıdır.
Emek Partisi
Malatya İl Başkanı
Şerif DEMİREL
Siyaset, 29 Mart 2021 13:41
Yorumlar (0)

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...

" ÇARŞI " DA YAPILAN HATA İNÖNÜ CADDESİ'NDE YAPILMASIN

TÜRKİYE'Yİ SARSAN TBMM ESKI BASKANLARININ BİLDİRİSİ

Ramazan keskin " Malatya sahipsiz değildir "

Ağbaba muhtarlarla bir araya geldi."MALATYA YERİNDE DÖNÜŞÜMDE SINIFTA KALDI "

VALİ YAVUZ'DAN HIDIRELLAZ HAFTASI MESAJI

CHP MALATYA İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " GENEL BASKANIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR CHP DİMDİK AYAKTADIR "

TGC BAŞKANI BİLGIN " ÖZGUR BASIN İCİN MÜCADELE ÖZGÜR TOPLUM İÇİNDİR

BAŞKAN GEÇİT " İLÇEMIZDE MİLLETLE BÜTUNLEŞEN BELEDİYECİLIK ANLAYIŞI HAKİM OLUYOR "

BARIŞ GÜVERCİNI SIRRI SÜRUYA ÖNDER HAYATINI KAYBETTİ

BASKAN KILIÇ " BASIN ÖZGÜR KALDIKÇA DEMOKRASİ İŞLER

"ADALET VE DEMOKRASİ "ARIYORUZ!!
