DEVA PARTİ Şiddete suskun kalmayacağız!
Siyaset, 30 Mart 2021 23:56
DEVA Partili Kadınlar Danıştay’a Yürüyerek İstanbul Sözleşmesi’nden Çekilme Kararının İptali İçin Dava Açtılar
İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepki gösteren DEVA Partilikadınlar parti Genel Merkez binası önünde buluşarak, kararın iptali için dava açmak üzere Danıştay’a yürüdüler. Yapılan basın açıklamasında “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı hukuka aykırıdır, yok hükmündedir. Tanımıyoruz!” dediler.
İstanbul Sözleşmesi, tam adıyla “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nden çekilme kararına tepki gösteren DEVA Partili kadınlar kararın iptali için Danıştay’a dava açtı.
Geçen hafta başlatılan ‘DEVA Yaşatır’ kampanyası ile birlikte hem ülke genelinde hem de Change.org platformu üzerinden bir imza kampanyası başlatan DEVA Partili kadınlar, bugün ise parti Genel Merkez binası önünde buluşarak Danıştay’a yürüdüler.
Kararın iptali için Danıştay’a dava açan kadınlar, “Bu hukuksuzluğun ve keyfiliğin düzeltilmesi için Danıştay’a dava açıyoruz, eş zamanlı olarak tüm ülkede birçok ilimizde davalar açılıyor, farklı illerimizde birçok kadın vekâletleriyle bu davaya dâhil oluyor” açıklaması yaptılar.
‘Geleneksel aile yapısı için tehdit değil’
Danıştay önünde yapılan basın açıklamasında, “İstanbul Sözleşmesi aile kurumu ya da geleneksel aile yapısı için bir tehdit değildir. Aksine aile kurumu içinde şiddet gören kadın ve kız çocuklarını koruyan, şiddeti yaşam boyu süren işkence ve kader olmaktan çıkaran bir sözleşmedir.
Şiddetin toplum ve aile yapısı içinden arındırılmasını sağlayan koruyan, önleyen mekanizmalar içeren uluslararası uygulanan bir anlaşmadır” denildi.
‘Şiddet sustukça çoğalır’
Açıklamada bu karar karşısında susmanın şiddete destek vermek olduğu şu sözlerle ifade edildi: “Biz kadına yönelik şiddete sessiz kalmanın, şiddete ortak olmak anlamına geldiğini bilerek; şiddet sustukça çoğalır diyerek, şiddet karşısında susmayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.Şiddete uğrayan her bir kadının arkasında susmayan DEVA’lıkadınlar olarak duracağımızın bilinmesini istiyoruz. DEVA YAŞATIR diyerek, şiddetsiz bir Türkiye, şiddetsiz bir Avrupa ve şiddetsiz bir dünya için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.”
Yok, hükmündeki karar düzeltilsin!
Açıklamada ayrıca 10 yıl önce TBMM tarafından onaylanan bir sözleşmeden ancak TBMM kararıyla çekilmenin mümkün olduğu vurgulandı: “2011 yılında Ak Parti hükümeti tarafından imzalanan İstanbul Sözleşmesi’nden şimdi, üzerinden 10 yıl geçmişken, sırf bazı kesimleri memnun etmek adına çekilme kararı verilmesi yersizdir, hukuksuzdur, mesnetsizdir.
10 yıl boyunca yürürlükte kalan bir sözleşmeyi sudan bahanelerle, üstelik usule aykırı olarak geçersiz saymaya kalkmak kimsenin yetkisinde değildir. TBMM’den onaylanarak geçen uluslararası bir sözleşmeden ancak TBMM kararı ile geri çekilmek mümkündür. Çıktık, oldu, bitti açıklamaları tek taraflıdır.
Hukuken yok hükmündedir. Biz bugün bu hukuksuzluğun, yok hükmündeki çekilme kararının düzeltilmesi için Danıştay’a davamızı açıyoruz.
İşte tam bu noktada Danıştay yetkililerinden beklentimiz; ‘İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmenin iptali’ ne yönelik açtığımız davanın kararını hiçbir etki altında kalmadan, tüm şiddet gören kadınları vicdanlarında hissederek, vicdanlarının sesini dinleyerek, Türkiye’deki tüm kadınlar için vermeleridir.
Biz inanıyoruz ki Türkiye devleti bir hukuk devletidir.”
Siyaset, 30 Mart 2021 23:56
Yorumlar (0)

AGBABA'DAN MERKEZ BANKASI BASKANI KARAHANA: " ENFLASYONUN SEBEBİ YASTIK LOBİSİ OLDU "

BASKAN GEÇİT MAHALLERI GEZEREK TALEPLERI DİNLİYOR,ÇÖZÜM ÜRETİYOR

MALATYA NIN O ÜRÜNÜNDEN 15 IN ÜZERİNDEN YAN ÜRÜN ÜRETİLİYOR

ARGUVAN BELEDIYE BAŞKANI ERSOY ERENIN MISAFIRLERI

ASLANTEPE HÖYÜĞÜN'DE KARŞILAMA MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

MALATYA DA ILK KEZ GASTROENTEROHEPRTOLOJİ GÜNLERİ DÜZENLENDİ

YILMAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

" GAZETECIYE YUMRUK DEMOKRASİYE DARBE :

AGBABA " DİNİ İNANCI NE OLURSA OLSUN MAZLUM MAZLUMDUR "

CHP YESILYURT İLÇE BAŞKANI MAZBATASINI ALDI

MALATYA KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞUYOR

MAGİNDER DEN MESOB BASKANI KESKİN E ZIYARET

SOSYAL MEDYA'DAKİ KAYISI FABRİKALARINA YÖNELİK İDDİALARA RAMAZAN ÖZCAN'DAN YANIT

MALATYA KRİTERLERİ İLE DÜNYAYA AÇILAN BAŞARI KAPISJ

CHP MALATYA MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA " YAPILACAK İLK SEÇİMLERDE CHP TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ YONETECEK "

ÇGD " TELE 1 E YONELIK BU UYGULAMA KABUL EDILEMEZ "

BATTALGAZI BELEDIYE SPORCU ZAGREPTE MADALYA KAZANDI

AGBABA " DEPREMZEDENİN KİRA YARDIMINI KESMEK VIJDANSIZLIKTIR"

YESILYURT BELEDİYE'SİNİN MİLLİ SPORCUSU AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

MESOB BASKANI KESKIN DEN AHİLİK HAFTASI " BİRLİK DAYANIŞMA VE ADALET "

BAŞKAN GEÇİT " İKİNCİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİMİZİ İLÇEMİZE KAZANDIRACAGIZ

MEYDANLARA, CADDELERE SIĞMAYAN MİTİNG

ALEVİ ÖRGÜTLERİNDEN MERDAN YANARDAĞ'A TEPKİ: " ALEVİ TOPLUMUNDAN ÖZÜR DILEMEYE DAVET EDIYORUZ "

FIRAT EDAS'DAN 15 - 16 EYLÜL İÇİN ÖNEMLİ UYARI

MALATYA İL EMNIYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

CHP MALATYA İLÇE KONGRELERI DEVAM EDIYOR

BASKAN GEÇIT " EGITIME DESTEK " PROJESİNDE N YARARLANAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

CHP DOĞANŞEHİR KONGRESİ YAPILDI

CHP: KALE ,KULUNCAK VE HEKİMHAN İLÇE KONGRELERI TAMAMLANDI.

12 EYLUL 1980 DARBESİ DEMOKRASİ TARİHİMIZE KARA BİR LEKEDİR

SDD 12 EYLÜL FAŞİZMİNİ KINADI

İNSANLIĞIN KARA EYLÜL’Ü



YEŞİLYURT BELEDİYESINDEN AVRUPA ARENASINA!

AGBABA ÜRETİCİ BORÇLARININ EETELENM3SİNİ İSTEDİ BOTCLAR ERTELENMEZSE BİNLERCE.ÇİFTCİ İCRALIK OLUR.İ

CHP NİN 102 YIL DÖNÜMÜ MALATYA’DA BUYUK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

BAŞKAN SADIKOĞLU'NDAN 6.BOLGE TEŞVIKLEEI VE DESTEK ÇAĞRISI

" İÇERİDE VE DISARIDA BÖLGEDEN BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN DİRENECEĞİZ "
