Doğanşehir Belediye'sinde İhaleye Fesat Karıştırma İddiası
Siyaset, 19 Nisan 2021 23:02
CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Doğanşehir Belediyesi’nin, belediyeye ait arsanın parasının tamamını almadan tapusunu verdiğini iddia etti.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, her ilçemizde belediyeler o yıla ait bir denetleme raporu ortaya koyuyor. Doğanşehir’de aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Murat İnan bu denetleme komisyonunda yer almıştı ve denetleme raporunu incelemişti.
Doğanşehir’de ilginç bir olaya tanık olduk. Daha önce alışkın olmadığımız ve suç olan bir uygulama Doğanşehir Belediyesi tarafından yapılmış gözüküyor.
Bu uygulamaya baktığımızda belediyeye ait bir yer ihale usulü ile satılıyor, ihaleyi alan kişi ihale şartlarını yerine getirmiyor. İhale şartlarında şu yazıyor; “paranın tamamı 15 gün içerisinde ödenmezse ihale iptal edilir.” Ama 15 gün içerisinde bırakın ödemeyi 1 milyon 750 bin liralık ihalenin 987 bin lirasını nakit ödeyen vatandaş tapuya sahip oluyor. O arsa belediyenin arsası değil de belediye başkanının babasının arsası gibi davranılıyor.
Herhangi bir vatandaş bile kendisine ait bir yeri sattığında paranın tamamını almadan tapuyu vermez. Burada paranın yarısını almayarak tapu devri yapılmış. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Baktığımızda her şey yanlış ama en büyük yanlış ilk defa bir belediye parasını almadan bir vatandaşa tapusunu devretmiş.
Üstelik ihaleye dört ayrı kişi teklif vermişken zorlama hukuksuz bir usulle yer, birinci teklifi veren kişiye satılıyor. Diğer yanlış ise ilişki alanlarına baktığımızda arsanın bir tarafını başkan alıyor, diğer tarafı başkan yardımcısının kardeşi alıyor. Kendi içinde bir çark kurulmuş ve bu çark içerisinde döndürüp duruyorlar.
Bu ihaleye dört kişi girmiş. İhaleye en yüksek teklifi verene ihale verilmiş. 15 gün içerisinde bu para yatırılmamış, normalde bu ihalenin iptal olması gerekirdi. Ya yeniden ihale yapılması gerekirdi ya da ihaleye katılan diğer kişilerin hakkı yenmemesi için onlara teklif götürülürdü. Bu uygulamalardan birisinin mutlaka yapılması gerekirdi. Ancak bu uygulamaların hiçbiri yapılmayarak suç işlenmiştir.
Parayı almadan tapuyu vermek önemli bir suçtur. Doğanşehir Belediyesi suç işlemiştir. Aynı zamanda bir belediye başkanının görevi kötüye kullanma suçudur. Diğer taraftan usulsüzlük, ihaleye fesat karıştırma vardır. Adam kayırma vardır. Bütün bunları değerlendirdiğimizde büyük bir suç yekunu teşkil etmektedir. Konuyla ilgili belediye meclis üyelerimizle birlikte suç duyurusunda bulunarak bu uygulamayı yapan belediye başkanı ve ilgililer hakkında soruşturma yapılmasını ve gerekli cezaların verilmesini talep edeceğiz.
Ayrıca siyasi olarak da belediyeye ait olan her şey Doğanşehirlilerin öz malıdır. Vatandaşa ait olanı birilerine peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz. Yapılan yanlış uygulamaları halkımıza anlatacağız ve iktidara geldiğimizde usulsüz satılan Doğanşehir Belediyesine ait bu arsa dahil olmak üzere halktan alınan ne varsa halka geri vereceğiz.
Tüm bu konulardaki mücadelemizi her vatandaşımız için vermeye, yurtdışına adam kaçıranlardan da, ihalelerde usulsüzlük yapanlardan da, halkımızın hakkını yiyenlerden de hesap soracağız.
Konuyla ilgili Doğanşehir ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Murat İnan, “2020 yılı denetim komisyonuyla ilgili yayınlamış olduğumuz bir raporumuz var. Yaptığımız incelemeler sonucunda Doğanşehir Belediyesinde 2020 yılı içerisinde yapılan usulsüzlükler ve yolsuzluklarla ilgili raporu İl Başkanımız Enver Kiraz ile birlikte kamuoyuna duyurmak istiyoruz.
Burada hizmete dönüştürülebilecek birçok kaynaklarımız varken, kaynaklarımızın birçoğunu heba etmiş durumdayız. Bu yüzden bu açıklamayı yapma gereksinimi doğmuştur. Yaptığımız incelemede Karşıyaka Mahallesi 210 ada 1 parsel de bulunan orman arazisi, karşı çıkmamıza rağmen ihalesi yapıldı ve satışı gerçekleşti.
İhalesi satışı 1 milyon 750 bin liraya gerçekleşti. Arsanın ihale şartnamesine aykırı davranarak toplam tutar olan 1 milyon 750 bin TL’ni sadece 987 bin TL’lik kısmını ihaleyi kazanan şahıs ödemiş olup geri kalanını ödememiştir. Belediye encümenleri ve belediye başkanı da ihalede tapu devrini yapmış ve usulsüzlüğe karışmıştır.
Bu ve buna benzer 22 maddeden oluşan denetleme komisyon raporumuz şu anda belediyeye ait web sayfasında yayınlanmış durumdadır. Bunun gibi tasarrufa yönelik bizimde kendi belirlemiş olduğumuz bazı tavsiyeler mevcuttur. Biz bu işlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Belediyemizin her kuruşunun hesabını sormaya devam edeceğiz.” Dedi.
Siyaset, 19 Nisan 2021 23:02
Yorumlar (0)
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
İŞTE CHP NİN SEÇİM SONUÇLARJ
BATTALGAZİDE BELEDİYE HİZMETLERİ PLANLI BİR ŞEKILDE DEVAM EDIYOR
YEŞİLYURT"TA SOZ VERILEN YATIRIMLAR TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR
PLAN BÜTCEDE AGBABA RÜGARI: AĞBABA HEM TÜRKİYE HEM MALATYA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
DENİZ ÇAKIR GÜVEN TAZELEDİ
ALİ KAPISI VE CEMEVİ" SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI :
ÇGD BURSA DAN OZAN KAPLANOGLU AÇIKLAMASI." GAZETECİLİK SUÇ DEĞILDİR "
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
ÇGD DEN FATİH ALTAYLIYA VERİLEN CEZAYA TEPKİ
AĞBABA " YONCALININ SULAMA KANALI YOK. ÇAT BARAJ̌I SU TUTMUYOR "
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
