Doğaya 30.000 Adet Keklik Salındı
Yaşam, 13 Haziran 2021 18:55
Vali Aydın Baruş, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Ahmet Çörtük Doğa ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Tabiat Parkında süne, kene, çekirge ve tarım alanlarında bulunan diğer zararlılar ile mücadele amacıyla doğaya kınalı keklik salımı gerçekleştirdiler.
Keklik salımınım ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Ahmet Çörtük yaptığı konuşmada, “Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz olarak doğaya yaban hayvanı salımı programı kapsamında bugüne kadar Malatya ilimize 30.000 adet keklik bıraktık.
Bugüne kadar toplam 165.000 adet keklik ürettik. Keklik, özellikle tarım zararlılarıyla mücadelede en iyi mücadele yöntemidir. Keklikler bu biyolojik mücadelenin kilit noktasında bulunuyor. Bu keklikleri doğal ortamına bırakarak hem zararlılarla mücadele ediyoruz hem de popülasyonun devamını sağlıyoruz” dedi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç; “Doğal dengeyi muhafaza etmek, doğal çeşitliliği, biyolojik çeşitliliği korumak ve bunun biyolojik mücadelesini yapmak temel amaçlarımızdan biridir.
Bu açıdan keklik, hem insan sağlığı hem bitki sağlığı hem de hayvan sağlığı için son derece önemli bir mücadele aracımızdır. Bu açıdan doğadaki kekliklerin popülasyonunun varlığı hem insan sağlığı açısından kenenin ortadan kaldırılması, sünenin ortadan kaldırılması önemli bir sonuç olarak ortaya çıkacaktır. Bu açıdan Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum” dedi.
Vali Aydın Baruş burada yapmış olduğu konuşmada; “Her yıl kınalı keklik Malatya ve çevre illerimizin doğasına bırakıyoruz. Yaban hayatı bizim için çok önemli, yaban hayatını korumak çok önemli.
Çünkü yaban hayatında her canlının bir fonksiyonu var. Kekliklerin fonksiyonu da doğadaki zararlı böcekleri tüketme anlamında tarım ürünlerine zarar veren veya ağaçlara zarar veren canlıları tüketme anlamında önemli yeri var. Ayrıca doğaya ayrı bir neşe katıyorlar.
Doğayı çok iyi korumamız lazım. Her fonksiyonu ile birlikte korumak lazım. Ağacıyla, bitkisiyle ve içinde yaşayan canlıları ile korumamız lazım. Bunun içinde bu konuda çok dikkat etmemiz gerek.
Vatandaşlarımıza burada ricada bulunmak istiyorum. Doğal hayatla birlikte neşemizi, yaşama sevincimizi hissedebiliyoruz. Sadece beton binaların içerisinde sığınarak kafes gibi yerlerde hayatımızı sürdürerek hayat neşemizi sürekli kılamayız.
Onun için doğaya önem verelim, hayvanları korumaya önem verelim. Bu organizasyonda doğal hayatın önemi hakkında umarım bizlere önemli mesajlar vermiştir” diyerek sözlerini tamamladı.
Yaşam, 13 Haziran 2021 18:55
Yorumlar (0)

SİLİVRİ CEZA'EVINDEN MİLLETİMİZE

AĞBABA " BU AKP’NİN EN BÜYÜK PİSLIKLERINDEN BİRİ OLACAK "

BABACAN " TÜRKİYE SOSYAL SORUNLARI KENDİ MODELI İLE ÇÖZÜYOR "

MESOB BAŞKANI KESKİN " MALATYA DA DEPREMDEN SONRA EKONOMİ DEPREMİ YASADIK "

MUSTAFA SARIGÜL " CHP GÜNEŞİNİN MALATYA DA DOGDUĞUNU GÖRÜYORUM "

CHP HEYETI YARİN MALATYA DA OLACAK

AGBABA " BU AKP NİN EN BÜYÜK PİSLİĞİ OLACAK "

KIRIK TOPUKLU KONTES..

BACIM

AĞBABA" İKTIDAR ÇIFTÇİYI DON VURDUGU GİBİ VURDU "

VOLEYBOL LİSESİ İÇİN 35 DÖNÜM ARAZİ TAHSİS EDİLDİ

CHO KOMİSYONA KATILMASINI İSTEDIKLERI DERNEK VAKIF VE SENDİKALARI AÇIKLADI YENMİLLİ DAYANISMA,KARDEŞLİK VE DEMOKRASİ KOMISYON TOPLANTISINA ÇAĞRILACAKLAR

ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYLE İNANIYORUZ VE ÇAĞRI YAPIYORUZ ( ÇGD )

BAŞKAN GEÇİT " BANAZI KONAK VE HORATANIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE 1,5 YILDAYATIRIM ATAĞI

DEPREMİN 30. AYINDA SORUNLAR DEVAM EDIYOR.

" TURKİYE DE HUKUK DEVLETİ ASKIDADIR "

ÜSKÜP ESKİ BÜYUKELÇİSİ AKP LİLERIN SAHTE ÜNİVERSİTE VE DİPLOMA AĞINI İFŞA ETTİ.

İHD MALATYA ŞUBESI 16. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRDİ

BASKAN GEÇIT YAPILAN YATIRIMLAR VE YENI PROJELERI ANLATTI

" ULUSKON "MALATYA'DA AÇILDI.30 ÜLKENİN BÜYÜK ELÇILERİ MALATYA DA BULUSACAK

MALATYA'DA Kİ SORUNLAR 10 BAŞLIKTA TOPLANACAK VE ANKARA'YA SUNULACAK

MALATYA'YI DÜNYA HARİTASINA YERLEŞTİREN HEKIM

BAŞKAN GEÇİT " °KIRSAL GÜÇLENİRSE ŞEHIR DE GUÇLENİR "

BASKAN MİKAİL SÜLÜK, İŞ BULMAKTA ZORLANAN PÜTÜRGELILERI GERİ DÖNMEYE DAVET ETTİ


AĞBABA "YEŞILYURT SPORUN LİGE KATILMAMASINI KABUL ETMİYORUM "

BATTAGAZİDE YERLİ URETİME YEŞİL ALAN SEFERBERLIGI

JAPON VE TÜRK BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA " AFET GERONTOLOJİSI " ÇALIŞMALARINA BASLADI.

MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK

BAKAN CHP YE LAF YETİŞTIRECEĞINE DÜKKAN VE KONUTLAR YETISTIRSIN I

SANSÜR NORMALLESTIRILEMEZ ÖRGÜTLÜ MUCADELE ILE YENİLEBİLİNİR

SAMİ ER 23 MİLYAR DEDİ SAYISTAY 3.2 MILYAR GÖSTERDİ..KİM DOGRU SÖYLUYOR!?

MESOB BASKANI KESKİN " MALATYALI ESNAF VE ÇİFTÇİYE POZİTİF AYIRIM ŞART "

.CHP İL BAŞKANI YILDIZ " AKP KALKINMA DEĞİL " KANDIRMA " PARTİSİ OLMUŞ

BASKAN GEÇIT "ÇİLESİZ KÜTÜPHANESİ PROJESİ " ALANINI İNCELEDİ

BASKAN TAŞKIN TALEP ETTI BAKAN TALİMAT VERDİ: KAPALI ÇARŞI IÇİN İYİLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI.

EKREM İMAMOĞLU " ALTAN ÖYMENI KAYBETMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YASIYORUZ"

ŞEVKET KESKİNİN HEKIMHAN ESNAFINI ZİYARETİ" ESNAFIMIZIN HAK VE HUKUKUNUN TAKİPÇISIYİZ " DEDİ
