CHPLİ TUTDERE: 1 TEMMUZ 2021 İTİBARIYLA AKP ADIYAMAN TÜTÜN PAZARINI YIKIYOR!
Ekonomi, 01 Temmuz 2021 21:13
TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında Ak Parti sıralarına, “Gözünüz aydın, yabancı sigara şirketlerine verdiğiniz sözü tuttunuz, muradınıza erdiniz! 2017 yılında çıkarttığınız sarmalık tütün ticaretine 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasını öngören zulüm yasanız 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe giriyor.
Tütün üreticileri ve tütüncü esnafı sizi asla affetmeyecek, 1 Temmuz’u asla unutmayacak ve sandıkta bunun hesabını soracak!” diye seslendi.
KOOPERATİFLER KURULAMADI, ÜRETİCİ HAZIR DEĞİL DEDİK AMA VİCDAN SAHİBİ BİR AKP’Lİ BULAMADIK!
Tütün üreticilerine 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngören kanun teklifinin yürürlük tarihinin ertelenmesi için verdikleri mücadeleye değinen Tutdere, “Biz tütün için başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Grup Başkanvekillerimiz ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak bütün mücadelemizi verdik.
Yasanın yürürlük tarihinin ertelenmesi için kanun teklifi verdik, Adalet Komisyonunda görüşülen ve kamuoyunda 4. Yargı Paketi olarak bilinen kanun teklifine eklenmesi için önerge de verdik.
Ancak teklifimiz gündeme alınmadığı gibi Adalet Komisyonundaki önergemiz de AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Genel Kurul’da kooperatiflerin henüz kuruluş işlemlerini tamamlayamadıklarını ve üreticimizin yaşayacağı telafisi imkânsız zararları anlatarak biraz vicdanlı davranmaları, kendi üreticilerine bu zulmü reva görmemeleri hususlarında iktidara çağrıda bulunduk. Ancak vicdanlı bir tek milletvekili bulamadık!” ifadelerini kullandı.
ABUZER AMCAYA, EMİNE TEYZEYE HAPİS; CONİYE ÖZGÜRLÜK!
Yarından itibaren yüz binlerce tütün üreticisinin, esnafın, fakirin, fukaranın ekmeğine yasak getiriyorsunuz, hapis getiriyorsunuz diye AKP sıralarına serzenişte bulunan Tutdere, “2017 yılında Ak Parti tarafından çıkartılan sarmalık tütün ticaretine 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasını öngören zulüm yasası 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe giriyor.
Yabancı tütüne özgürlük, yerli tütüne yasak getirdiler. Bu vatan topraklarında üretim yapan Abuzer amcayı, Emine teyzeyi bu yasayla hapse atacaksınız! Öte yandan Amerikalı Coni yurt dışından özgürce ve sıfır vergiyle tütün getirip satacak. İşte sizin adaletiniz. İşte sizin milliliğiniz. İşte sizin yerliliğiniz!” dedi.
YÜZBİNLERCE TÜTÜN ÜRETİCİSİNE HAPİS YOLU GÖRÜNECEK
Ak Parti iktidarı tarafından somut hiçbir adım atılmadığını ve bu haliyle yasanın 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe gireceğini belirten Tutdere, “Yarından itibaren tütün satan, satışa arz eden ve bulunduranlar 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.
Yani çoluk çocuğunun nafakasını çıkartan, yetiştirdiği tütünle ailesinin geçimini sağlayan, satamadığı için geçen yılın ürününü deposunda bekleten vatandaşlarımız 1 Temmuz 2021’de yasanın yürürlüğe girmesiyle 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında değerlendirilerek şüpheli konumuna düşecek.
Tarlasında yetiştirdiği tütünü Adıyaman Tütün Pazarında satmaya getiren üretici, üreticiden o tütünü alan-satan tütün pazarı esnafı da yargılanacak ve yüz binlerce tütün üreticisine hapis yolu görünecek.
Bir başka deyişle 1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla AKP iktidarı Adıyaman Tütün Pazarını yıkıyor! Tütüncüyü açlığa sefalete sürüklüyor. Ama bilinmelidir ki tütün üreticileri ve milletimiz kendilerine bu zulmü reva gören iktidarı asla affetmeyecek, 1 Temmuz’u asla unutmayacak ve en yakın seçimde bunun hesabını soracak! Söz veriyoruz: Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu zulüm yasasını tarihin çöplüğüne atacağız!” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Ekonomi, 01 Temmuz 2021 21:13
Yorumlar (0)

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...
