Keskin Esnaf siftah yapmadan zam yapıldı
Ekonomi, 03 Temmuz 2021 14:06
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, elektrik ve doğalgaza gelen zamlara tepki göstererek, “Kısıtlamaların kaldırıldığı ilk gün, daha siftah yapmadan ilk gün elektriğe ve doğalgaza zam geldi, oldu mu şimdi?” dedi.
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, elektrik ve doğalgaza gelen zamlara tepki göstererek, “Kısıtlamaların kaldırıldığı ilk gün, daha siftah yapmadan ilk gün elektriğe ve doğalgaza zam geldi, oldu mu şimdi?” dedi.
MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Elektrik tüketim tarifelerine 1 Temmuz-31 Eylül 2021 dönemi için yüzde 15 zam yapıldı. Doğalgazda Temmuz ayı için konut abonelerinin tarifesinde yüzde 12, sanayi grubu tarifesinde yüzde 20 artışa gidildi.
Gelen zamlara da maliyetlerindeki artışları gösterilmiş. Kısıtlamaların kaldırıldığı ilk gün, daha siftah bile yapmadan maalesef zamlarla karşılaştık. Esnafımız aylardır tam çalışma dönemine girerek nefes almak isterken, zamlar nefesimizi kesmiştir. Korona virüs döneminde devletin memuru ve işçisi maaşından tek bir kuruş kesinti yapmadan, hatta ikramiye bile alarak geçimini sağladı.
Peki, aylardır iş yapamayan esnafın suçu nedirki daha ilk gün zam yapılıyor? Oldu mu şimdi? Servisçi esnafı, kahveci, kantinci gibi onlarca esnaf kolu 16 aydır kapalı ve iş yapamıyor. Yazık değil mi? Zam yapanlar acaba piyasayı biliyor mu, milletvekilleri piyasayı Ankara’da eksiksiz anlatıyor mu? Sanmıyorum.
Eğer piyasadaki durumu bilselerdi kısıtlamaların kaldırıldığı ilk günde böyle bir zam yapılmazdı. 16 aydır Bağ-Kur primini ödeyemeyen esnaf bu zamları nasıl karşılayacak? Bu zamlar sadece esnafın değil, milletin de belini bükecektir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bu zamların geri çekilmesini talep ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan sahadan olan bizlerden sorun ve taleplerimizi dinlemesini ve randevu vermelerini talep ediyoruz.
Çünkü sahada ve piyasada olup bitenlerin Sayın Cumhurbaşkanımıza iletilmediğini görüyoruz. Baş ustamız, Reis ‘Millete dokunun’ diyor. Biz de bu sözü kabul ediyoruz. Ancak millete dokunan yoktur.
Esnafın ve milletin bu zamları kaldıracak gücü kalmadı. Bu durumu Sayın Cumhurbaşkanımıza kamuoyu önünde açıkça arz ediyoruz” İfadelerini kaydetti.
Ekonomi, 03 Temmuz 2021 14:06
Yorumlar (0)
MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI
AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "
ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK
ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "
MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI..!
TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE "
ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI: ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP
FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!
AAKÇADAGDA ILK PROJENIN TEMELI ATILDI
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALİ RENKLİ VE COŞKU DOLU ANLARA SAHNE OLDU
MALATYA'DA BİR STK , BİR VİZYON BİR İZ
MALATYANIN " SARI ALTINI " AVRUPA YOLLARINDA
CHP MALATYA'DA KRİZ DERİNLEŞIYOR: İKİ HAFTADIR YÖNETİM LİSTESİ H
Arguvanda birlik beraberlik aşureikrami
AĞBABA " SUÇUMUZ CHP 1. PARTİ YAPMAK "
BAŞKAN SADIKOĞLU: İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI VALİ YAVUZA İLETTİ.A
NATO ZİRVESİ VE BASIN
MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI
MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "
BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI
CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK
ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN
ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA SPORCU YETİŞTİ
BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "
BARIŞ YILDIZ " BU BİR GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİL KURULTAYIN İNTİKAMINI ALMA GİRİŞİMİDİR "
BARIŞ YILDIZ " BU KARAR HUKUKİ DEĞİLSIYASİ BİR TASARRUFTUR
DEMOKRASİ NÖBETİNE DAVET
CHP LI İL BAŞKANLARI " ÖNCE KURULTAY SONRA İKTİDAR "
