ÇIKARDIĞINIZ YASA ADIYAMANIN HUZURUNU KAÇIRDI
Ekonomi, 05 Temmuz 2021 16:00
MİLLETVEKİLİ TUTDERE TÜTÜN EYLEMİNDEN İKTİDARA SESLENDİ:
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, tütün ticaretine hapis cezası öngören yasanın yürürlüğe girmesini Kâhta ve Rezip’te protesto eden çiftçilerle buluştu, tütün üreticilerini konu hakkında bilgilendirerek yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
Milletvekili seçilerek meclise girdiği günden itibaren Adıyaman tütünü ve tütüncüsünün sesini meclis kürsüsünden haykırdığını, Adıyaman tütününün özgürleşmesi mücadelesini sürdüreceğini dile getiren Milletvekili Tutdere, “Seçildiğim günden itibaren Adıyaman tütününü ve Adıyaman tütüncüsünün hakkını hukukunu milletin meclisinden, milletin kürsüsünden savundum.
Adıyaman tütüncüsünün bu haklı mücadelesini, ekmek ve onur mücadelesini, meydanların sesini meclise taşımaya devam edeceğim. Adıyaman tütününün, çocuklarımızın nafakasının ülkemiz sınırları içerisinde özgür bir şekilde dolaşması için ne gerekiyorsa yapacağım” ifadelerini kullandı.
Yasanın Ertelenmesi Yetmez, Yasayı Yırtıp Atmamız Gerekir
Milletvekili Tutdere tütünün milli ve yerli bir ürün olduğunun altını çizerek tütün ticaretine hapis cezası verilmesinin kabul edilemez olduğunu, yasanın öncelikle ertelenmesi ardından da yürürlükten kaldırılması için mücadelesini sürdüreceğini ifade ederek, “20 yıllık avukat olarak tütün meselesinin hem hukuki boyutunu hem de sosyal boyutunu benim kadar iyi bilen belki de ikinci bir insan yoktur.
Evi yangın sarmış, tütüncülerimize 3 yıldan 6 yıla kadar hapsi cezası öngören yasa 1 Temmuz’da yasa yürürlüğe girdi. Bu yasayı ertelememiz hatta yırtıp atmamız lazım yoksa nefes alamayacak, yanacağız. Şimdi en yakın tehlikeden başlayarak diğer tehlikeleri de bertaraf etmemiz lazım.
Bu topraklarda yüzyıllardır yetişen milli ve yerli ürünümüz, çocuğumuzun ekmeği tütünün ticaretine getirilen hapis cezasını önce erteleyin, sonra da kökten kaldırın diye mücadele edeceğiz. Tütüne hapis cezası asla kabul edilemez. Bu esrar mı, kenevir mi yoksa kokain mi? Milli ve yerli ürünümüze 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası getirmek hiçbir vicdana, hiçbir hukuka ve hiçbir adalete sığmaz.” dedi.
Tütün Ticareti Serbestse Buyurun Gelin Cumhurbaşkanına Tütün Gönderelim, Yasak Var mı Yok mu Hep Birlikte Görelim!
Yasaların huzuru bozmak için çıkarılmadığını fakat tütün ticaretine hapis cezası getiren yasasının halk arasındaki huzuru bozduğunu ifade eden Tutdere, “Adıyaman’dan haykırıyor, tütün ticaretine 3 yıldan 6 yıla kadar getirdiğiniz hapis cezasını reddediyoruz.
Yasalar toplumun rahatlığa kavuşması için, insanların ihtiyaçlarının karşılanması için, onların huzur ve güvenliği için çıkarılır. Yasalar toplumsal asayişi bozmak için çıkarılmaz. Ama iktidarın çıkardığı bu yasa büyük huzursuzluk yaratıyor.” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, tütün ticaretinin serbest olduğuna dair yapılan açıklamalara da eleştiren Milletvekili Tutdere, “Çıkıyorlar diyorlar ki tütün önceden yasaktı Ak Parti tütünü serbest bıraktı. Tütünü serbest bıraktık diyenlere sesleniyorum, gelin halkla beraber bir kargoya gidelim Sayın Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere tüm bakanlara 1 kg tütün gönderelim. Kargo alıyor mu yoksa almıyor mu, tütün ticareti serbest mi yoksa serbest değil mi hep birlikte görelim” şeklinde konuştu.
Ekonomi, 05 Temmuz 2021 16:00
Yorumlar (0)
MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI
AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "
ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK
ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "
MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI..!
TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE "
ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI: ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP
FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!
AAKÇADAGDA ILK PROJENIN TEMELI ATILDI
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALİ RENKLİ VE COŞKU DOLU ANLARA SAHNE OLDU
MALATYA'DA BİR STK , BİR VİZYON BİR İZ
MALATYANIN " SARI ALTINI " AVRUPA YOLLARINDA
CHP MALATYA'DA KRİZ DERİNLEŞIYOR: İKİ HAFTADIR YÖNETİM LİSTESİ H
Arguvanda birlik beraberlik aşureikrami
AĞBABA " SUÇUMUZ CHP 1. PARTİ YAPMAK "
BAŞKAN SADIKOĞLU: İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI VALİ YAVUZA İLETTİ.A
NATO ZİRVESİ VE BASIN
MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI
MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "
BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI
CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK
ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN
ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA SPORCU YETİŞTİ
BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "
BARIŞ YILDIZ " BU BİR GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİL KURULTAYIN İNTİKAMINI ALMA GİRİŞİMİDİR "
BARIŞ YILDIZ " BU KARAR HUKUKİ DEĞİLSIYASİ BİR TASARRUFTUR
DEMOKRASİ NÖBETİNE DAVET
CHP LI İL BAŞKANLARI " ÖNCE KURULTAY SONRA İKTİDAR "
