Hekimlerden Erdoğana net soru: Hangi gelişmiş Avrupa ülkesinde aşının ücretli olduğunu açıklayınız!
Sağlık, 05 Temmuz 2021 22:38
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Avrupa’da korona virüs aşılarının ücretli yapıldığı” yönündeki gerçeğe aykırı açıklamalarına tepki yağmaya devam ediyor.
Dr. Ergün Demir ve Dr. Güray Kılıç, kişisel bloklarında yayımladıkları analizde, Erdoğan’ı “hangi ülkelerde Covid-19 aşısının ücretli yapıldığını açıklamaya” davet etti.
Dr. Ergün Demir – Dr. Güray Kılıç | İngiltere ve Almanya vatandaşlarına Covid-19 aşılarını ücretsiz yapmaktadır. Hangi en gelişmiş Avrupa ülkelerinin Covid- 19 aşılarını ücretle yaptığını ve Türkiye’de aşıların bedelli yapılmasını nasihatini size kimin verdiğini kamuoyuna açıklayınız!
02 Temmuz 2021 tarihinde Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin hizmete açılışı AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın katılımıyla gerçekleşti.
Öğlen başka, akşamüstü başka konuştu
Törende konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle “Salgın döneminde sizlerde şahit oldunuz bırakınız geri kalmış ve gelişmekte olan ülkeleri gelişmiş ülkeler bile salgının yol açtığı sonuçlar karşısında çaresiz kalırken biz Türkiye’yi sağlıktan, gıda ve kamu güvenliğine kadar her alanda en ileriye taşıdık.
Kardeşlerim bugün Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri dahi şu aşılar var ya aşılar, bu aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro bu şekilde para alarak yapıyorlar. Biz aşılardan halkımızdan 1 kuruş aldık mı? Ve bize nasihat ettiler ya böyle de olmaz belli bir bedel alın. Hayır biz kim için varız halkımız için varız bütün bu vergiler kimden alınıyor halkımızdan. Tabi onun geri dönüşü nereden olacak gene halkımıza olacak” dedi.
Açılışlar sonrası akşamüstü yapılan Sakarya AKP genişletilmiş il danışma kurulu toplantısında AKP Genel Başkanı Erdoğan yaptığı konuşmada özetle “Kardeşlerim bakın çok enteresan, bugün İngiltere 100-150 Sterline aşı yapıyor biz ise ücretsiz aşı yapıyoruz.
Aramızdaki fark bu. Almanya gidiyorsun bakıyorsun 100-150 avro ama bizde böyle bir şey yok. Bugün de söyledim çünkü biz halkından aldığını halkına iade eden bir iktidarız” dedi.
AKP Genel Başkanı’nın öğle yaptığı açıklamada en gelişmiş Avrupa ülkelerinde Covid-19 aşılarının 50 sterlin, 100 avroya yapıldığı ifade ederken, akşamüstü il danışma kurulunda yaptığı konuşmada 100-150 sterline, 100- 150 avroya yapıldığını açıklamıştır. Oysa İngiltere ve Almanya’da Covid-19 aşıları ücretsiz yapılmaktadır.
Gelişmiş Avrupa ülkelerinde COVID-19 aşı uygulamaları ücretsiz yapılmaktadır
Her ne kadar AKP Genel Başkanı konuşmasında “Bugün Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri dahi şu aşılar var ya aşılar, bu aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro, bu şekilde para alarak yapıyorlar” açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır.
Hiçbir gelişmiş Avrupa ülkesinde Covid-19 aşılarından ücret alınmamakta, aşılar ücretsiz yapılmaktadır.
Ayrıca bir çok Avrupa ülkesinde aşı yaptırmak isteyen vatandaşlara teşvik, dijital çek hediye edilmektedir. Kamuoyunun bilmediği bir uygulama mevcutsa gerçekleri öğrenmek için lütfen Covid-19 aşılarını 50 sterline, 100 avroya hangi en gelişmiş Avrupa ülkelerinin yaptığını kamuoyuna açıklayınız
Sağlık, 05 Temmuz 2021 22:38
Yorumlar (0)

ARGUVANDA BARAJ BITERSE!!....

BAŞKAN GEÇİT STK TEMSİLCILERI ILE YEŞİLYURTUN BUGÜNÜ YARINI ELE ALINDI

KESKİNDEN OKUL KIYAFETI VE KIRATSİYE UYARISI

TSO BASKANI SADIKOĞLU " ŞEHRİMİZİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

CUMHURBAŞKANLIGI FORSUNDAKİ KORKUNÇ GERÇEK!!

AĞBABA " BU KOKUŞMUŞ DÜZENİN SORUMLUSU SİZSİNİZ "

MALATYA ULUSLAR ARASI EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELDİ

SİLİVRİ CEZA'EVINDEN MİLLETİMİZE

AĞBABA " BU AKP’NİN EN BÜYÜK PİSLIKLERINDEN BİRİ OLACAK "

BABACAN " TÜRKİYE SOSYAL SORUNLARI KENDİ MODELI İLE ÇÖZÜYOR "

MESOB BAŞKANI KESKİN " MALATYA DA DEPREMDEN SONRA EKONOMİ DEPREMİ YASADIK "

MUSTAFA SARIGÜL " CHP GÜNEŞİNİN MALATYA DA DOGDUĞUNU GÖRÜYORUM "

CHP HEYETI YARİN MALATYA DA OLACAK

AGBABA " BU AKP NİN EN BÜYÜK PİSLİĞİ OLACAK "

KIRIK TOPUKLU KONTES..

BACIM

AĞBABA" İKTIDAR ÇIFTÇİYI DON VURDUGU GİBİ VURDU "

VOLEYBOL LİSESİ İÇİN 35 DÖNÜM ARAZİ TAHSİS EDİLDİ

CHO KOMİSYONA KATILMASINI İSTEDIKLERI DERNEK VAKIF VE SENDİKALARI AÇIKLADI YENMİLLİ DAYANISMA,KARDEŞLİK VE DEMOKRASİ KOMISYON TOPLANTISINA ÇAĞRILACAKLAR

ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYLE İNANIYORUZ VE ÇAĞRI YAPIYORUZ ( ÇGD )

BAŞKAN GEÇİT " BANAZI KONAK VE HORATANIN GELİŞİMİ YEŞİLYURT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

BATTALGAZİ BELEDİYESİNDE 1,5 YILDAYATIRIM ATAĞI

DEPREMİN 30. AYINDA SORUNLAR DEVAM EDIYOR.

" TURKİYE DE HUKUK DEVLETİ ASKIDADIR "

ÜSKÜP ESKİ BÜYUKELÇİSİ AKP LİLERIN SAHTE ÜNİVERSİTE VE DİPLOMA AĞINI İFŞA ETTİ.

İHD MALATYA ŞUBESI 16. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRDİ

BASKAN GEÇIT YAPILAN YATIRIMLAR VE YENI PROJELERI ANLATTI

" ULUSKON "MALATYA'DA AÇILDI.30 ÜLKENİN BÜYÜK ELÇILERİ MALATYA DA BULUSACAK

MALATYA'DA Kİ SORUNLAR 10 BAŞLIKTA TOPLANACAK VE ANKARA'YA SUNULACAK

MALATYA'YI DÜNYA HARİTASINA YERLEŞTİREN HEKIM

BAŞKAN GEÇİT " °KIRSAL GÜÇLENİRSE ŞEHIR DE GUÇLENİR "

BASKAN MİKAİL SÜLÜK, İŞ BULMAKTA ZORLANAN PÜTÜRGELILERI GERİ DÖNMEYE DAVET ETTİ


AĞBABA "YEŞILYURT SPORUN LİGE KATILMAMASINI KABUL ETMİYORUM "

BATTAGAZİDE YERLİ URETİME YEŞİL ALAN SEFERBERLIGI

JAPON VE TÜRK BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA " AFET GERONTOLOJİSI " ÇALIŞMALARINA BASLADI.

MALATYANIN IKI İLÇESİNE DOĞALGAZ ALIMI YAPILACAK

BAKAN CHP YE LAF YETİŞTIRECEĞINE DÜKKAN VE KONUTLAR YETISTIRSIN I

SANSÜR NORMALLESTIRILEMEZ ÖRGÜTLÜ MUCADELE ILE YENİLEBİLİNİR
