YEŞİLYURTTA BAYRAM HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI, 44 NOKTADA KURBAN SATIŞ VE KESİM İŞLEMLERİ YAPILACAK
Gündem, 17 Temmuz 2021 23:59
“Bayramı Bayram Tadında Yaşayacağız”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kurban Bayramının manevi atmosferine yakışır bir şekilde kurban ibadetinin ve ziyaretlerin gerçekleşmesi için her türlü önlemi aldık. Vatandaşlarımız, 44 farklı noktada hizmet verecek olan kurban satış ve kesim yerlerinde kurban ibadetlerini sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapabilecekler.” diye konuştu.
Kurban Bayramı’nın Yeşilyurt’ta huzurlu, mutlu ve güzel bir şekilde idrak edilmesi için gereken tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 26 Temmuz’a kadar sürecek olan Kurban Bayramı tatili için Yeşilyurt’un tüm bölgelerinde ek tedbirler aldıklarını söyledi.
Vatandaşların hem kurban ibadetini hem de ziyaretlerini güzel ve huzurlu bir şekilde yapabilmesi adına bayram süresince görevlendirilen ekiplerin sahada yer alacağını belirten Başkan Çınar, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlarımızın sorun yaşamaması, ibadetlerini kolayca yapabilmeleri amacıyla; kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi, bu alanların insan, hayvan ve çevre sağlığı yönünden uygun hale getirilmesi ve kurban bayramında alınacak tedbirlerle ilgili koordinasyon toplantımızı gerçekleştirdik.
Bayram süresince mesai yapacak olan ilgili birim müdürlüklerimize ve personellerimize görevlerini tevdi ettik. İlçe genelinde adeta seferberlik ilan edip, bayramın güzelliğine ve ruhuna yakışan hizmetlerimizi bir kez daha 7’den 70’e herkesle buluşturacağız. Temizlik, Tarımsal Hizmetler, Zabıta, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, bayram boyunca görev başında olacaklar. Market, pastane ve kasap gibi işyerlerimizde rutin olarak yaptığımız denetimlerimizin sayısını artırdık, bayram boyunca da bu denetimler devam edecektir.
Temizlik İşler Müdürlüğü ekiplerimiz, hem kurban kesim yerlerinde hem de çöplerin alınmasında aralıksız mesai yapacak olup, vatandaşlarımızın isteklerine göre çalışma alanları genişletilecektir.
Görevlendirilen personellerimiz, kesim noktalarının temizliği, kurban atıkların kaldırılması ve oluşacak diğer sorunlarla ilgili anında müdahalelerde bulunacaktır. Çöp toplama araçları da kurban atıklarını toplamak için aralıksız olarak çalışmalarını sürdürecektir.
Hemşerilerimiz istek ve taleplerini 444 8 910 nolu Çağrı Merkezimiz üzerinden ilgili birimlere rahatlıkla iletebilirler, gelen taleplere göre hareket edecek olan ekiplerimiz sorun ve sıkıntılara anında müdahale edeceklerdir.” diye konuştu.
Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde belirlenen 44 adet kurban satış ve kesim yerinin vatandaşların hizmetinde olacağını belirten Başkan Çınar, “Veteriner Hekim, Belediye Zabıtası ve Din Görevlilerinden oluşan Kurban Denetim Birimi ekiplerimiz, kurban kesim yerlerinde hem dini hem de sağlık kurallarına üst seviyede dikkat edilecek olup, kurbanlıkların sağlık kontrolleri titizlikle yapılacaktır.
Sağlık durumu kesime elverişli olmayan kurbanlıklar satış alanına kesinlikle alınmayacak olup, gerekli uyarılar yapılacaktır. Kesim yerlerinde kesimlerin daha düzenli yapılması, zaman kaybının ve karmaşanın önlenmesi, yeni tip korona virüs bulaşma riskini en aza indirmek için her türlü tedbiri alacağız.
Belediye ekiplerimizce ücretsiz kurban poşeti dağıtımı yapılacak olan kurban kesim ve satış yerlerinde sosyal mesafe ve maske kurallarının uygulanmasına ayrı bir özen gösterilecektir. Temizlik İşler Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz kurban satış ve kesim noktalarında ki çöp konteynırlarını dezenfekte aracıyla parfüm içeren yıkama suyu ile temizleyerek bu alanların hijyenine önem vereceklerdir.
Kurban hizmetleri komisyonunca belirlenen yerler dışında, cadde ve sokak gibi yerlerde kesim yapanlar tespit edilerek haklarında cezai işlem uygulanacaktır. Kurban Bayramı Namazı için Gedik Namazgah Alanında hemşehrilerimizle buluşmayı ümit ediyoruz. Kurban Bayramının ilk sabahında 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızla bir arada olup, bayramın ilk heyecanını hep birlikte yaşamayı temenni ediyorum.
Vatandaşlarımızın başta bayram namazı olmak üzere vakit namazlarını sakin ve güzel bir atmosferde edâ edebilmeleri için camilerimizin iç ve dış alanlarının temizliğine başlayan ekiplerimiz, gelen taleplere göre bayram boyunca bu hizmeti sürdürecektir.
Bununla birlikte mezarlık ziyaretlerinin rahat ve huzurlu bir ortamda yapılması içinde ilçemizin farklı bölgelerindeki mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışmalarını sürdürmekteyiz. Belediye ekiplerimizin gayreti ve çabası, hemşerilerimizin destekleriyle inşallah güzel ve huzurlu bir bayramı hep birlikte doyasıya yaşayacağız.
Malatyalılar ve Yeşilyurt’luların mübarek Kurban Bayramlarını bir kez daha en kalbi duygularımla kutluyorum.” şeklinde konuştu.
YEŞİLYURT’TA KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANLARI:
Mollakasım Mahallesi ( Çırmıhtı )- Karaman Köprü Yanı
Yakınca Semt Pazarı-Yakınca Mahallesi Yavuz Selim Caddesi Kapalı Semt Pazarı
Hamidiye Mahallesi- Eski Emniyet Binası Yanı (Çırmıktı)
Gündüzbey Mahallesi-Karakoca Sokak Değirmen Önü Mevki No: 10
KESİM YAPILACAK ALANLAR
Besiciler Et ve Piliç- Gedik Mahallesi Kefil Sokak No: 2
Bostanbaşı Mahallesi Kanalboyu Sokak No: 26
Gedik Mahallesi İsmetpaşa Caddesi Köprü Üstü
Bostanbaşı Mahallesi Alacapınar Sokak No:44
Tecde Mahallesi Kara Halil Sokak ( Su Deposu Yanı) No: 57
Gedik Mahallesi Gelibolu Sokak No: 19
Mollakasım Mahallesi Gaziantep Sokak No: 19
Bostanbaşı Mahallesi Hocalar Sokak Kulalar Caddesi No: 25
Tecde Mahallesi Şentepe Bağlar Sokak No: 19
Gündüzbey Sülüklüpınar Mevki
Gündüzbey Yıldıztepe Tavuk Çiftliği
Melekbaba Mahallesi Şehit Mehmet Yılmaz Caddesi İftar Sokak No:3
Kuyulu Mahallesi Dumankolu Mevki No: 176
Tecde Mahallesi Altınkayısı Sokağı Oto Yıkama
Tecde Mahallesi Sırça Sokak No: 32
Özal Mahallesi Özal Sokak No:358/1
Sütlüce Mahallesi Sütlüce Sokak ( Karagözü Besi)
Dilek Mahallesi Küme Evleri No: 40
Bentbaşı Mahallesi Sanayi Caddesi Meslek Sokak
Yaka Mahallesi Öğüt Sokak No:12-14
Tecde Mahallesi Güngör Sokak Kayalık Cami Karşısı No: 36
Kuşdoğan Mahallesi Küme Evleri No: 167
Yakınca Mahallesi Özsan Sanayi Sitesi 22.Blok No:1 ( Dizmen Oto Yıkama)
Cemal Gürsel Mahallesi 27.Sokak No:2
Su Mahallesi Horata Üstü
Sülüklüpınar Küme Evleri Üstü Gündüzbey
Gedik Mahallesi Sel Yargı Sokak No:27
Gündüzbey Mahallesi Cami Kebir Sokak Karaoğlan Caddesi No: 29
Tecde Mahallesi Şah Sokak No:10
Aşağıbağlar Mahallesi Taşocağı Caddesi Cennet Bahçesi Restoran Çaprazı
Yavuz Selim Mahallesi Lacivert Sokak No: 19
Turgut Özal Mahallesi Hatipler Sokak No:3
Cemal Gürsel Mahallesi İsmetpaşa Cad. Çeşme Yanı Ekin Oto Yıkama
Gündüzbey Mah. Mihrap Sok. No:15
Kuyulu Mah. Kuyulu Sok. No:24 Seher Tarım Ltd. Şti.
Tecde Mahallesi Şah Sokak No:10
Topsöğüt Mahallesi Hilal Sokak
Yeni Mahalle Bahçem Sokak Yusuf Ağa Çiftliği
Şahnahan Mahallesi Gündüzler Sokak No:3
Yavuz Selim Mahallesi Karagöz Caddesi No:34 Kanalboyu Sok.Özgün Oto Yıkama
Gündem, 17 Temmuz 2021 23:59
Yorumlar (0)
YILDIZ" BU KARAR TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE YAPILMIŞ BİR DAR EDİR "
MALATYA MUTFAĞI DÜNYA SAHNESİNDE
BİZ BU YOLA ÇIKARKEN " İŞİMİZ AKÇADAĞ SEVDAMIZ AKÇADAĞ "
TSO dan MSOB'a ziyaret BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
EREN'DEN YILDIZ'A GÖREV TESLIMİ
VALİLIĞİN EMEKTARI EMEKLİ OLDU
AĞBABA " HİÇ BİR ZORLUK 19 MAYIS ÖNCESINDEN DAHA BUYÜK DEĞILDİR. BU ÜLKENİN EVLATLARININ UMUTSUZ OLMAYA HAKKI YOK "
Ağbaba’dan Tbmm’de Sert Ekonomi Eleştirisi: “Millet Aç, Kiracılar Perişan”
CHP İl başkanları ortak açiklama: " HALKIN DEDİĞİ OLACAK TÜRKİYE KAZANACAK "
DEMOKRASİYE HUKUKA VE HALKIN İRADESINE SAHİP ÇIKMAK İÇİN BURDAYIZ " VELİ AĞBABAYA ÇAMUR BULASMAZ "
BAŞKAN GEÇİT " VERDİĞİMIZ SÖZLERI BİR BİR YERİNE GETİROYORUZ "
MHP İL BAŞKANI GÖKHAN GÖK'TEN HEKİMHAN VE KULUNCAK ILÇELERİNE ZİYARET
BAŞKAN TAŞKIN TAŞTEPE REZERV ALANINDA İNCELEMELER DE BULUNDU
MALATYA VEKİLLERİNİN PERFORMANS KARNESİ
MALATYA'NIN TANINMIŞ İŞ İNSANI İBRAHİM GÜNGÖR VEFAT ETTİ
MALATYA ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNDEN DOĞAYA NEFES OLACAK ÇALIŞMA
MALATYA DA ADELET İÇİN GAZİANTEP YOLCULUGU TARİH OLUYOR
ARGUVAN'DA 23 NİSAN COŞKUSU ATMALILAR DERNEĞINDEN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI DESTEK
CHP 23 NİSANDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNDU
MHP MALATYA İL BASKANI GÖKHAN GÖK " ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZIN AYDINLIK YÜZÜDÜR "
KESKİNDEN 23 NİSAN MESAJI " ÇOCUKLARI ZEHİRLİYORLAR "
AĞBABA MALATYANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
BALYAN KÖYLÜLERİ SESİNİ YÜKSELTTİ
HAMİT FENDOĞLUNU ANMA
KESKİN " EĞİTİMDE SON VERİLMELI "
MALATYA KATLİAMI "17 NİSAN 20 NİSAN 1978 "
CHP İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ'DAN TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. KURULUS YIL DÖNEMÜ MESAJI
MALATYA İHRACATINDA ALARM : YÜZDE 22 LİK SERT DÜŞÜS
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODSLARI İLE BULUŞTU " ÇARŞI KISA SÜREDE HAYAT BULACAK "
MAGİNDER MALATYANIN GELECEĞİNI ŞEKİLLEDİRECEK ADIMLARI ATIYOR
BAŞKAN YILDIRIM " HEKİMHAN ÇOK GÜZEL OLACAK "
4×4 LÜK ŞEHİR OLABILDIKMI
ERSOY EREN İKİ YILLIK ÇALIŞMALARINI ANLATTI..
AYDIN " KADINLAR SİYASETİN ÖZNESİDİR "
CHP Lİ AYAZ : İKTİDAR MALATYA'NIN STRATEJİK NOKTASINDAN VURDU
BATTAL GAZİDE TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞTAYI YAPILDI
BAŞKAN TAŞKIN ESNAF ODALARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BİZİM MÜCADELEMİZ KAVGA DEĞİL YAŞAM MÜCADELESİDİR..
