HDP Gerçeğin üstü karartılmaya çalışılıyor
Siyaset, 01 Ağustos 2021 04:55
Konya meram da ki katliam HDP Malatya il örgütü tarafında kınan dı
Konya Meram da yaşayan Kürt kökenli vatandaşlara yıllardır kin besleyen ve daha önce birkaç kez saldırılarda bulunulsa da amaçlarına ulaşamayan bölgede yaşayan güruh neticede geçen günlerde 28 – 29 Temmuz günlerinde Türkiye nin ciğerlerinin yandığı Orman yangınlarının göklere çıktığı bir günde zalim vahşi katliamcılar harekete geçti.
Konya’nın Meram ilçesinde yıllarca aynı yerde yaşayan bir Kürt aile yaşlı, kadın, çocuk ayrımı yapılmadan faşist güruh tarafından saldırıldı önce kurşunlandı, ardından yaşadıkları ev yakılarak 4 ü kadın 7 kişi vahşice katledildi.
Bu vahşete ve katliama kayıtsız kalmayan Malatya HDP İl örgütü 31 Temmuz Cumartesi günü Turan emeksiz üst kavşağında bir basın açıklama yaparak bu faşist katliamı kınadı.
HDP İl başkanı Yusuf Bozkuş yaptığı basın açıklamasında“ İktidarın ve küçük ortağının ayrımcı, ötekileştirici, tekçi ve faşist söylemlerinde cesaret ve güç alan ırkçı grup aynı aileye 12 Mayıs tarihinde de 60 kişilik bir grupla saldırmış, saldırı esnasında “Burada Kürtleri istemiyoruz” “Biz ülkücüyüz, sizi burada barındırmayacağız” diyerek yaralamıştır.
Bu saldırı, yönetenler tarafından her zaman olduğu gibi Kürtlere yönelik bir saldırı olmadığı, iki aile arasında süregelen bir çekişme olduğu v.s denilerek gerçeğin üstü karartılmaya çalışılmıştır. Saldırıya katılan güruh, göstermelik tutuklama ve hemen kısa sürede serbest bırakılmaları sonucu, yarım bıraktıkları katliamı maalesef dün tamamlamışlardır.
Bu olayda sorulması gerek şudur: Daha önce saldırıya uğradığı için koruma kararı verilen aile nasıl oluyor da aynı katil güruh tarafından önce kurşunlanıyor, ardından da yakılarak herkesin gözü önünde katledilebiliyor?
Son günlerde ülkenin dört bir yanında meydana gelen orman yangınlarını istismar eden, esas yakılması gerek diyerek HDP logosunda yer alan ağacı paylaşıp, kışkırtma yapan paralı trol ordusunun paylaşımları, kışkırtmaları son sürat, ülkede birlikte yaşama iradesine saldırarak, katliam çağırıcı yapanların hiç birime soruşturma açılmaması kirli planlar mı devrede sorusunu sormamızı gerektiriyor!
Bir kez daha belirtiyoruz ki; orman alanlarını, canlı yaşam alanlarını yakanları, yakılmasına seyirci kalanları, yangın her ne sebeple çıkarsa çıksın, yangının söndürülmesini engelleyenleri bir kez daha lanetliyoruz! Kendi beceriksizliklerini, yetmezliklerini ırkçılığı körükleyerek örtmek isteyenleri de burada kınıyoruz!
Irkçılık ve faşizmin panzehiri Ortak yaşama çeşitliliği ile birlikte hem sahip çakmak hem de saygı duymaktır. Hiç bir ırkçı faşist saldırı Ortak yaşama olan inancımızı ve mücadelemizi engelleyemeyecektir. Ortak yaşam iradesine dönük ırkçı ve faşist saldırıları ancak demokrasi güçlerinin ortak tutumu ven kararlılığı ile durduracağımıza olan inancımız tamdır.
Akp/ MHP iktidarının katliamlara yol açabilecek söylem ve tutumları, Türkiye halklarının ortak yaşam iradesi tarafından boşa çıkarılacaktır.
Katılan bütün kurum ve temsilcilerine teşekkür ediyoruz.” dedi
Siyaset, 01 Ağustos 2021 04:55
Yorumlar (0)
ÇGD 48 YAŞINDA " GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR "
KAYSERI CEM EVİ CHP GENEL MERKEZİNE YÜRÜME KARARI ALDI ..!
SEYFULLAH ÖZDEMİRI KAYBETMİŞİZ..!
GAZETECİLİĞİ YARGILAMAKTAN VAZ GEÇİN
VELİ AĞBABA İFTAR PROGRAMLARINDA MALATYALILARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
YAZIHAN BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH GÖÇER PARTİSİNDE İHRAÇ EDİLDİ
Ö:GÜR ÖZEL İSTANBUL FİNALİNI ATASEHİRDE YAPTI
BAŞKAN GEÇIT " RAMAZAN AININ MANEVİ HUZURUNA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Başkan Taşkından Ramazan ayi mesajı: " BİRLİK BERABERLİK SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ "
ATTARLAR ODASINDA NÖBET DEGİŞİMİ HASAN BASRİ ORHAN YENİ BAŞKAN SEÇİLDİ
MALATYA KENT KONSEYİ AH DE VEFA ANMASI
CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATURK'ÜN MALATYA YA GELİŞİNIN YIL DÖNEMİ TÖRENLE KUTLANDI
36 BIN BINA HASARLI, MALATYA TOPARLANIYOT AMA DESTEK ŞART
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BİR PROF. DR. DAHA KAZANDI
ARGUVAN DOĞA VE KÜLTÜR PLATFORMU İSTANBULDA KI KAHVALTIDA BIR ARAYA GELDİ
ÖZGÜR ÖZEL MALATYA DA KONUŞTU: " DEPREMZEDELERDEN PARA ALINMAZ "
VALİ YAVUZ " ÜZÜNTÜMUZ BÜYÜK AMA UMUDUMUZ DAHA BÜYUK "
BU YIKIM TESADÜF DEĞİL REKTÖR AKPOLAT'TAN DEPREMLE YÜZLEŞME ÇAĞRISI
BAŞKAN GEÇIT " KABETTİĞİMIZ HER BİR CAN , YÜREĞİMIZDE SİLİNMEZ BİR İZ BIRAKTI
AĞBABA DAN 6 ŞUBAT DEĞERLENDİRMESİ " ELAZIĞ DEPREMİNDE DERS ALSAYDIK BU KADAR KAYBIMIZ OLMAZDI.
BAŞKAN TAŞKIN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNIN ÜÇUNCÜ 3. YILINDA ANMA MESAJI
MGTC DE BAŞKAN AYDIN GÜVEN TAZELEDI
MALATYA DA EMEKLİLEİN İSYANI " FİTREYE MUHTAÇ HALE GELDİK "
ARKADAŞIMIZA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ
FENDOĞLU'NDAN MALATYADA Kİ REZERV ALAN KURALARI SORULARI
ABDİ İPEKÇİYİ ANARKEN
AGBABA'DAN SANAYİ BAKANINA ÇAĞRI; MALATYA SANAYİ KORİDORUNUN DIŞINDA BIRAKILAMAZ...!
KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "
ARGUVAN'DA DOĞAL YAŞAMA SES OLANLAR
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
