M.B. B İtfaiye daire başkanı Hanifi Acar'dan vatandaşları yangın uyarısı
Gündem, 01 Ağustos 2021 05:05
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, havaların sıcak olduğu bugünlerde yangınlar konusunda önlem almaları ve dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyardı.
Yangın olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, itfaiyenin birçok sorumluluk alanı olduğuna dikkat çekti. Acar, “En önemli hizmetlerimizden biri önlem hizmetidir.
Önlemek ödemekten daha kolaydır anlayışıyla vatandaşlarımıza iş yerlerinde evlerinde eğitimler düzenliyoruz. Yangın çıkmaması için neler yapılabilir, yangın çıkması durumunda en az hasarla nasıl üstesinden gelinir, bunun gayreti ve çabası içindeyiz. Yaz aylarında dikkatli ve hassas olmalıyız. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum bahçe ve ormanlarımızda piknik yaparken ateşlerimiz söndürmeden oradan ayrılmayın” dedi.
Türkiye'de bazı bölgelerde son günlerde ciddi orman yangınları görüldüğünü hatırlatan Acar, “Muğla Marmaris ve Antalya Manavgat'ta orman yangınları 2 gündür kontörlü altına alınmaya çalışılıyor. Türkiye’de 40'dan fazla ilimizde orman yangını oldu.
Afet bölgesinde yangın olan bölgeye biz de ekibimizi hazırladık. Ama yangınlar kontrol altına alınca biz gitmedik. Malatya’mızda da zaman zaman orman yangınları oluyor. Bayramın 2’nci gününde Doğanyol ilçesi ve Pütürge ilçemizde ciddi orman yangını oldu.
Bunlar basına fazla yansımadı. Çünkü zamanında müdahale ettik. 8 ve 10 saat süren çalışmalar sonunda yangınlar kontrol altına alındı. Can kaybı yaşanmadı çok şükür” ifadelerini kullandı.
Acar, Malatya’da bu yılın ilk yarısında çıkan ve müdahale ettikleri yangınlar hakkında da istatistiki bilgi aktararak, "Malatya’mızda ilk yedi ayda bin 997 yangına müdahale ettik. Malatya Büyükşehir Belediye İtfaiye personeli olarak müdahale ettik.
Malatya’mızda 150 ev yangını, bin 355 tanesi orman, çöp ve bahçe yangını, toplam bin 997 yangına müdahale ettik. Tüm yangınlar küçük bir kıvılcımla başlıyor. Zamanında müdahale edilmediği zaman maalesef yangınlar büyüyerek devam ediyor.
Yangın bir afettir.
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire personeli olarak yangınlara zamanında müdahale ettik. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'a teşekkür ediyorum. En yakın zamanda itfaiye dairesi binasını tamamladı ve hizmet sundu.
Buradan başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Malatya’mızda sadece büyükşehir belediyesi itfaiyesi var. Bazı illerde sanayi bölgesinde olan itfaiye personeli var. Bizde sadece büyükşehirde var. O da bizim yükümüzü arttırıyor” dedi
Gündem, 01 Ağustos 2021 05:05
Yorumlar (0)
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
AĞBABA " BİZ RAKAM KONUŞUYORUZ EMEKLİ TENCERE ÇIFTÇİ MAZOT GENÇLIK GELECEK KONUSUYOR "
MALATYA ATMALILAR DERNEĞİ GENEL KURULUNU GERÇEKLESTİRDİ
İŞTE CHP NİN SEÇİM SONUÇLARJ
BATTALGAZİDE BELEDİYE HİZMETLERİ PLANLI BİR ŞEKILDE DEVAM EDIYOR
YEŞİLYURT"TA SOZ VERILEN YATIRIMLAR TEKER TEKER HAYATA GEÇİYOR
PLAN BÜTCEDE AGBABA RÜGARI: AĞBABA HEM TÜRKİYE HEM MALATYA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
DENİZ ÇAKIR GÜVEN TAZELEDİ
ALİ KAPISI VE CEMEVİ" SULTAN ABDAL MUSA LOKMASI YAPTI :
ÇGD BURSA DAN OZAN KAPLANOGLU AÇIKLAMASI." GAZETECİLİK SUÇ DEĞILDİR "
Anahtar Parti Malatya İl Başkanlığı Stk ve Medya Temsilcilerini Ağırladı
ÇGD DEN FATİH ALTAYLIYA VERİLEN CEZAYA TEPKİ
AĞBABA " YONCALININ SULAMA KANALI YOK. ÇAT BARAJ̌I SU TUTMUYOR "
ANKARA KEÇİÖREN DE AKÇADAĞ GÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
MALATYAYI DUNYA TIP HARİTASINADA ZİRVEYE TAŞIYAN SESSİZ DEHA
AĞBABA " MALATYA UÇAK SAATLERİ İSKENCE GİBİ
ZERBAN ANA LOKMASI: BİR LOKMANIN TAŞIDIGI ASIRLIK SIR
BASKAN TAŞKIN TAMAMLANAN PROJELERİ TEŞKİLATLA.İNCELEDİ
