Göçmen meselesi seçim kampanyasına meze edilecek mesele değildir
Yaşam, 12 Ağustos 2021 20:22
DEVA Partisi’nden iktidara ve muhalefete çağrı:
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi sözcüsü İdris Şahin, partisinin genel merkezinde yaptığı basın açıklamasında gündemi değerlendirdi. Şahin şunları söyledi:
‘Karadeniz bölgesindeki teşkilatımızı alarma geçirdik’
“Afet üstüne afet yaşadığımız bugünlerde Kastamonu, Bartın, Sinop, Samsun ve Karabük’te meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.
Can kayıplarının artmamasını temenni ediyor, bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yanlarında olmak amacıyla DEVA Partisi’nin bölgedeki teşkilatlarını alarma geçirdik. Partimiz, bu zor gününde vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasına yardımcı olacak.”
‘Baba Osman Yalçın vakar içindeydi’
Ankara’nın Altındağ ilçesindeki olayları endişe ve üzüntüyle takip ettiklerini söyleyen Şahin, hayatını kaybeden Emirhan Yalçın’ın ailesine taziyeye gittiklerini söyledi:
“Hayatını kaybeden gencecik kardeşimiz Emirhan Yalçın’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Yaralanan Ali Yasin kardeşimize de acil şifalar diliyoruz. Bugün Ankara İl Başkanımız ve Altındağ İlçe Başkanımızla birlikte merhumun ailesine ziyarete gittik.
Babası Osman Yalçın, dağ gibi dimdik ayaktaydı. Olgunlukla, vakarla hadiseyi karşıladıklarını söyledi. Bizden, ülkenin yarınlarına dair umut vaat eden söylemlerin icra edilmesini talep etti.”
‘Siyasetçiler iki düşünüp bir konuşsun’
“Özellikle siyasetçilere de bir çağrıda bulunmak istiyoruz: Herkes dilini halkçı söylemlerden uzak tutmak zorundadır. Siyasetçi, iki düşünüp bir konuşmalı; etnik gerginliklere asla yol açılmamalıdır.
İktidarıyla, muhalefetiyle herkes sorumluluk çerçevesinde hareket etmelidir. Aklıselimden asla şaşılmamalıdır.
Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği üzere, göçmen meselesi; slogan malzemesi yapılacak bir mesele değildir. Seçim kampanyasına meze edilecek bir mesele asla değildir. Ülkemizde yaşayan yabancılara yönelik olumsuz bir iklimin oluşması çok tehlikelidir.”
‘Suçun etnik kökeni, milliyeti olmaz’
“Hiçbir suçun etnik kökeni, milliyeti olmaz. Suç, failin ailesine, dini grubuna ve milliyetine asla ve asla atfedilemez. Suç, suçla temizlenmez. İnsanların işyerlerini tahrip etmek ve evlerine saldırmak da suçtur.
Böylesi bir suçun mazereti asla olamaz. Ankara’nın kalbinde yaşayan sevgili Altındağlı hemşerilerimizi sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Sonucu milletimizin içinde bin yıllardır barındırdığı kadim değerlere zarar vermekle sonuçlanacak provokasyonlara asla kapılmayalım.”
‘Küçük ortak niçin dut yemiş bülbüle döndü?’
“ABD ve Kanada’dan yapılan açıklamalar, NATO Zirvesi’nde gizli bir anlaşma olduğu izlenimini uyandırmaktadır. Hükümet derhal çıkıp şu soruların yanıtını milletimize vermek zorundadır: Kabil Havaalanı’nın güvenliğini sağlamanın Türkiye’ye faydası nedir? Hangi çıkarımız Kabil’den geçmektedir? Sayın Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı’na Afganların İran üzerinde Türkiye’ye göç etmesinin sözünü mü vermiştir?
Öyleyse bu söz neyin karşılığında verilmiştir? Meselenin millî güvenlik boyutu bir saniye olsun düşünülmüş müdür? Millî güvenlik konularında yeri göğü inleten iktidarın küçük ortağı niçin dut yemiş bülbüle dönmüştür?”
‘İlk iş göçün kayıt altına alınmasıdır’
“İktidar acil önlem almak zorundadır. Günümüzün en önemli insanlık dramlarından biri olan göç sorununu kendi bireysel çıkarlarının bir enstrümanı haline getiren iktidarın yapacağı ilk iş, göçün kayıt altına alınmasıdır. Ülkemizdeki mevcut göçmen sayısı tam olarak bilinmemektedir.”
Yaşam, 12 Ağustos 2021 20:22
Yorumlar (0)

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...

" ÇARŞI " DA YAPILAN HATA İNÖNÜ CADDESİ'NDE YAPILMASIN

TÜRKİYE'Yİ SARSAN TBMM ESKI BASKANLARININ BİLDİRİSİ

Ramazan keskin " Malatya sahipsiz değildir "

Ağbaba muhtarlarla bir araya geldi."MALATYA YERİNDE DÖNÜŞÜMDE SINIFTA KALDI "

VALİ YAVUZ'DAN HIDIRELLAZ HAFTASI MESAJI

CHP MALATYA İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " GENEL BASKANIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR CHP DİMDİK AYAKTADIR "

TGC BAŞKANI BİLGIN " ÖZGUR BASIN İCİN MÜCADELE ÖZGÜR TOPLUM İÇİNDİR

BAŞKAN GEÇİT " İLÇEMIZDE MİLLETLE BÜTUNLEŞEN BELEDİYECİLIK ANLAYIŞI HAKİM OLUYOR "

BARIŞ GÜVERCİNI SIRRI SÜRUYA ÖNDER HAYATINI KAYBETTİ

BASKAN KILIÇ " BASIN ÖZGÜR KALDIKÇA DEMOKRASİ İŞLER

"ADALET VE DEMOKRASİ "ARIYORUZ!!

MALATYA " SON 150 YILIN BÜYÜK FELAKETİNİ YAŞADI "
