DAVUTOĞLU " ANKARA’DA AKIL TATİLE ÇIKTI!."

Siyaset, 26 Ekim 2021 20:20

DAVUTOĞLU

 

            Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu bugün akşam saatlerinde parti genel merkezinde Türkiye gündemini meşgul eden olayları değerlendirdi.

            Merkez Bankası'nın faiz indirim kararından sonra doların 9,86 liraya kadar yükselmesi, benzine yapılan 44 kuruşluk zamla litre fiyatının 8 lira 36 kuruşa yükselmesi ve 10 büyükelçi krizi kapsamında yaşananları yorumlayan Ahmet Davutoğlu, 2001 krizinde yaşananlarla bugün yaşananların aynısı olduğuna vurgu yaptı.

 

"O ZAMAN DA İKTİDAR ORTAĞI DEVLET BAHÇELİ'YDİ"

 

              AK Parti iktidarının gelinen 20 yılın sonunda ülkeye bir 'Dejavu' yaşattığına dikkat çeken Davutoğlu, 'O zaman da koalisyon hükümetinin iktidar ortağı Devlet Bahçeli'ydi. Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz gitti şimdi yerine Sayın Erdoğan geldi. Erdoğan gidiyor Devlet Bahçeli ile bir görüşme yapıyor. Ne mi bekliyoruz? Azıcık feraset ve basiret bekliyoruz" açıklaması yaptı.

 

"ERDOĞAN'IN GERİ ADIMINA ZEMİN OLUŞTURULDU"

 

            Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesine yönelik gerçekleşmeyen talimatı için, "Herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaten atacağı geri adıma zemin oluşturdu.

              Madem ‘İstenmeyen adam ilan edeceğiz’ diye hamaset yapıp kendini meydanda alkışlatıyorsun, sonra da 24 saat geçince geri adım atıp ülkeyi ikinci kez rezil etmeyeceksin. Ya yapmayacağın şeyi söylemeyeceksin ya da söylüyorsan yapacaksın. Böyle bir liderin, böyle bir ülkenin sözünü artık kim ciddiye alır" dedi.

                Ahmet Davutoğlu, yaptığı açıklamada, döviz kurundaki yükseliş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı yapan 10 büyükelçi için verdiğini söylediği talimata ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu’nun gündeme ilişkin açıklamaları şöyle:

 

SON BİR HAFTADIR YAŞADIKLARIMIZ REVA MI

 

         “Dakika dakika varlığımız ve geleceğimiz göz göre göre eriyor. Ülke gücünün ve onurunun sembolü olan TL, karşılaştırmalı olarak diğer ülke paralarına karşı 90’lı yılların da gerisinde tarihin en düşük değerine sahip.

                 Dolar, her an TL karşısında yeni bir tarihi rekor kırıyor. Şimdi soruyorum sizlere: Son bir haftadır yaşadıklarımız reva mı? Bir haftadır zaten durmuş olan ekonomi yine frene bastı. Yine satıcısı, alıcısı, herkes kurun nerede duracağını beklemeye başladı.

 

TCMB KUR BARONLARINI ZENGİN EDİYOR

 

           Neden hazine ve bankalar artık daha yüksek faizden borçlanmak zorunda kaldılar ve neden Türkiye'nin risk primi de 430'dan 460 seviyesine yükseldi? Yani sadece ve sadece basiretsiz yönetim, anlamsız inat, içi boş özgüven ve sizi değil kendini düşünen bir iktidar yüzünden aklımız fikrimiz döviz kurunda. Artık aldatmaca bitsin.

             Erdoğan’ın talimatıyla zahiren faiz indirimi yaptığını söyleyen TCMB, aslında halkımızı faiz ve enflasyon altında ezerken faiz ve kur baronlarını zengin ediyor.

 

‘’NASIL TRUMP VE MERKEL'İN TALİMATLARIYLA SERBEST KALIRLAR?’’

 

            Kavala’dan çok daha ağır ithamlarla suçlanan rahip Brunson hangi bağımsız yargı kararıyla serbest bırakıldı? Yine Cumhurbaşkanı düzeyinde en ağır ithamlarla suçlanan Deniz Yücel bağımsız yargının hangi kararıyla Almanya’ya dönebildi? Merkel talimatı verdi, Deniz Yücel’i serbest bıraktılar.

           Yabancıları ‘Biz talimat verelim, daha önce yaptığı gibi yine yapar’ sözüne kim inandırdı? Allah rızası için bu adamlar eğer suçsuzsa niye hapisteydiler, yok suçlu idiyseler nasıl olur da bağımsız Türk yargısının kararıyla değil de Trump’ın ve Merkel’in talimatlarıyla serbest kalırlar.

 

‘’BÜYÜKELÇİLER TÜRKİYE'YE ÜLTİMATOM VERİYOR’’

 

          ‘Emret, Erdoğan bıraksın’ mekanizmasını gören büyükelçiler durur mu? Eğer siz kendi ülkenizin yargısını, hukuk sistemini takmazsanız elin oğlu hiç takmaz. Hem bu yolu kendi ellerinizle açacaksınız, sonra da 7 NATO ülkesinin, 6 Avrupa Birliği ülkesinin, Türkiye’nin dışardaki vatandaşlarının en kalabalık grubunun yaşadığı, Türkiye’deki sanayicinin, esnafın en fazla mal sattığı, Türkiye’ye en çok yatırım yapan 10 ülkenin büyükelçisini istenmeyen kişi ilan etmeye kalacaksınız.

          10 Büyükelçi de kalkıp hiçbir diplomatik teamüle uymayan, sömürge valisi edasıyla Türk yargısına ve Türkiye’ye ültimatom veriyorlar.

 

BUNUN ADI DİPLOMATİK REZALET

 

           Siz büyükelçi misiniz, aktivist misiniz? Siz büyükelçi misiniz, yoksa sivil toplum kuruluşu mu? 10 büyükelçi bir araya gelip bir açıklama yapamaz.

           Yaparsa bunun ismi ‘diplomatik çağrı’ değil ‘diplomatik rezalet’ olur. Bu rezalete gereken cevap verilir. Ama bu cevap en fazla ticaret yaptığımız ülkelerle diplomatik ilişkileri kesmek olmaz. Okkalı bir cevap vermenin bizim ülke olarak çıkarlarımıza zarar vermeyecek çok daha etkin yol ve yöntemleri bulunabilir.

            Peki az önce ne yaşandı? Erdoğan’ın en üst perdeden neredeyse 10 ülke ile tüm ilişkileri kesmeye kadar varan bir tonda başlattığı kriz, tek cümle ile yumuşadı

 

BÖYLE BİR LİDERİN SÖZÜNÜ ARTIK KİM CİDDİYE ALIR

 

            Ne oldu şimdi? ‘Kavala açıklamasından pişmanız mı’ dediler? ‘Bir daha böyle açıklama yapmayacağız mı’ dediler? Hayır! 10 ülke de dahil herkes, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaten atacağı geri adıma zemin oluşturdu.

            Madem ‘İstenmeyen adam ilan edeceğiz’ diye hamaset yapıp kendini meydanda alkışlatıyorsun, sonra da 24 saat geçince geri adım atıp ülkeyi ikinci kez rezil etmeyeceksin. Ya yapmayacağın şeyi söylemeyeceksin ya da söylüyorsan yapacaksın.

           Böyle bir liderin, böyle bir ülkenin sözünü artık kim ciddiye alır? Değişen tek şey, Türkiye’nin, en önemli müttefikleri tarafından güvenilmez, yarın ne yapacağı belli olmayan, sözlerinden geri adım atmaya hazır bir ülke olarak algılanmasıdır

 

NEREDE HAZİNE VE MALİYE BAKANI, NEREDE DIŞİŞLERİ BAKANI

 

            Sayın Erdoğan, gerçekten ne istiyorsun? Türk lirasına savaş açarak ne elde etmek istiyorsun? Türkiye’nin uluslararası itibarına savaş ilan ederek ne elde etmek istiyorsun? Kimler veriyor size bu akılları? Belli ki bakanlarınız vermiyor.

           Hatta bakanlarınız var mı, yok mu onu bile bilmiyoruz. Türk lirası tarihinin en değersiz haline gelmiş, Hazine ve Maliye Bakanı yok ortalıkta. Nerede Hazine ve Maliye Bakanı? Türkiye, tarihinin en büyük diplomatik krizlerinden birisine doğru sürükleniyor, nerede Dışişleri Bakanı?

 

ANKARA'DA AKIL TATİLE ÇIKMIŞTIR

 

             İnsanımız ekonomik krizin altında inim inim inliyor. Erdoğan’ı, ‘Kriz yok’ demesinden başka sorunları nasıl çözeceğine dair bir tek cümle söylerken duydunuz mu? An itibarıyla Ankara’da akıl tatile çıkmıştır.

            Türbülansa giren uçakta pilot ‘çarpmaya hazır olun, düşüyoruz’ demiştir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, hukuk sistemimiz, adaletimiz, dış ilişkilerimiz bu iktidarın elinde oyuncağa dönmüştür.

 

BİR AN ÖNCE SANDIK MİLLETİN ÖNÜNE GELMELİDİR

 

           Cumhuriyet’imiz, 100. yılına dış baskılara boyun eğen, milleti yüksek enflasyon, yüksek faiz ve yüksek döviz kuruna ezdiren baskıcı bir otokrasi ile değil, insan hak ve özgürlüklerine dayanan ve adil bir gelir dağılımı sağlayan üretim ekonomisinin teminatı olan ve ülkemizi dünyada her açıdan itibar sahibi kılan özgürlükçü bir demokrasi ile girecektir.

            Bu kötü gidişe dur demek ve Cumhuriyet’imizi 100. yılında demokrasiyle taçlandırabilmek için bir an önce sandık milletin önüne gelmelidir. Artık ne ülke ne de siyaset seçimsiz bir Türkiye’yi taşıyabilir.”Şeklindeki ifadeleriyle sözlerine son verdi.

Siyaset, 26 Ekim 2021 20:20

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI  YENİLENİYOR

YEŞİLYURT TA YOLLARI BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

T.Ö.T MERKEZİN AVRUPA’DA UMUTSUZ VAKASINI HAYATA DÖNDÜRDÜ

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

YILDIZ " KÜRECİK RADAR ÜSSÜ DERHAL KAPATILMALI

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

CHP MALATYA İL  ÖRGÜTÜ FERDİ  ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP MALATYA İL ÖRGÜTÜ FERDİ ZEYREK İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

CHP DE GELENEKSEL BAYRAMLASMAYA YOGUN İLGİ

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

ŞEHİR SEL VEE DOLUYA TESLİM OLDU ALT YAPI SINIFTA KALDI.

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

27.OLAGAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

AĞBABA " TARSİM DAHA NEYİ BEKLİYOR "

YEŞILYURT BELEDİYESİ  YETİM  ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN  " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

YEŞILYURT BELEDİYESİ YETİM ÖKSÜZ, İHTIYAÇ SAHİPLERİ İÇIN " KURBAN BAĞIŞ " HİZMETİ BASLATTI

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

ÇGD GENEL BASKANI KIVANÇ EL GÜVEN TAZELEDİ

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

SADIKOĞLU TOBB EKONOMİK ŞURASINA KATILDI

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ  YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK  DURUMU NASIL?

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır  "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON  MALATYAYI VURDU

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME  ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE  " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK  "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ  YIKILMISTIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN "  TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON  FENDOĞLU  ANJİYO OLDU...

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...

" ÇARŞI " DA YAPILAN HATA İNÖNÜ CADDESİ'NDE YAPILMASIN

" ÇARŞI " DA YAPILAN HATA İNÖNÜ CADDESİ'NDE YAPILMASIN