ÇINAR " MALATYA TANDIR EKMEĞİ İLE MALATYA ANALI-KIZLI KÖFTESİ COĞRAFİ İŞARET TESCİL BELGESİNE KAVUŞTU "

Siyaset, 27 Ekim 2021 18:08

ÇINAR

“Doğu Anadolu’da En Fazla Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Alan Yerel Yönetimiz”

 

 

      Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Dalbastı Kirazı, Kiraz Yaprağı Sarma Köftesi, Banazı Karası Üzümü ve Malatya İçli Köfte Yemeğinden sonra Malatya Tandır Ekmeği ve Malatya Analı-Kızlı Köftemi zinde Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldık.Bölgemizde en fazla Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan yerel yönetim olmanın gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

           Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın girişimleri neticesinde Yeşilyurt Kent Konseyinde kurulan Gastronomi Çalışma Grubunun yürüttüğü çalışmalar neticesinde Malatya’nın zengin yemek kültüründe yer alan yöresel lezzetler teker teker Coğrafi İşaret Tescil Belgelerine kavuşuyor.

          Malatya ve Yeşilyurt’un geleneksel sofra kültüründe yer alan yemek, tatlı ve meyvelerin coğrafi işaret belgesiyle koruma altına almaya devam eden Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyinin işbirliğiyle gerçekleşen çalışmalar neticesinde;  Malatya Tandır Ekmeği ile Malatya Analı-Kızlı Köftesi de Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almaya hak kazandı.

             Malatya Tandır Ekmeği ile Malatya Analı-Kızlı Köftesinin Coğrafi İşaret Tescil Belgeleri, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan tarafından Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teslim edildi.

            Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya’da Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan 16 yöresel lezzetin 6’sının Yeşilyurt’ta olduğunu ifade ederken, Yeşilyurt Kent Konseyiyle ortaklaşa yürüttükleri çalışmaların ardından Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan yerel yönetimler arasında ilk sırada yer aldıklarını söyledi.

             Malatya Tandır Ekmeği ile Malatya Analı-Kızlı Köftesinin Coğrafi İşaret Tescil Belgesine kavuşmasının sevincini yaşadıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya’nın yöresel lezzetlerinin koruma altına alınması sürecinde desteklerini esirgemeyen Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’a teşekkürlerini sundu.

            Başkan Çınar, Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan yerel yönetim olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

             Malatya ve Yeşilyurt’un zengin yemek menüsünde yer alan yöresel lezzetlerin teker teker Coğrafi İşaret Tescil Belgesine kavuştuğunu ifade eden Başkan Çınar, “ Bugün Ankara’da ziyaret ettiğimiz Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof.

            Dr. Habip Asan tarafından takdim edilen Malatya Tandır Ekmeği ile Malatya Analı-Kızlı Köftesinin Coğrafi İşaret Tescil Belgesini almanın mutluluğunu yaşıyoruz. En son ziyaretimizde Malatya İçli Köfte ile Banazı Karası Üzümümüzün tescil belgelerini almıştık, bugünde iki yöresel lezzetimizin tescil belgelerini almanın mutluluğunu yaşıyoruz.

             Yeşilyurt Belediyesi olarak zengin yemek kültürümüzde yer alan yemeklerimiz, tatlılarımız ve meyvelerimizin koruma altına alınması, Malatya markasıyla dünyanın dört bir tarafına ulaşması ve gelecek kuşaklara taşınması için başarılı çalışmaların altına imza atmaya devam ediyoruz.

              Yeşilyurt Kent Konseyimiz bünyesinde kurulan Gastronomi Çalışma Grubumuzun titiz çalışmaları neticesinde bugüne kadar Dalbastı Kirazımız, Kiraz Yaprağı Sarma Köftemiz, Banazı Karası Üzümümüz ve Malatya İçli Köfte yemeğimizden sonra bugünde Malatya Tandır Ekmeği ve Malatya Analı-Kızlı Köftemi zinde Coğrafi İşaret Tescil Belgesine kavuştu.

                 Malatya’da tescil belgesi alan 16 üründen 6’sının Yeşilyurt’ta olması bizim adımıza gurur vesilesidir. Son aldığımız tescil belgelerinden sonra Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla coğrafi işaret tescil belgesi alan yerel yönetimler arasında ilk sıraya yerleştik.

              Her alanda olduğu gibi yöresel lezzetlerimizin de hak ettiği değere kavuşması için yaptığımız çalışmalarda da bölgemizde öne çıkan bir yerel yönetim olduk. Şu anda tescil sürecinde olan diğer ürünlerimiz inde coğrafi işaret tescil belgelerine kavuşması içinde var gücümüzle çalışıyoruz.

              Malatya ve Yeşilyurt’umuzun yöresel lezzetlerinin hak ettiği değere kavuşması açısından yürüttüğümüz çalışmalarda emeği ve katkısı olan herkese şahsım ve hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. “ diye konuştu.

              Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Aslan, Oğuz Özcan ve Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Oktay Özveren ile birlikte ziyaret ettiği Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Ajan’a misafirperverliği için teşekkürlerini sundu.

Siyaset, 27 Ekim 2021 18:08

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:

KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:

AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "

AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "

MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ

MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ

CHP DE  "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI

CHP DE "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI

AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK

AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK

MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN

MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN

GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "

GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "

MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI

MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI

DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI

DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI

AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "

AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "

ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK

KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK

ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ  NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "

ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "

MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ  BAŞLADI..!

MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI..!

TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN

TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE  "

ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE "

ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI:  ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR

ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI: ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP

FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!

FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!

AAKÇADAGDA ILK PROJENIN TEMELI ATILDI

AAKÇADAGDA ILK PROJENIN TEMELI ATILDI

28. YEŞİLYURT KÜLTÜR  SPOR VE KİRAZ  FESTİVALİ RENKLİ VE  COŞKU DOLU ANLARA SAHNE OLDU

28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALİ RENKLİ VE COŞKU DOLU ANLARA SAHNE OLDU

MALATYA'DA BİR STK , BİR VİZYON BİR İZ

MALATYA'DA BİR STK , BİR VİZYON BİR İZ

MALATYANIN  " SARI ALTINI " AVRUPA YOLLARINDA

MALATYANIN " SARI ALTINI " AVRUPA YOLLARINDA

CHP MALATYA'DA KRİZ DERİNLEŞIYOR: İKİ HAFTADIR YÖNETİM LİSTESİ H

CHP MALATYA'DA KRİZ DERİNLEŞIYOR: İKİ HAFTADIR YÖNETİM LİSTESİ H

Arguvanda birlik beraberlik aşureikrami

Arguvanda birlik beraberlik aşureikrami

AĞBABA " SUÇUMUZ CHP 1. PARTİ YAPMAK "

AĞBABA " SUÇUMUZ CHP 1. PARTİ YAPMAK "

BAŞKAN SADIKOĞLU: İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI VALİ YAVUZA İLETTİ.A

BAŞKAN SADIKOĞLU: İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI VALİ YAVUZA İLETTİ.A

NATO ZİRVESİ VE BASIN

NATO ZİRVESİ VE BASIN

MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI

MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI

MUHARREM ORUCU  ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ

MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ

AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "

AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "

BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET

BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET

28. YEŞİLYURT KÜLTÜR  SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK

28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK

BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI

BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI

CHP 13 İLÇE  BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK

CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK

ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ

ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ

TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN

TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN

ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA  SPORCU YETİŞTİ

ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA SPORCU YETİŞTİ

BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN  E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "

BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "