Ağbabadan Soylu ya Malatya İtfaiyesi personeli park bahçe ye gönderildi mi ? Soruları
Siyaset, 27 Ekim 2021 00:07
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya itfaiyesinde yaşanılan sıkıntıları meclis gündemine taşıdı. Ağbaba, İçişleri Bakanı Soylu’ya Malatya itfaiyesindeki personellerinin park bahçeler ve temizlik işlerine gönderilmesi, park bahçeler ve temizlik personelinin ise itfaiyede çalıştırılması iddialarını sordu.
İddialar: Eksik sigorta, esnek çalışma, fazla mesai ücretlerinin verilmemesi…
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda yaşanıldığı iddia edilen sorunları meclis gündemine taşıdı.
Ağbaba, KHK ile sürekli işçi statüsüne sahip itfaiye işçilerinin fazla mesailerinin verilmemesi, esnek çalışma ve sigortalarının eksik yatırıldığı gerekçesiyle belediyeyi mahkemeye verdikleri, belediyenin ise avukattan vekâletlerini çekmeyen itfaiyecileri Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne gönderdiği öne sürülüyor.
“İtfaiye personeli uzun süredir sıkıntı yaşıyor”
Konuyu meclis gündemine taşıyan Ağbaba, hazırladığı soru önergesinde; “Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda çalışan 114 sözleşmeli personelin uzun süredir çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldıkları, personellerin haklarını aramak için mahkeme yoluna gittikleri ancak yaşanılan problemlerin azalmak yerine daha da arttığı belirtilmektedir.
İtfaiye personellerinin maaş karşılığı ayda 180 saat çalışması gerekirken her ay en az 240 saat çalıştığı,100 saati bulan gece mesaisi yaptıkları ancak buna rağmen kendilerine aylardır mesai ücreti ödenmediği iddia edilmektedir.
Haklarını arayan itfaiye personellerinin belediyenin farklı birimlere gönderilmek istendiği, bazı personellerin park ve bahçeler müdürlüğü emrine gönderildiği iddia edilmektedir” ifadelerine yer verdi.
Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılması isteğiyle şu soruları yöneltti;
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde çalışan aralarında 16 yıllık kıdemleri olan personelin park ve bahçelerde temizlik işlerine gönderildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu durum Bakanlığınız tarafından nasıl karşılanmaktadır?
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında boşalan kıdemli personel yerine park ve bahçeler müdürlüğünden vasıfsız personellerin Malatya İtfaiyesine geçirildiği iddiaları doğru mudur?
Vasıfsız personellerin belediyenin en kritik birimlerinden biri olan itfaiyede çalıştırılması emri kimler tarafından verilmiştir? Yangına müdahalenin nasıl yapılacağını bile bilmeyen, konuyla ilgili eğitim almamış personellerin İtfaiye biriminde çalıştırılıyor olmasının yaratacağı çok ciddi sıkıntılar düşünülmemekte midir?
Çok zor şartlar altında, hayati risk taşıyarak gece gündüz çalışan itfaiye personelinin kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılarak 30 gün çalışmasına rağmen 10 gün sigorta yaptırıldığı doğru mudur?
115 personelden 45 personelin özlük haklarının verilmesi için bir avukata vekalet vermesinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin vekalet veren personellere baskı yaptığı, baskıya dayanamayan personellerin teker teker vekaletlerini çektiği, geriye sadece 7 personelin kaldığı bu 7 personelin de işten çıkarılma ile korkutuldukları doğru mudur?
Pütürge İtfaiyesinde çalışan bir personelin Darende’ye, Akçadağ İtfaiyesinde çalışan bir personelin ise Pütürge ilçesine görevlendirme ile gönderildiği doğru mudur? Bu görevlendirmenin sebebi nedir? Hangi sebeple personellerin aile bütünlükleri ortadan kaldırılmıştır?
Siyaset, 27 Ekim 2021 00:07
Yorumlar (0)
ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜNER HAVAALANINA İNER İNMEZ GÖZ ALTINA ALINDI
KESKİNDEN BAKAN IŞIKHANA TALEP DOSYASI:
AYDIN " HALA BİR TEBLİGAT ALMADIM "
MALATYA TSO DA ABD PAZARINDA Kİ FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLDİ
CHP DE "18 MİLYON TL BORÇ " TARTISMASI
AĞBABA" 27 İL VAR MALATYA YİNE YOK
MALATYA'DA HASTANESİ OLMAYAN TEK İLÇE ARGUVAN
GÖREVDE ALINAN CHP YESİLYURT İLCE BAŞKANI HAKKI AYAZ " CEZALANDIRILAN BİZ DEĞİL ÖRGÜT İRADESİDIR "
MALATYA DA ESNAFIN DİKKATİNE.! TAHLİYE VE KİRA UYARISI
DÜNYA KAYISI BAŞKENTİNDE BU YIL HEDEF 67 BİN TON KURU KAYISI
AĞBABA " BENİM ALNIM AK BAŞIM DİKTİR "
ARGUVANDA ÇOK AMAÇLI SOSYAL TESİS İNŞAATI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
KAYSI FESTİVALİ 17 - 21 TEMMUZ DA YAPILACAK
ÇGD " RTÜK'ÜN GÖREVİ NATO KOMSERLİĞI DEGİLDİR "
MALATYA CHP DE DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI..!
TSO DA ILK ADAYLIK AÇIKLAMASI MAHMUT POYRAZ DAN
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN " ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE "
ÖZGÜR ÖZEL FİNANCAL TIMES'A YAZDI: ERDOGAN SADIK MUHALEFETİNI YARATMAK İSTIYOR
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK MEKTUP
FESTİVAL AKÇADAĞI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE TAŞIDJ...ANCAK...!!
AAKÇADAGDA ILK PROJENIN TEMELI ATILDI
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALİ RENKLİ VE COŞKU DOLU ANLARA SAHNE OLDU
MALATYA'DA BİR STK , BİR VİZYON BİR İZ
MALATYANIN " SARI ALTINI " AVRUPA YOLLARINDA
CHP MALATYA'DA KRİZ DERİNLEŞIYOR: İKİ HAFTADIR YÖNETİM LİSTESİ H
Arguvanda birlik beraberlik aşureikrami
AĞBABA " SUÇUMUZ CHP 1. PARTİ YAPMAK "
BAŞKAN SADIKOĞLU: İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI VALİ YAVUZA İLETTİ.A
NATO ZİRVESİ VE BASIN
MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI
MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "
BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI
CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK
ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN
