Ağbaba Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik yine kazanacak
Gündem, 29 Ekim 2021 01:13
CHP Genel başkan yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla yazılı olarak mesaj yayımladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Cumhuriyetin kuruluşunun 98. Yılını kutlamak adına yazılı olarak yaptığı açıklamada “Tam bağımsızlık ve milli egemenliğe dayanan Cumhuriyet rejimi; demokrasinin, özgürlüklerin ve eşitliğin teminatıdır.
Cumhuriyet, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Tek vücut, tek yürek olan Türk Milleti, tüm imkânsızlıklara rağmen destansı bir mücadele vererek özgürlüğüne kavuşmuştur.
Büyük önderimiz Atatürk’ün de dediği gibi ‘Türk ulusunun yaratılışına ve yaşamına en uygun olan yönetim şekli Cumhuriyettir’. Demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesi olan Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız.”
Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu da değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Mustafa Kemal Atatürk’ün hem fikri hem mülki tüm miraslarına ihanet edildiği bir döneme geldik. Cumhuriyet Bayramı’nı bile coşkuyla kutlayamaz hale geldik. Cumhuriyetin kazanımları 20 yıldır iktidar olan AKP’nin eliyle sistematik bir şekilde birer birer yok ediliyor.
Eğitim, sağlık başta olmak üzere neredeyse tüm devlet kurumları, cemaatlere, tarikatlara ve vakıflara peşkeş çekilerek devlet yönetimi paralel yapılara teslim edildi. Cumhuriyet, AKP iktidarında anti-demokratik bir yapıya bürünmüştür.
Halkın iradesini yok sayan tek adam rejimine karşı halk egemenliğini savunmaya devam edeceğiz. CHP olarak, halktan daha büyük bir gücün olmadığını belirtiyor, Cumhuriyet rejimini sonsuza kadar yaşatmak için var gücümüzle mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Elbette ki, özgürlük, eşitlik ve kardeşlik yine kazanacak” ifadesini kullandı.
Ağbaba, açıklamasının sonunda “Cumhuriyetin kurulmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, ülkemizin en anlamlı ve en özel günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşku ve gururla kutluyorum” dedi.
Gündem, 29 Ekim 2021 01:13
Yorumlar (0)
KARADEMİR " SANAYİ KORİDORU İÇİN MİLLETVEKİLLERİ FENDOGLU VE GÜRSEL EROL'LA GÖRUŞTÜK "
ARGUVAN'DA DOĞAL YAŞAMA SES OLANLAR
SADIKOĞLU " ÖRÜMCEK KAFALILAR MALATYA’YI GERİ TUTUYOR "
DOĞANŞEHİR KÖYLÜLERİ KÖYLERİNİ KORUMAK ADINA YARGIYA GİDİYOR
UĞUR MUMCU; BURSADA VE TÜRKİYENIN HER YERİNDE SEVGI SELİ İLE ANILDI
AKP DEN MALATYA ÇIKARTMASI: 10 BİN YENİ ÜYE 300 BİN TEMAS
NIHAYET DİYANET'TEN BİR SES YÜKSELDİ
UĞUR MUMCULAR ÖLMEZ
BATTALGAZİDE KAR SEFERBERLİĞİ
AKP TABUTTAN KORKTU..!!
BATTALGAZİDE MARKET DENETİMLERI HIZLA DEVAM EDİYOR
AĞBABA " EMEKLİYİ YOK SAYAN BU DÜZENIN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ "
ARGUVAN BELEDİYE BAŞKANI ERSOY EREN : AKARYAKIT İSTASYONU KAPATILMADI YASAL PROSÖDUR UYGULANDI
KESKİN: SADECE ESNAFTAN VE MALATYA HALKINDAN DESTEK ALIRIZ
DOGANŞEHİRDE BOKSİT TEPKİSİ: TOPRAĞI KAZMAK DEĞİL YASAMI KAZMAK "
AĞBABA ANKETLERİ PATLATIYOR
DEPREMİN3. YILINDA MALATYA ESNAFI ÇIKMAZDA
YILDIZ " BASIN ÇALISANLARININ HAKKI ÖDENEMEZ "
GÖK " BASIN MİLLETİN ORTAK SESI VE VİJDANIDIR
GOÇMEN " ÖZGÜR BASIN OLMADAN DEMOKRASİ OLMAZ "
MALATYALILAR BIR ARAYA GELEREK FIKİR ALIŞ VERIŞİNDE BULUNDULAR
" KUTLAMIYOR MÜCADELE EDİYORUZ "
AĞBABA " EMEKLİYE MAAŞ DEGIL HARÇLIK VERİLDİ"
DEPREM BÖLGESİNDE ÇİFTÇİYE KREDİ ENGELİ ZİRAAT BANKASINA SERT TEPKİ
TBMM ÇATISI ALTINDA NEFRET DİLİ
METİN GÖKTEPEYİ SAYGIYLA ANIYORUZ
BEYDAĞI TOKİDE SABIR TAŞTI SU ÇILES BİTMIYORİ
MALATYA İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 2025 TE SINIFTA KALDI
PRF. DR SEZAİ YILMAZ VE EKİBİ BAŞARIYA DOYMUYOR
ARGUVAN DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
ÇGD MALATYA ŞUBE BASKANI İBRAHİMDEN YENİ YIL MESAJI
BARIŞ YILDIZ 2025 DEGERLENDİRDİ: SÖZ VAR İŞ YOK
BELEDİYELERIN "TEYAKKUZDA " BEKLEDİĞİ MALATYA 3 CM KARDA SINIFTA KALDI
ANKARA MALATYALILAR FEDERASYONUNUN ( MAFED ) KONGRESI YAPILDI
MASTÖB KONGRESİ MAHKEME KARARIYLA TEDBİREN DURDURULDU
BATTALGAZİ BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞINA KARŞI HIZLI MÜDAHELE
CHP DE İNÖNÜ ANMASI
AĞBABA " İNONÜ ONURLU,CESUR VE DAHİANE BİR DEVRİMCIYDİ
CHP MALATYA DA İNÖNÜYÜ ANDI
